«Δεν είμαι Τούρκος – Η Κύπρος είναι ελληνική» (βίντεο μαθητών Λυκείου)

Λύσσαξαν οι πισωγλέντηδες γενίτσαροι με τα τσαντάκια Luis Vitton του SirEasy/Foreign Office…

Παρά το γεγονός ότι μετά τον Κρανς Μοντάνα δεν υπάρχει καμία κινητικότητα για το Κυπριακό, τα μέλη της «Unite Cyprus Now» συνεχίζουν τις δράσεις και τις εκδηλώσεις τους στο οδόφραγμα του Λήδρα Πάλλας. H «Unite Cyprus Now» ισχυρίζεται ότι  είναι ανεξάρτητη πρωτοβουλία Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων για την ειρήνη και την επανένωση του νησιού [λέξη για τις χιλιάδες λίρες του Χατζηιωάννου και του PRIO]. 

Πρόσφατα με επιστολή τους στο Υπουργείο Εσωτερικών οι… ανιδιοτελείς πατριώτες του… Foreign Office via SirEasy κατήγγειλαν το κλείσιμο του οδοφράγματος από τους μοτοσικλετιστές της πορείας Μνήμης Ισαάκ – Σολωμού. Τέτοια σκουλήκια είναι!!!

Η «Unite Cyprus Now» έχει τις δικές τους σελίδες και γκρουπ στα social media που ενημερώνουν τον κόσμο για όλες τους τις εκδηλώσεις ενώ ανεβάζουν καθημερινά βίντεο και φωτογραφίες με τις δράσεις τους. Παράλληλα τα μέλη ανταλλάζουν και απόψεις για τις εξελίξεις στο κυπριακό αλλά και άλλα θέματα.

Ένα θέμα απασχολεί πάρα πολύ τα μέλη της ομάδας των γενίττσαρων που χρηματοδοτεί το Βρετανικό Foreign Office via Sir Stelios Hadjiioannou και PRIO, γνωστό ως «Unite Cyprus Now» είναι ένα βίντεο που κοινοποιήθηκε στo Διαδύκτυο και δημιουργήθηκε από μαθητές του Λυκείου Πολεμιδιών στη Λεμεσό.


Δάκρυα προσφύγων… (ταινία μικρού μήκους)

2o Βραβείο Πανελλήνια 

Πρόσφυγες… Οι άνθρωποι που εξαναγκάζονται να εγκαταλείψουν την πατρογονική τους εστία. Με μια βαλίτσα στο χέρι εγκαταλείπουν την πατρίδα και οδεύουν προς το άγνωστο. Μα τι να χωρέσει μια βαλίτσα από μια ολόκληρη ζωή;

Με αφορμή τα τραγικά γεγονότα της σύγχρονης ιστορίας της Κύπρου, φτιάξαμε μια ταινία με θέμα την τουρκική εισβολή του 1974 αφιερωμένη σε όλους τους πρόσφυγες κάθε εποχής και γενιάς.

Το λύκειο Πολεμιδιών συμμετέχει στον Μαθητικό Διαγωνισμό «Κύπρος-Ελλάδα-Ομογένεια: εκπαιδευτικές γέφυρες» με την ταινία μικρού μήκους «Δάκρυα προσφύγων… » 

Σενάριο-Σκηνοθεσία-Μοντάζ: Χριστόφορος Ηροδότου 

Πρωταγωνιστούν: Αργυρού Ανδρέας, Βαλανίδου Κυριακή, Ηροδότου Κωνσταντίνα, Ηροδότου Χριστόφορος, Θεοδώρου Χρήστος, Κατσαρά Χριστίνα, Κωνσταντίνου Μαρία.


Πρόκειται για την ταινία μικρού μήκους με τίτλο «Δάκρυα προσφύγων…» που έλαβε μέρος στον μαθητικό διαγωνισμό «Κύπρος-Ελλάδα-Ομογένεια: εκπαιδευτικές γέφυρες». Τον διαγωνισμό συνδιοργάνωσαν η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών, η Πρεσβεία της Κύπρου στην Ελλάδα – Μορφωτικό Γραφείο – Σπίτι της Κύπρου, το Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (Μακεδονίας-Θράκης) και το Τμήμα Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της Ελλάδας.

Μάλιστα η ταινία «Δάκρυα προσφύγων…» κέρδισε το 2ο βραβείο στον διαγωνισμό σε Κύπρο και Ελλάδα. Το μήνυμα που συνοδεύει το βίντεο: «Πρόσφυγες… Οι άνθρωποι που εξαναγκάζονται να εγκαταλείψουν την πατρογονική τους εστία. Με μια βαλίτσα στο χέρι εγκαταλείπουν την πατρίδα και οδεύουν προς το άγνωστο. Μα τι να χωρέσει μια βαλίτσα από μια ολόκληρη ζωή; Με αφορμή τα τραγικά γεγονότα της σύγχρονης ιστορίας της Κύπρου, φτιάξαμε μια ταινία με θέμα την τουρκική εισβολή του 1974 αφιερωμένη σε όλους τους πρόσφυγες κάθε εποχής και γενιάς».

Το περιεχόμενο και τα μηνύματα του βίντεο ενόχλησαν πολύ τα μέλη της προδοτικής Unite Cyprus και τα σχόλια δίνουν και παίρνουν. Το βίντεο σχολιάζουν αρνητικά τόσο Ελληνόφωνες, όσο και Τουρκοκύπριοι λινοπάμπακοι που το χαρακτηρίζουν… ρατσιστικό.  Ιδιαίτερα η φράση “Η Κύπρος είναι ελληνική’’ κάνει τα στόματά τους ν’ αφρίζουν.  Άλλοι μιλούν για προπαγάνδα, άλλοι επιμένουν ότι το βίντεο πρέπει να κατεβεί, άλλοι μιλούν για πλύση εγκεφάλου στα σχολεία ενώ άλλοι κάνουν λόγο για ντροπιαστικό και ρατσιστικό βίντεο.

Κάτι καλύτερο… (ταινία μικρού μήκους)

Το λύκειο Πολεμιδιών συμμετέχει στον 2ο Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό «Ένας πλανήτης … μια ευκαιρία» με την ταινία μικρού μήκους «Κάτι καλύτερο…» 

Σενάριο-Σκηνοθεσία-Μοντάζ: Χριστόφορος Ηροδότου

>>> Αυτοί έχουν τη λύση [και τις λίρες], οι υπόλοιποι είναι προδότες

One thought on “«Δεν είμαι Τούρκος – Η Κύπρος είναι ελληνική» (βίντεο μαθητών Λυκείου)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.