ΘΕΟΔΩΡΟΣ: Ο Πρόεδρος Σίσι επιθυμεί να αναδείξει την Αλεξάνδρεια ως μέγιστο κέντρο Ελληνισμού!

Μέχρι χθες, η Αλεξάνδρεια είχε αφελληνιστεί πλήρως με χορηγία Κατάρ! Οι εμίρηδες – μεγάλοι χορηγοί της βιβλιοθήκης της Αλεξάνδρειας, είχαν αφαιρέσει ακόμα και κάθε αναφορά στον Μέγα Αλέξανδρο!

Στη Λευκωσία πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Υφυπουργού Εξωτερικών κ. Τέρενς Κουίκ με τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας κ. Θεόδωρο, στο περιθώριο της Παγκόσμιας Διάσκεψης της Κυπριακής Διασποράς, στην οποία και οι δύο είναι προσκεκλημένοι από την Κυπριακή Δημοκρατία.

Ο Μακαριότατος ενημέρωσε κυρίως τον Υφυπουργό για τη συνάντηση που είχε πριν από τρεις μέρες στην Αλεξάνδρεια με την Υπουργό της Αιγύπτου για θέματα Μεταναστευτικής Πολιτικής και Διασποράς κα Ναμπίλα Μακράν, η οποία του μετέφερε την επιθυμία της Αιγύπτου και προσωπικά του Προέδρου της κ. Αμπντέλ Φατάχ Αλ-Σίσι, να πραγματοποιηθεί τον ερχόμενο Νοέμβριο μεγάλη εκδήλωση στην Αλεξάνδρεια με τη συμμετοχή και Αιγυπτιωτών που ζουν πλέον στην Ελλάδα.

Η εκδήλωση, στο πρώτο σκέλος της, θα έχει ως στόχο την ανάδειξη της Αλεξάνδρειας ως το σημαντικότερο κέντρο του Ελληνισμού της Μεσογείου.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν επίσης και τρέχοντα θέματα που αφορούν την Ομογένεια στο Κάιρο και την Αλεξάνδρεια, όπως και θέματα του Ελληνισμού στις Αφρικανικές χώρες, τον οποίο στηρίζει ο Πατριάρχης κκ Θεόδωρος μέσω του Ιεραποστολικού έργου του.

Όπως δήλωσε μετά τη συνάντηση ο Υφυπουργός Εξωτερικών:

«Αυτή η έκτακτη συνάντησή μου με τον Μακαριότατο ήταν πάρα πολύ χρήσιμη.

Ανεξάρτητα με την ενημέρωση που είχα τηλεφωνικά από την ίδια την ομόλογό μου κα Ναμπίλα Μακράν, για εκδηλώσεις που θέλει να κάνει η Αίγυπτος με επιθυμία του Προέδρου της για να αναδείξει την Αλεξάνδρεια ως το σημαντικότερο κέντρο του Ελληνισμού στη Μεσόγειο, ο Μακαριότατος είχε την καλοσύνη να μου μεταφέρει και άλλες πολύ σημαντικές πληροφορίες για το όλο εγχείρημα που σχεδιάζει η Αιγυπτιακή πλευρά, με βάση τις πληροφορίες όλου του σχεδιασμού που του έδωσε σε συνάντησή τους στο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας προσωπικά η ίδια η καλή μου συνάδελφος Ναμπίλα Μακράν

Σαφέστατα, είναι μία δράση πολύ θετική για τον Ελληνισμό, αλλά και για τους ιστορικούς δεσμούς Ελλάδας – Αιγύπτου.

Κάποιες λεπτομέρειες έχουν ήδη βγει στη δημοσιότητα μετά τη συνάντηση του Πατριάρχη και της Αιγυπτίας Υπουργού, αλλά – όπως αντιλαμβάνεστε – από τη δική μας την πλευρά προηγείται η ενημέρωση που οφείλω να κάνω στον Υπουργό Εξωτερικών κ. Νίκο Κοτζιά, διότι εδώ δεν μιλάμε για κάτι απλό, αλλά για ένα σχέδιο σύνθετο και μεγαλεπήβολο, που εάν προετοιμαστεί σωστά μπορεί να έχει εξαιρετικά αποτελέσματα».

2 thoughts on “ΘΕΟΔΩΡΟΣ: Ο Πρόεδρος Σίσι επιθυμεί να αναδείξει την Αλεξάνδρεια ως μέγιστο κέντρο Ελληνισμού!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.