Νέα «έκτακτη» Navtex από Τουρκία για «Μπαρμπαρός»

Σήμερα το πρωί η Τουρκία εξέδωσε νέα Navtex με την οποία «δεσμεύει» ζώνη για ολιγόωρες σεισμογραφικές έρευνες του Μπαρμπαρός που ξεκινά από δυτικά της Πάφου και επεκτείνεται βόρεια μέχρι τον κόλπο της Αττάλειας. Ουσιαστικά πρόκειται για λωρίδα μήκους 100 και πλάτους 5 ναυτικών μιλίων, που εφάπτεται στην προηγούμενης παράνομης Navtex για το σεισμογραφικό «Μπαρμπαρός».

Η νέα Navtex – που αξίζει να σημειωθεί ότι δημοσιεύτηκε και μέσα από τις τυπικές διαδικασίες δημοσίευσης τέτοιων ειδοποιήσεων για την περιοχή Navarea III, μέσω του Ισπανικού Βασιλικού Ναυτικού, με αριθμό αναφοράς 533 – ισχύει μόνο για σήμερα, 17 Αυγούστου μέχρι τις 8.00 το βράδυ.

Πρακτικά, είναι αδύνατο να ολοκληρωθούν σεισμογραφικά σε μερικές ώρες στην εν λόγω ζώνη, ενώ και το «έκτακτο» και επείγον της navtex, δείχνει ότι η Τουρκία, είτε έχει προβλήματα με τα σκάφη που πραγματοποιούν τις παράνομες δραστηριότητες εντός της Κυπριακής ΑΟΖ, είτε προσφεύγει σε «ενδιάμεσες» λύσεις μέχρι να αποφασίσει τις επόμενες της προκλήσεις αφού οι μέχρι τώρα πρακτικές που ακολουθεί δεν αποδίδουν τα αποτελέσματα που επιδιώκει.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.