Η νεότερη γυναίκα κυβερνήτης Boeing 777 στον κόσμο

Το πάθος, η αποφασιστικότητα και τα σχόλια των επιβατών για την κουκλάρα καπετάνισσα…

Δεν είναι και το ευκολότερο πράγμα στον κόσμο να γίνει κανείς πιλότος. Πόσο μάλλον όταν έχει να αντιμετωπίσει την πρόκληση των στερεοτύπων των δυο φύλων. Αυτό όμως δε στάθηκε εμπόδιο για την Anny Divya από την Ινδία η οποία όχι μόνο κατάφερε και βρέθηκε στο κόκπιτ αλλά και να γίνει η πρώτη νεότερη γυναίκα κυβερνήτης Boeing 777 στον κόσμο. Η 30χρονη εντυπωσιακή πιλότος, εργάζεται στην Air India – ένα παιδικό όνειρο που έγινε πραγματικότητα.

«Πάντα ήθελα να γίνω πιλότος, ήδη από την παιδική μου ηλικία», λέει η Divya στο CNN. «Δεν είχα κανέναν που να γνωρίζει για το συγκεκριμένο επάγγελμα, να με καθοδηγεί… απλά ήθελα να πετάω», συμπληρώνει.

Μοναδικό ισχυρό κίνητρο για την πραγματοποίηση της επιθυμίας της ήταν μόνο το πάθος της, και αυτό ήταν αρκετό. Ήδη από την εφηβεία της αναζητούσε τους ανθρώπους εκείνους που θα την έστρεφαν στη σωστή κατεύθυνση. Τελικά, έμαθε για μια σχολή εκπαίδευσης πιλότων από έναν φίλο της και υπέβαλε αίτηση σε ηλικία 17 ετών.

«Δεν είχα ιδέα από αεροπλάνα, από την τεχνολογία τους… τίποτα απολύτως. Δε γνώριζα κάποιον που να έχει εμπειρία ή να με καθοδηγεί», λέει.

Η Divya γεννήθηκε στην Vijayawada, στο νοτιοανατολικό τμήμα της Ινδίας, και φτάνοντας στην πολυπληθέστερη πόλη Uttar Pradesh της χώρας για να σπουδάσει, ήταν για εκείνη ένα ισχυρό σοκ. «Είχα προβλήματα με τη γλώσσα και τις πολιτισμικές διαφορές. Ακόμα και ο τρόπος που έπρεπε να ντύνομαι ήταν διαφορετικός. Οι περισσότεροι προέρχονταν από ακριβά κολέγια…», σημειώνει και συμπληρώνει «όλοι έχουμε ιστορίες επιτυχίας και αποτυχίας, αλλά μαθαίνουμε από τα λάθη μας και εστιάζουμε στο στόχο μας. Ήμουν αποφασισμένη να γίνω πιλότος».

Η εκπαίδευσή της ολοκληρώθηκε στα 19 της χρόνια και αμέσως μετά άνοιξε τα φτερά της για την Air India. Παρά την εμπειρία της στον αέρα, εξακολουθούν και υπάρχουν επιβάτες που είναι δύσπιστοι μαζί της. «Όταν είμαι σε πτήση, με ρωτούν συχνά αν είμαι η κυβερνήτης και εκείνοι έκπληκτοι διερωτώνται ‘μα τόσο νέα κοπέλα και να πιλοτάρεις ένα τέτοιο μεγάλο αεροπλάνο!’».

Πηγή: tilestwra.gr

One thought on “Η νεότερη γυναίκα κυβερνήτης Boeing 777 στον κόσμο

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.