Τα Βαρώσια στα 10 πιο ανατριχιαστικά μέρη του κόσμου

Ελληνικά και ξένα μέσα ενημέρωσης κατατάσσουν τα Βαρώσια ως ένα από τα πιο παράξενα ή ανατριχιαστικά μέρη του κόσμου.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με το toksereisoti.gr η Αμμόχωστος βρίσκετε στην τέταρτη θέση για τα πιο παράξενα μέρη στον κόσμο. Συγκεκριμένα λέει, «τα Βαρώσια είναι μια εντελώς ακατοίκητη πόλη στις ακτές της Κύπρου. Μετά την τουρκική εισβολή, τα Βαρώσια γρήγορα εκκενώθηκε.

Σήμερα, στο Βαρώσια είναι όλα παγωμένα και εμφανίζει ακριβώς πώς ήταν η ζωή στο 1974. Από μακριά φαίνεται σαν ένα πολυσύχναστο θέρετρο, αλλά είναι εντελώς νεκρό».


Βαρώσια, το στοιχειό της κατεχόμενης Αμμοχώστου

https://youtu.be/1igQilAI_eM

Λεηλατημένα και ακατοίκητα εδώ και 40 χρόνια ,τα Βαρώσια στην κατεχόμενη Αμμόχωστο, προβάλλουν, όπως δείχνει η κάμερα του ΑΠΕ-ΜΠΕ, ακόμη και την ημέρα σαν φάντασμα.Σπίτια ετοιμόρροπα, ξενοδοχεία , που χάσκουν, εκκλησίες βουβές, δρόμοι έρημοι και χορταριασμένοι . Μόνη ζωντανή ύπαρξη τα πουλιά που πετούν αμέριμνα , οι αρουραίοι και τα φίδια μέσα στα εγκαταλελειμένα σπίτια. Αυτή είναι η εικόνα από τα Βαρώσια, την κλειστή από τον τουρκικό στρατό και ακατοίκητη εδώ και 40 χρόνια περιοχή της κατεχόμενης Αμμοχώστου, που στοιχειώνει. Η κάμερα του ΑΠΕ-ΜΠΕ βρέθηκε στην παρυφή της περιοχής και κατέγραψε εικόνες.


Επιπλέον η Daily Mail  περιλαμβάνει τα Βαρώσια στα πιο ανατριχιαστικά μέρη του κόσμου και αναφέρει ότι «πάνω στον πλανήτη υπάρχουν πόλεις και χωριά που έχουν εγκαταλειφθεί εδώ και χρόνια και προκαλούν δέος στον επισκέπτη με την εμφάνισή τους. Μέρη που έχουν χρόνια να κατοικηθούν από άνθρωπο και ωστόσο εντυπωσιάζουν με τα τοπία που συναντά ο επισκέπτης. Η Daily Mail δημιούργησε μια λίστα με τα 7 πιο ανατριχιαστικά μέρη που έχουν εγκαταλειφθεί και τα παρουσιάζει». Στη λίστα αυτή εξηγεί ότι «συνοικία στην Αμμόχωστο της Κύπρου, η οποία αποτελούσε τουριστικό θέρετρο για πολλές διασημότητες όπως η Ελίζαμπεθ Τέιλορ και η Μπριζίτ Μπαρντό. Εγκαταλείφθηκε το 1974 στην τουρκική εισβολή και παραμένει έως και σήμερα εγκαταλελειμμένο».

>>> Δείτε αυτούσιο το δημοσίευμα εδώ: Tα πιο ανατριχιαστικά μέρη του κόσμου!

Παράλληλα το athensvoice.gr στη λίστα με τα πιο ανατριχιαστικά μέρη στον κόσμο κατατάσσει τα Βαρώσια στην τέταρτη θέση περιγράφοντας το Βαρώσι ως «μια συνοικία της πόλης Αμμοχώστου στην Κύπρο. Κάποτε ήταν ένα από τα πιο ωραία τουριστικά θέρετρα. Μετά την τουρκική εισβολή όμως, το Βαρώσι εκκενώθηκε γρήγορα και σήμερα, αποτελεί μια συνοικία – φάντασμα της ζωής στο 1974. Από μακριά ίσως μοιάζει με πολυσύχναστο θέρετρο, ωστόσο είναι περιφραγμένη και εντελώς κενή».

>>> Η ιστορία της γριάς Μιμής: Ξέμεινε στην Αμμόχωστο και την εντόπισαν Τούρκοι στρατιώτες

One thought on “Τα Βαρώσια στα 10 πιο ανατριχιαστικά μέρη του κόσμου

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.