Η Μέι καταθέτει πέντε νέα έγγραφα διαπραγμάτευσης για το Brexit

British Prime Minister Theresa May signing a letter of notification to the President of the European Council setting out the United Kingdom’s intention to withdraw from the European Union at 10 Downing Street in London, Britain, 28 March 2017.

Η βρετανική κυβέρνηση αναμένεται να δημοσιοποιήσει πέντε νέα έγγραφα για τις διαπραγματευτικές θέσεις της Βρετανίας όσον αφορά την αποχώρησή της από την Ευρωπαϊκή Ένωση τις ερχόμενες ημέρες.

Αυτό δήλωσε ο αρμόδιος για το Brexit υπουργός Ντέιβιντ Ντέιβις, εν μέσω πληροφοριών που δημοσιεύονται σε μμε σύμφωνα με τις οποίες οι συνομιλίες Βρετανίας-ΕΕ για μια εμπορική συμφωνία ενδέχεται να καθυστερήσουν.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, μμε ανέφεραν πως οι διαπραγματεύσεις για μια μακροπρόθεσμη εμπορική συμφωνία ανάμεσα στη Βρετανία και την Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί να καθυστερήσουν έως τον Δεκέμβριο.

«Τις ερχόμενες ημέρες θα εξηγήσουμε τη σκέψη μας ακόμη περισσότερο, με πέντε νέα έγγραφα – όλα είναι μέρος της εργασίας που κάνουμε για να προωθήσουμε τις συνομιλίες, και να διασφαλίσουμε πως μπορούμε να καταδείξουμε χωρίς αμφιβολία ότι έχουμε σημειώσει σημαντική πρόοδο σε θέματα της αποχώρησης έως τον Οκτώβριο έτσι ώστε να μπορέσουμε να προχωρήσουμε στις συζητήσεις για τη μελλοντική μας σχέση», δήλωσε ο Ντέιβις στην εφημερίδα Independent.

Οι συνομιλίες ανάμεσα στη Βρετανία και την Ευρωπαϊκή Ένωση ξεκίνησαν επίσημα στις 19 Ιουνίου και προγραμματίζεται να ολοκληρωθούν έως τα τέλη Μαρτίου 2019.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

One thought on “Η Μέι καταθέτει πέντε νέα έγγραφα διαπραγμάτευσης για το Brexit

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.