Η «όποια λύση» έχει όνομα: Απάνθρωπη, ρατσιστική ΔΔΟ

Δεν πρέπει να ξεγελιέται κανείς – μόνο μια ΔΔΟ υπάρχει, εκείνη των πατρόνων της Βρετανών και Τούρκων..

The British delegation at Crans Montana.

Της Φανούλας Αργυρού.

Στις 6.8.2017, σχόλιο του δημοσιογράφου Αλέξη Παπαχελά στην «Καθημερινή», με τίτλο «Το ελληνοαμερικανικό λόμπι», κτύπησε κέντρο. «Το κακό (έγραψε) είναι ότι το ελληνοαμερικανικό λόμπι έχει ξεφτίσει. Αναλώνεται στα περιώνυμα photo opportunities… Έφεραν πέρυσι μπουζούκια στον Λευκό Οίκο την 25η Μαρτίου και θεώρησαν κάποιοι ότι κάτι έγινε. Χωρίς πραγματική ηγεσία εδώ και χρόνια, κινδυνεύει να μεταλλαχθεί σε κοσμική σύναξη χωρίς πολιτική παρέμβαση… Πατριώτες Ελληνοαμερικανοί υπάρχουν πολλοί, αλλά…».

Παράλληλα η «Ελευθερία» στο Λονδίνο, 13 Ιουλίου 2017, έγραψε πως «όταν ακούμε Βρετανούς βουλευτές να μιλούν γενικά και αόριστα και εμείς τους χειροκροτούμε, είμαστε επιεικώς χαζοί. Συγχύζουμε την πολιτική και την αξιοπρέπεια με τη δουλοφροσύνη και την ταπείνωση», και κατήγγειλε κάποιους που για βρετανικούς κομματικούς λόγους και φανατισμό υποσκάπτουν το Κυπριακό και πρόκειται περί πεμπτοφαλαγγισμού. Στις 27 Ιουλίου 2017 επανήλθε, τονίζοντας:

«Σε άλλες παρόμοιες χρονικές περιόδους, οι φίλοι μας βουλευτές ζητούσαν τερματισμό της τουρκικής κατοχής και επιστροφή των προσφύγων… καλούσαν για αποκατάσταση της αδικίας… Σήμερα απλώς καλούν τον φιλοτουρκικών θέσεων Υπουργό Ευρώπης Σερ Άλαν Ντάνκαν να υποστηρίξει τη διαδικασία… συμφιλίωσης και διαπραγματεύσεων… Δεν είναι μόνο η οργανωμένη Παροικία που έχει ευθύνη, δηλαδή η Εθνική Ομοσπονδία, αλλά και η Υπ. Αρμοστεία και ειδικά ο Πρέσβης Ευριπίδης Ευρυβιάδης, του οποίου το έργο υποσκάπτεται. Άρα, χρειάζεται δράση τώρα, προτού είναι αργά». Όλες αυτές οι αποτυχίες των Ομοσπονδιών των Αποδήμων, όμως, ξεκινούν από τη Λευκωσία όταν τους ζήτησε να ακολουθούν τη γραμμή της εκάστοτε κυβέρνησης και υπάκουσαν!

Έχουμε αποτύχει λόγω της πλάνης

Ο Κερυνειώτης Φίλιπ Κρίστοφερ, Ελληνοκύπριος της Αμερικής, πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής Κυπριακού Αγώνα στο Συνέδριο των Αποδήμων, 29 Αυγούστου 1994 δήλωσε: «Έχουμε αποτύχει λόγω της πλάνης των κυπριακών κυβερνήσεων των τελευταίων 20 χρόνων. Δυστυχώς, αυτές οι πλάνες έχουν παρουσιάσει μια εικόνα δικοινοτικού προβλήματος και ειλικρινά δημιούργησαν μια εικόνα μιας μη λειτουργικής και μιας ανεφάρμοστης λύσης… Έχουμε συγχύσει τις δικές μας οργανώσεις… με αχρείαστους διαλόγους, αχρείαστες κατευθυντήριες… Πρέπει να επιστρέψουμε στο πρόβλημα, πίσω στα βασικά που είναι εισβολή και κατοχή…».

Ο Ν. Αναστασιάδης με στη τρελή χαρά με τους… ανιδιοτελείς του SirEasy…

Η πλάνη, όμως, συνεχίζεται και έχει ηλικία 43 χρόνων! Η «όποια λύση» έχει όνομα: Δι-κοινοτική, Δι-ζωνική Ομοσπονδία! Ακόμα δύο λέξεις που προστέθηκαν στο λεξιλόγιο του Κυπριακού πρόσφατα είναι η «όποια λύση», που ασυνείδητα όλοι μας αρχίσαμε δυστυχώς να χρησιμοποιούμε, και πρέπει να τερματιστεί αυτή η παραπλανητική διατύπωση. Δι-κοινοτική, Δι-ζωνική Ομοσπονδία που εμπνεύστηκαν οι Βρετανοί και οι Τούρκοι από την δεκαετία του 1950 και επέβαλαν ως επιδιωκόμενη «λύση» επίσημα από τις 16 Αυγούστου 1974.

Υπάρχει μόνο μία

Κάποιοι, δε, για να δίνουν άλλοθι στην επιμονή τους στη ΔΔΟ, τολμούν να κοροϊδεύουν κιόλας, υπονοώντας ότι υπάρχουν δύο… ΔΔΟ! Η μια η «καλή διζωνική» με ένα ανύπαρκτο, τάχατες, σωστό περιεχόμενο του μ. Τ. Παπαδόπουλου και η άλλη, η τουρκική εκδοχή!

Έλεος! Δεν πρέπει να ξεχνά κανείς, να μην ξεγελιέται ο λαός, ότι μόνο μία ΔΔΟ υπάρχει – εκείνη των πατρώνων της Βρετανών και Τούρκων και όσοι την υποστηρίζουν το κάνουν ενσυνείδητα, δυστυχώς, για να μην ενοχλήσουν τους ξένους πάτρωνές της.

Ο Τ. Παπαδόπουλος, αντί να απεγκλωβιστεί από αυτήν με την απόρριψή της στις 24.4.2004, τουναντίον στις 7/6/2004 έγραψε στον Γ.Γ. του ΟΗΕ, Κ. Ανάν: «Ένα άλλο απατηλό συμπέρασμα στην Έκθεση είναι πως οι Ελληνοκύπριοι απορρίπτουν μια λύση βασισμένη στη δι-ζωνική, δι-κοινοτική ομοσπονδία. Ενδιαφέρομαι πολύ να μελετήσω οποιαδήποτε έγκυρη μαρτυρία, που προβάλλεται με καλή πίστη, η οποία να δείχνει έστω και μία αναφορά στις γραπτές μας προτάσεις, που καταθέσαμε στη Λευκωσία και στο Burgenstock, που υποστηρίζει τέτοιο συμπέρασμα… Εν πάση περιπτώσει, δράττομαι της ευκαιρίας να επαναλάβω εμφαντικά γι’ ακόμα μια φορά, εκ μέρους της ελληνοκυπριακής πλευράς, τη δέσμευση του λαού μου, καθώς και την έντονη προσωπική δική μου, για μια λύση διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας». Με ποια λαϊκή εντολή το έγραψε;

Ήταν την «καλή ΔΔΟ» (τη δική του!) που υποστήριζε στην επιστολή εκείνη ή την μια και μοναδική του Λονδίνου και Άγκυρας που προωθήθηκε επίσημα με το ψήφισμα 649/90 επί Γ. Βασιλείου; Όπως έγραψε ο αγαπητός Κ. Αντωνίου στις 9.8.2017: «Προκαλούμεν το ΑΚΕΛ να απαντήσει…», η διζωνική ομοσπονδία δεν υπήρξε ποτέ γέννημα-θρέμμα του μυαλού Eλληνοκυπρίων ηγετών, αλλά τουρκο-βρετανικής έμπνευσης, και στις 13.8.2017 «Γιατί οι ηγέτες μας συμπεριφέρονται σαν νύφη που δεν θέλει να χορέψει», μόνο η τουρκική πλευρά ερμηνεύει σωστά τη διζωνική, διότι αυτή την επινόησε…

Η νέα στρατηγική

Να μην ξεχνούν οι του ΔΗΚΟ την αφίσα που εξέδωσε το κόμμα επί Σπύρου Κυπριανού το 1990 – όταν με τη βοήθεια του Γ. Βασιλείου (που υποστηρίχτηκε από το Φόρεϊν Όφις και το ΑΚΕΛ για την προεδρία), οι Βρετανοί κατόρθωσαν να περάσουν τη ΔΔΟ τους στο ψήφισμα 649/90. Και όταν κομματικοί ηγέτες επικαλούνται κάθε τρεις και μία ότι χρειάζεται νέα στρατηγική, ας βρουν το θάρρος να την κάνουν πράξη. Δεν υπάρχει άλλη νέα στρατηγική από την απόρριψη της βρετανο-τουρκικής απάνθρωπης και ρατσιστικής ΔΔΟ, που οι ίδιοι ανέθρεψαν ως καρκίνωμα πάνω στο Κυπριακό αντί να απαιτούν απελευθέρωση, ενιαίο κράτος και καταδίκη των εγκλημάτων της Τουρκίας.

Τι θα γίνει λοιπόν στο Συνέδριο των Αποδήμων; Θα γιορτάζουν τα 43χρονά της όλοι μαζί ή θα την απορρίψουν επιτέλους;

Σημερινή

>>> Αυτοί έχουν τη λύση [και τις λίρες], οι υπόλοιποι είναι προδότες

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.