Πανηγύρι Χαράς και Αγάπης στον Χρυσοσώτηρα στο Woolwich Λονδίνου

Εντυπώσεις του Καθηγητή Δρα Ζαννέτου Τοφαλλή

Πραγματοποιήθηκε με εξαιρετική επιτυχία την Κυριακή 6 Αυγούστου 2017 το Eτήσιο Κοινοτικό Πανηγύρι της Κοινότητας Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στο Woolwich Νότιο Λονδίνο.

Εκατοντάδες κόσμου,  από όλα τα μέρη του Λονδίνου και από άλλες πόλεις, ήταν οι προσκυνητές που έσπευσαν να τιμήσουν την εορτή του Σωτήρος. Της Θείας Λειτουργίας χοροστάτησε και κήρυξε τον Θείο Λόγο ο  Σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας  κ. Γρηγόριος, ο οποίος μίλησε για την πνευματικότητα της Μεταμόρφωσης του Σωτήρα Χριστού.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, πραγματοποιήθηκε στους Κοινοτικούς χώρους το καθιερωμένο Πανηγύρι. Οι Εκκλησιαστικοί Επίτροποι και οι Κυρίες της Βοηθητικής Αδελφότητας είχαν ετοιμάσει σουβλάκια, λουκουμάδες, και πολλά άλλα παραδοσιακά φαγητά, γλυκά και ποτά, προς τέρψη των πολλών μελών και φίλων της Κοινότητας, που είχαν προσέλθει για να λάβουν την ευλογία του Σωτήρος Χριστού στη ζωή, τις οικογένειες και τα έργα τους. Το Πανηγύρι διανθίζονταν και από ωραία ελληνική μουσική και ελληνικούς και κυπριακούς χορούς.

Η Βοηθητική Αδελφότητα παρέθεσε γεύμα προς τιμή των επίσημων προσκεκλημένων. Εκτός από τον Αρχιεπίσκοπο, οι ιερείς, ο Πρόεδρος του Αγγλο-Ακανθού κ. Γεώργιος Παπαφώτης,  ο Πρόεδρος της Κοινότητας κ, Βάσος Βασιλείου, ο  Δρ Ζαννέτος και η κ. Βασούλα Τοφαλλή, ο Γραμματέας της Κοινότητας κ. Λέων Σίλβερ, ο πρωτεργάτης και ιεροψάλτης της Εκκλησίας κ. Κυριάκος Κόκκινος και άλλοι.

Ο Πρόεδρος της Κοινότητας Woolwich κ. Βάσος Βασιλείου αφού καλωσόρισε τους προσκεκλημένους τόνισε και τα εξής:

«Σας καλωσορίζω στη γιορτή της Κοινότητάς μας στο Woolwich. Η κοινότητά μας συνεχώς προοδεύει σταθερά. Σ΄ αυτό το σημείο, θέλω να υπογραμμίσω και να ευχαριστήσω όλους αυτούς που αφιλοκερδώς ίδρυσαν, βοήθησαν και εξακολουθούν να βοηθούν την κοινότητα και την εκκλησία μας. Ιδιαίτερα ήθελα να ευχαριστήσω από τα βάθη της καρδιάς μου, τον υπέροχο, δραστήριο και χαρισματικό ιερέα μας π. Μιχαήλ Παζίνα, τον διάκο μας π. Θεόδωρο, τους ψάλτες, τους νεωκόρους, τις Κυρίες της Φιλοπτώχου Αδελφότητας, τον κ. Γιώργο Παπαφώτη, Πρόεδρο των Ακανθιωτών  που κάθε χρόνο μεταφέρουν με λεωφορεία κόσμο από το βόρειο Λονδίνο. Με λίγα λόγια δεν είναι μόνο αυτά που πήραμε αλλά και αυτά που δεν δώσαμε και προοδέψαμε. Σε αυτούς θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ», κατέληξε κατασυγκινημένος ο κ. Βασιλείου.  

ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ ΚΑΙ ΟΜΙΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

Το απόγευμα ακολούθησε Ειδική Παράκληση στον Σωτήρα από τον δραστήριο Ροδίτη Ιερατ. Προϊστάμενο της Κοινότητας Οικονόμο π. Μιχαήλ Παζίνα  – αυτή τη φορά όπως και πέρυσι αφιερώθηκε στην Κύπρο..

Κατόπιν ο π. Παζίνας σε μια γλαφυρή και εμπεριστατωμένη ομιλία  μίλησε για τη δύναμη της Αγάπης, που είναι η πρώτη χριστιανική αρετή,  και κάκισε την Αμαρτία στις σχέσεις των ανθρώπων ανά τον κόσμο.

Γενικά, η πανήγυρη είχε μεγάλη επιτυχία. Έφερε κόσμο από πολλά χωριά της Κύπρου και θυμήθηκαν τα παλιά καλά χρόνια – συναντήσαμε συμπατριώτες μας από την Ακανθού, τα Λιμνιά, τον Άγιο Σέργιο, τους Στύλλους, την Έγκωμη, την Κώμη Κεπήρ, την Καλαβασό, την Κερύνεια, την Πάφο και πολλούς άλλους τόπους καθώς και από την Ελλάδα. Θερμά συγχαρητήρια και πάλι στους οργανωτές της εκδήλωσης.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.