Αντιδράσεις στα κατεχόμενα για τις δηλώσεις Τσελίκ περί τερματισμού των συνομιλιών

Κριτική στον Μουσταφά Ακιντζί μετά τις τελευταίες δηλώσεις του Τούρκου Υπουργού για θέματα ΕΕ, Ομέρ Τσελίκ [φωτο] ασκεί με γραπτή του δήλωση ο ΓΓ της συντεχνίας των Τ/κ δασκάλων (KTÖS), Σενέρ Ελτζίλ, ο οποίος διερωτήθηκε εάν τις συνομιλίες για το Κυπριακό διεξάγει ο Ακιντζί ή οι αρμόδιοι της Τουρκίας.

Σύμφωνα με τον τ/κ Τύπο, ο κ. Ελτζίλ στη γραπτή του δήλωση αναφέρει ότι η δήλωση του Τσελίκ ότι οι διαπραγματεύσεις τέλειωσαν είναι παρέμβαση στην πολιτική βούληση των Τ/κ. «Όπως δεν έβγαλε ο κ. Ακιντζί λέξη για τις αποικιοκρατικές δραστηριότητες (της τουρκικής κυβέρνησης) στο εσωτερικό, δεν μίλησε ούτε έναντι των όσων είπε υπουργός μιας εγγυήτριας χώρας της Κυπριακής Δημοκρατίας που θεώρησε ότι είχε την αρμοδιότητα να πει ‘οι διαπραγματεύσεις τέλειωσαν’».

Το συνομιλίες διεξάγει ο Ακιντζί ή αρμόδιοι της Τουρκίας, διερωτάται ο Ελτζίλ απευθυνόμενος προς τον Τ/κ ηγέτη. Ερωτά επίσης πού είναι η πολιτική βούληση των Τ/κ όταν ένας Τούρκος Υπουργός δηλώνει κάτι τέτοιο. Ο ΓΓ της συντεχνίας των Τ/κ δασκάλων ανέφερε ακόμη ότι βρίσκονται σε εξέλιξη για να κλείσει η παιδαγωγική ακαδημία Ατατούρκ στα κατεχόμενα αλλά και όλοι οι φορείς που ανήκουν στην τ/κ κοινότητα.

Με μήνυμά του στο Facebook, ο πρόεδρος του κόμματος Κοινοτικής Δημοκρατίας, Τζεμάλ Οζγιγίτ αναφέρει ότι η δήλωση του Τούρκου Υπουργού μπορεί να εκφράζει τη δική του επιθυμία ωστόσο όλοι – γράφει – πρέπει να ξέρουν ότι η Κύπρος, κοινή πατρίδα των Τ/κ και των Ε/κ, αυτή τη στιγμή είναι διαχωρισμένη και μέχρι να επανενωθεί ξανά, η αναζήτηση μιας λύσης, δηλαδή οι συνολικές διαπραγματεύσεις, δεν θα σταματήσουν.

«Η διαδικασία του Κραν Μοντανά έληξε με αποτυχία αλλά μετά από κάποιο διάστημα, με κάποιον τρόπο, θα αρχίσει και πάλι. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος. Γι’ αυτό κανείς να μην κάνει άλλα όνειρα». Και ούτε επίσης, καταλήγει ο κ. Οζγιγίτ, κάποιοι να βρίσκουν αυτή την κατάσταση ως μια ευκαιρία να την μετατρέψουν σε παιχνίδι με τις θρησκευτικές πεποιθήσεις των Τ/κ.

ΚΥΠΕ

One thought on “Αντιδράσεις στα κατεχόμενα για τις δηλώσεις Τσελίκ περί τερματισμού των συνομιλιών

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.