Στη δίνη σκανδάλων Σιμπέρ και Ασίλ Ναδίρ

ΤΟ ΨΕΥΔΟΚΡΑΤΟΣ ΤΩΝ ΑΠΑΤΕΩΝΩΝ ΣΦΕΤΕΡΙΣΤΩΝ…

Πολιτικοί και άλλοι παράγοντες βρίσκονται στο επίκεντρο καταγγελιών για εμπλοκή σε σκάνδαλα. Η «πρόεδρος» της ψευδοβουλής και στέλεχος του ΡΤΚ, Σιμπέλ Σιμπέρ, κατηγορείται ότι αγόρασε μεγάλη έκταση γης κοντά στο οδόφραγμα του Αγίου Δομετίου σε προνομιακή τιμή, προτού αυτό γίνει ευρέως γνωστό.

Υπό τον τίτλο «Μπορείς να κοιμηθείς τα βράδια;», η τουρκοκυπριακή εφημερίδα Γιενί Μπακίς έγραψε ότι η έκταση γης βρέθηκε επ’ ονόματί της πολύ πρόσφατα, όταν η όλη περιοχή κηρύχθηκε οικιστική ζώνη και προτού η αλλαγή δημοσιοποιηθεί στην κοινή γνώμη.

Εκτός από τη Σιμπέρ, η οποία κατηγορείται ότι επωφελήθηκε από την αναβάθμιση, στο σκάνδαλο εμπλέκονται ο αδελφός της Εκίν Αντατεμίρ, διευθυντής τράπεζας, ένας τραπεζίτης και ο επιχειρηματίας ανάπτυξης γης Τουργκάι Ερσαλιτσί.

Η Σιμπέλ Σιμπέρ χαρακτήρισε εκτός πραγματικότητας τα όσα της καταλογίζονται.

Σε γραπτή της δήλωση η κ. Σιμπέρ αναφέρει ότι το δημοσίευμα δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα και ξαφνιάστηκε όταν το διάβασε ως ένα άτομο που υπερασπίζεται την καθαρή πολιτική και το να είναι υπόλογοι οι πολιτικοί στον λαό. Πιστεύει, ανέφερε, στην κοινωνική δικαιοσύνη και τις ηθικές αξίες. Η Σιμπέλ Σιμπέρ δηλώνει ότι διατηρεί όλα τα νόμιμα δικαιώματά της και θα ενεργήσει εναντίον της εφημερίδας και όλων όσοι αναδημοσίευσαν το εν λόγω δημοσίευμα.

Στο δεύτερο σκάνδαλο εμπλέκεται ο [μεγαλοαπατεώνας, μέχρι πρόσφατα τρόφιμος των βρετανικών φυλακών] Ασίλ Ναδίρ, στον οποίο δόθηκε προνομιακά μεγάλο δάνειο από «τράπεζα αναπτύξεως» προκειμένου να αρχίσει εμπορικές πτήσεις στο αεροδρόμιο του κατεχόμενου Λευκονοίκου. Το δάνειο δόθηκε στον Ναδίρ, μετά από πιέσεις που ασκήθηκαν από το Κόμμα Εθνικής Ενότητας, χαριστικά, παρά την αρνητική έκθεση που ετοιμάστηκε από εισαγγελέα.

Η παραχώρηση του δανείου έγινε με πλήρη μυστικότητα, αναφέρουν δημοσιεύματα της τουρκοκυπριακής εφημερίδας Χαβαντίς. Ο Ασίλ Ναδίρ είχε καταδικαστεί στη Βρετανία για το σκάνδαλο της Πολυ-Πεκ, έγινε συμβιβασμός και επέστρεψε στις κατεχόμενες περιοχές όπου και επαναδραστηριοποιήθηκε. Το δάνειο, σύμφωνα με τα τ/κ ΜΜΕ, θα χρησιμοποιηθεί για την αποπληρωμή δανείων που είχε εξασφαλίσει για τον εκδοτικό οργανισμό του «Κίπρις».

Πηγή: Φιλελεύθερος

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.