Νικόλας: Να αντιδράσουμε στις προκλήσεις των Τούρκων

Να απαιτούμε και όχι να επαιτούμε τα δίκαιά μας, είπε ο Ν. Παπαδόπουλος στο μνημόσυνο πεσόντος του 1974

Ο Νικόλας Παπαδόπουλος στην επιμνημόσυνη δέηση του ήρωας Γιώργου Γεωργίου στον Ιερό Ναό Παναγίας Ευαγγελίστριας, στον Κάθηκα. 

«Οφείλουμε να αντιδράσουμε στις προκλήσεις των Τούρκων», δήλωσε την Κυριακή από τον Κάθηκα της Πάφου, ο υποψήφιος για την προεδρία της Δημοκρατίας και Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος.

Αδήριτη ανάγκη, χωρίς καθυστέρηση, αποτελεί η διόρθωση της πορείας μας για την απελευθέρωση του νησιού μας, ανέφερε σε επιμνημόσυνο λόγο του στο μνημόσυνο του ήρωα Γιώργου Γεωργίου, που τελέστηκε στον Ιερό Ναό Παναγίας Ευαγγελίστριας, στον Κάθηκα.

Πρέπει, είπε, να απαιτούμε πλέον τα δίκαια και τα δικαιώματα μας, και όχι να τα επαιτούμε. Να τα διεκδικήσουμε με πείσμα, με επιμονή, όσα χρόνια κι αν περάσουν όσες δυσκολίες και αν συναντήσουμε, είπε ο κ. Παπαδόπουλος, προσθέτοντας πως “εμείς δεν συμβιβαζόμαστε με τη διχοτόμηση, ούτε με τη λογική ύπαρξης δύο κρατών”. 

Κανείς, ανέφερε, δεν έχει το ηθικό δικαίωμα για τέτοιους συμβιβασμούς, πολύ περισσότερο δεν έχουμε δικαίωμα, έναντι των επόμενων γενιών, των οποίων το μέλλον δεν μπορούμε να υποθηκεύσουμε με την παρουσία δεκάδων χιλιάδων κατοχικών στρατευμάτων και επεμβατικών δικαιωμάτων.

Πρόσθεσε ότι «οφείλουμε να αντιδράσουμε σε αυτές τις προκλήσεις», και ανέφερε πως ο καιρός «της πολιτικής του καλού παιδιού και του καλού κλίματος, έχει τελειώσει». 

Συνεχίζοντας είπε ότι «οφείλουμε να ακολουθήσουμε μια νέα στρατηγική για την Κύπρο, μια νέα στρατηγική στο Κυπριακό με την οποία θα επιφέρουμε πολιτικό κόστος στην Τουρκία».

Αναφερόμενος στον ήρωα, ο κ. Παπαδόπουλος είπε, πως έχουμε ιστορικό χρέος απέναντι στον Γιώργο Γεωργίου και στους άλλους ήρωες και μάρτυρες του 1974 να δικαιώσουμε τον αγώνα μας και τις θυσίες τους.

Ο Γιώργος Γεωργίου έπεσε μαχόμενος τον Αύγουστο του 1974 αντικρούοντας στον Πενταδάκτυλο, τις επιθέσεις των ορδών του Αττίλα. Τα οστά του ανευρέθηκαν σε ομαδικό τάφο και η ταυτοποίηση με τη μέθοδο DNA έδειξε ότι ανήκαν σε 29 στρατιώτες του 361 ΤΠ, μεταξύ των οποίων και του Γιώργου.

Μετά το μνημόσυνο έγινε κατάθεση στεφάνων στο μνημείο του ήρωα.

ΚΥΠΕ

One thought on “Νικόλας: Να αντιδράσουμε στις προκλήσεις των Τούρκων

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.