Υπόνοιες στα κατεχόμενα για σχέση Μουσταφά Ακιντζί με την οργάνωση του Φετουλάχ Γκιουλέν

Υπόνοιες αφήνονται στον τουρκοκυπριακό Τύπο για διασυνδέσεις του Ακιντζί με την οργάνωση του αυτοεξόριστου ιμάμη Γκιουλέν.

Διαστάσεις παίρνει το «κυνήγι» γκιουλενιστών στις υπό κατοχή περιοχές αφού οι σκιές που αφήνονται για τις διασυνδέσεις του αυτοεξόριστου ιμάμη Φετουλάχ Γκιουλέν και των οπαδών του αγγίζουν και τον τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί. Οι υπόνοιες και τα δημοσιεύματα ότι σε αυτούς ουσιαστικά οφείλει την ανάδειξή του στην ηγεσία της τουρκοκυπριακής κοινότητας αυξάνονται με τον ίδιο ρυθμό που πυκνώνουν οι συλλήψεις υπόπτων στα κατεχόμενα, κυρίως ατόμων με τουρκική υπηκοότητα στρατιωτικών αλλά και ιμάμηδων.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει σε δημοσίευμα του ο «Φιλελεύθερος», που επικαλείται τον αρθρογράφο της Κιπρίς Ποστασί, Γκιοκχάν Αλτινέρ, υπάρχουν σκιές γύρω από την εκλογή του Μουσταφά Ακινζί ως ηγέτη των Τ/κ.

Όπως υποστηρίζει ο Τ/κ αρθρογράφος που επικαλείται ο «Φ», πέρσι τέτοια εποχή δόθηκε στον «πρωθυπουργό» Χουσεΐν Οζγκιουργκιούν μια λίστα με ονόματα ατόμων που σχετίζονται με την οργάνωση του Φετουλάχ Γκιουλέν στα κατεχόμενα και ταυτόχρονα του υποδείχθηκε να κάνει κάτι για αυτό.

Σε συνάντηση που είχε ο Τ/κ αρθρογράφος με τον Οζγκιουρκιούν, ο Αλτινέρ ρώτησε τον « πρωθυπουργό» αν είχε στα χέρια του την λίστα με τους γκιουλενιστές στα κατεχόμενα και πήρε αρνητική απάντηση.

Μετά από πληροφόρηση από καλά ενημερωμένες πηγές, όπως υποστηρίζει ο Τ/κ αρθρογράφος, φαίνεται να επιμένει ότι ο Οζγκιουρκιούν έχει στα χέρια του την εν λόγο λίστα και πως πράγματι έχει λάβει προειδοποίηση για το το θέμα της οργάνωσης του Φετουλάχ Γκιουλέν στα κατεχόμενα.

Ο ίδιος ο Γκιοκχάν Αλτινέρ, δεν λέει ότι ο Οζγκιουρκιούν προστατεύει τα μέλη της οργάνωσης του Γκιουλέν, αλλά ισχυρίζεται ότι έχει την λίστα στα χέρια του.

Ακόμη, ο Τ/κ αρθρογράφος, υποστηρίζει ότι η ίδια πηγή που τον πληροφόρησε για την λίστα, του είπε ότι στις «προεδρικές εκλογές» οι γκιουλενιστές στα κατεχόμενα στήριξαν τον Ακιντζί επειδή η κυβέρνηση Ερντογάν στήριξε τον Ντερβίς Έρογλου.

One thought on “Υπόνοιες στα κατεχόμενα για σχέση Μουσταφά Ακιντζί με την οργάνωση του Φετουλάχ Γκιουλέν

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.