Η Αντικατοχική Πορεία της 14ης Αυγούστου από τους Καρπασίτες

Στην Λεωφόρο Αθηνών (Φοινικούδες).

Ο Σύνδεσμος Φίλοι της Καρπασίας στις 14ης Αυγούστου οργάνωσαν  Αντικατοχική Πορεία για τέταρτη χρονιά, για καταδίκη της παράνομης Τουρκικής εισβολής. Η Τουρκία στις 14ης Αυγούστου ξεκίνησε να ολοκληρώσει την κατοχή της πατρίδας μας με εθνικό ξεκαθάρισμα στην Καρπασία. Η Πορεία ήταν αφιερωμένη στους Εγκλωβισμένους μας, αυτούς τους σύγχρονους Σπαρτιάτες που φυλάνε την Τιμή και Εθνική μας Αξιοπρέπεια στα Στενά της Καρπασίας. 

Μετά τον Κυκλικό Κόμβο Λιμανιού Λάρνακας.

Η Αντικατοχική Πορεία ξεκίνησε από τον Κυκλοφοριακό Κόμβο του Λιμανιού Λάρνακας με Πορεία προς τις Φοινικούδες. Με μήνυμα πως «Η Καρδιά και αν Σπάσει θα Μπούμε στην Καρπασία» και «Το κορμί και αν λιώσει θα μπούμε στο Βαρώσι και σε όλη την κατεχόμενη γη μας», ζητώντας μια δημοκρατική λύση όπου όλοι οι πολίτες της Κυπριακής Δημοκρατίας θα είναι ίσοι, και ένας θα άνθρωπος θα είναι μια αξία, μια ψήφος.

Στο μνημείο της Αρμενικής Γενοκτονίας με ομιλητή Χρήστο Ιακώβου.

Η Πορεία τερμάτισε στο μνημείο της Αρμενικής Γενοκτονίας, καθότι η Καρπασία μας είναι ιστορικά δεμένη με τους Αρμένιους και στην συγκέντρωση μίλησε ο κ. Χρήστο Ιακώβου, Διευθυντής του Κυπριακού Κέντρου Μελετών. Τηρήθηκε μονόλεπτος σιγή για τους ήρωες και Αγνοούμενους μας και έγινε κατάθεση στεφάνων.

Την Αρμενική Κοινότητα εκπροσώπησε ο ιερέας της Αρμενικής Εκκλησίας του Αγίου Στεφάνου, Μαστότς Ασκαριάν, και παρέστηκε διμελής αντιπροσωπεία των Αρμενίων του Λιβάνου. Στεφάνια κατάθεσαν ο πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων-Συνεργασία Πολιτών, κ. Γιώργος Περδίκης, η κ. Άντρη Κουλία εκ μέρους του υποψηφίου προέδρου κ. Νικόλα Παπαδόπουλλου, ο κ. Χριστόδουλος Λευκαρίτης, Κεντρικός Οργανωτικός, εκ μέρους της ΕΔΕΚ, η κ. Ελλάδα Ιωάννου, αντιπρόεδρος της Αλληλεγγύης εκ μέρους της κ. Ελένης Θεοχάρους, ο κ. Αντρέας Μορφίτης εκ μέρους της Επαρχιακής  Λάρνακας της Αλληλελεγγύης, ο κ. Ηράκλης Ηρακλέους εκ μέρους του Ελάμ. Εκ μέρους του Συνδέσμου “Φίλοι της Καρπασίας” κατάθεσε στεφάνι ο κ. Παρασκευάς Χαραλάμπους.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.