Οι Κύπριοι απόδημοι στη Λευκωσία για… ενημέρωση/πλύση εγκεφάλου

Απόψε αρχίζουν τα συνέδρια ΠΟΜΑΚ, ΠΣΕΚΑ και ΝΕΠΟΜΑΚ

Ο Φίλιπ Κρίστοφερ (κέντρο) στο 18ο Παγκόσμιο Συνέδριο Αποδήμων Κυπρίων (ΠΟΜΑΚ και ΠΣΕΚΑ) και ετήσια Σύνοδος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Νεολαίας ΝΕΠΟΜΑΚ.

Οι εργασίες του 19ου Παγκόσμιου Συνεδρίου της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Αποδήμων Κυπριών και της Παγκόσμιας Συντονιστικής Επιτροπής Κυπριακού Αγώνα (ΠΟΜΑΚ και ΠΣΕΚΑ) και η Σύνοδος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Νεολαίας της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Αποδήμων Κυπρίων (ΝΕΠΟΜΑΚ) αρχίζουν στο Συνεδριακό Κέντρο Φιλοξενία, στη Λευκωσία, σήμερα Δευτέρα και ολοκληρώνονται στις 24 Αυγούστου. 

Την  έναρξη των εργασιών των Συνεδρίων θα κηρύξει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας [και των απανταχού Ανανιστών] Νίκος Αναστασιάδης απόψε Δευτέρα στις 19.00.

Κατά την εναρκτήρια τελετή, ο Επίτροπος Προεδρίας για Ανθρωπιστικά Θέματα και Θέματα Αποδήμων Φώτης Φωτίου θα καλωσορίσει τους συνέδρους, ενώ χαιρετισμό θα απευθύνουν ο βουλευτής Αδάμος Αδάμου, εκπροσωπώντας τον Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων Δημήτρη Συλλούρη, εκπρόσωπος του Αρχιεπισκόπου Κύπρου και ο Υφυπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας αρμόδιος για θέματα απόδημου Ελληνισμού Τέρενς Κουϊκ.

Το Συνέδριο θα χαιρετίσουν, επίσης, ο [ανανιστής] Πρόεδρος της ΠΟΜΑΚ/ΔΗΣΥ Αγγλίας Ανδρέας Παπαευριπίδης, ο Πρόεδρος της ΠΣΕΚΑ Φίλιπ Κρίστοφερ και η [ανανίστρια] Πρόεδρος της ΝΕΠΟΜΑΚ Αντωνία Σαββίδη.

Στο πλαίσιο του Συνεδρίου, το Κεντρικό Συμβούλιο των οργανώσεων των αποδήμων θα γίνει δεκτό από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, στο Προεδρικό Μέγαρο. Παράλληλα, οι απόδημοι θα τύχουν ενημέρωσης από τους Υπουργούς Εξωτερικών, Ενέργειας και Οικονομικών για θέματα των αρμοδιοτήτων τους, καθώς και από τον Επίτροπο Προεδρίας για θέματα που τους αφορούν.

Κατά τη δεύτερη μέρα των εργασιών του Συνεδρίου, θα απευθύνουν χαιρετισμούς αρχηγοί ή εκπρόσωποι των κοινοβουλευτικών κομμάτων, και θα ακολουθήσει συζήτηση.

Οι σύνεδροι θα τύχουν επίσης ενημέρωσης σε κλειστές συνεδρίες από τον Υπουργό Οικονομικών Χάρη Γεωργιάδη, από τον Υπουργό Ενέργειας Γιώργο Λακκοτρύπη για το θέμα των υδρογονανθράκων και ενεργειακή πολιτική καθώς και από τον Υπουργό Εξωτερικών Ιωάννη Κασουλίδη για την εξωτερική πολιτική της Κύπρου και τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό.

Θα γίνει επίσης ενημέρωση και από κρατικούς και μη φορείς για διάφορα θέματα.

Την Τετάρτη οι σύνεδροι θα ενημερωθούν από τον [ακριβοχορηγούμενο] Αντυ Μανάτο, Πρόεδρο του Coordinated Effort for the Hellenes για τη συμμαχία Κύπρου με το εβραϊκό λόμπυ καθώς και για θέματα αγνοουμένων από τον κ. Φωτίου και τον Εκπρόσωπο της ε/κ πλευράς στη ΔΕΑ, Νέστορα Νέστορος. 

Συζήτηση Στρογγυλής Τραπέζης θα πραγματοποιηθεί την ίδια μέρα με χαιρετισμούς από τους πρέσβεις των ΗΠΑ, Ην. Βασιλείου, Ισραήλ και Ελλάδας.

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου εκπρόσωποι των ομογενειακών οργανώσεων θα προβούν σε απολογισμό του έργου τους, θα υπάρξει ενημέρωση για την κυβερνητική διαδικτυακή δίοδο ασφάλειας ΑΡΙΑΔΝΗ, θα γίνει ενημέρωση από τον Πρόεδρο του Κυπριακού Οργανισμού Εξερεύνησης Διαστήματος Γιώργο Δανό με θέμα “Διαστημικές αποστολές, η Κύπρος και ο σημαντικός ρόλος και η εμπλοκή των νέων της ΝΕΠΟΜΑΚ”, καθώς και ενημέρωση από το ΡΙΚ για τις δράσεις όσον αφορά τους απόδημους.

Θα γίνει επίσης εκλογή του Κεντρικού Συμβουλίου και της Ελεγκτικής Επιτροπής ΠΟΜΑΚ καθώς και εκλογές στην ΠΣΕΚΑ ενώ στο τέλος των εργασιών του συνεδρίου θα εγκριθούν ψηφίσματα.

Μετά το πέρας των εργασιών των Συνεδρίων και τα φαγοπότια, θα δοθεί συνέντευξη Τύπου, το πρωί της Πέμπτης, 24 Αυγούστου, στο Συνεδριακό Κέντρο Φιλοξενία.

Με πληροφορίες από το ΚΥΠΕ

4 thoughts on “Οι Κύπριοι απόδημοι στη Λευκωσία για… ενημέρωση/πλύση εγκεφάλου

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.