Απεβίωσε ο δημοσιογράφος Φάνος Ε. Κωνσταντινίδης

Πλήρης ημερών, δημοσιογραφικής δράσης, συγγραφικού έργου και αγωνιστικής προσφοράς απεβίωσε σήμερα ο βετεράνος δημοσιογράφος, γνήσιος πατριώτης και σθεναρός συνδικαλιστής του κλάδου, Φάνος Ε. Κωνσταντινίδης.

Ο μεταστάς υπήρξε ιδρυτικό μέλος και στέλεχος της Ένωσης Συντακτών Κύπρου, εκλεγμένο μέλος στο πρώτο Διοικητικό Συμβούλιο της Οργάνωσης, το 1959.

Ο Φάνος Ε. Κωνσταντινίδης βρισκόταν στις δημοσιογραφικές επάλξεις από τα νεανικά του χρόνια μέχρι και το 2010. Την ίδια χρονιά εξελέγη Πρόεδρος του νεοσύστατου τότε Κλάδου Συνταξιούχων Δημοσιογράφων της ΕΣΚ, πόστο από το οποίο υπηρέτησε μέχρι το 2014.

Η ΕΣΚ σεμνύνεται και συνάμα περηφανεύεται που είχε στις τάξεις της – και μάλιστα στις πρώτες γραμμές – δημοσιογράφους του ήθους, του σθένους, της μαχητικότητας, της μετριοφροσύνης, γενικά του αναστήματος και όλων των αρετών που διέκριναν τον Φάνο Ε. Κωνσταντινίδη.

Ο μεταστάς γεννήθηκε στο Μηλικούρι το 1930. Φοίτησε στο Παγκύπριο Γυμνάσιο και στην Αμερικανική Ακαδημία Λάρνακας. Αρχικά εργάστηκε ως γραφέας στο Μεταλλείο Αμιάντου, αλλά από το 1952 και εντεύθεν τον κέρδισε η δημοσιογραφία. Εργάστηκε, για δεκαετίες, σε πολλές ημερήσιες εφημερίδες του τόπου, σε ραδιοφωνικούς σταθμούς και τηλεοπτικά κανάλια.

Ο μεταστάς διατέλεσε επίσης μόνιμος συνεργάτης του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, για πολλά χρόνια, και ανταποκριτής αρκετών ελλαδικών εφημερίδων για την ίδια περίοδο. Για την ευδόκιμη και πολύχρονη προσφορά του στον ελλαδικό Τύπο ο Φάνος Ε. Κωνσταντινίδης εξελέγη το 2006  αντεπιστέλλον μέλος της ΕΣΗΕΑ.

Για τη συνολική δημοσιογραφική προσφορά του ο Φάνος Ε. Κωνσταντινίδης τιμήθηκε το 2000 από το Ίδρυμα Τύπου Μπότση, το 2005 από την πρεσβεία της Ελλάδας, το 2007 από το Ινστιτούτο ΜΜΕ του Intercollege, το 2011 από τη Βουλή των Αντιπροσώπων και το 2015 από την Ένωση Συντακτών Κύπρου.

Η κηδεία του Φάνου Ε. Κωνσταντινίδη θα τελεστεί την Πέμπτη 24 Αυγούστου στις 4.15 μ.μ. από την Εκκλησία Κωνσταντίνου και Ελένης στη Λευκωσία.

Ο εκδότης της “Σημερινής” Κωστής Χατζηκωστής, όπως και ο εκδότης των ΝΕΩΝ Λονδίνου Λοϊζος Βρακάς, εκφράζουν τα βαθύτατα και ειλικρινή συλλυπητήρια του προς την οικογένεια του μεταστάντος.

>>> Φάνος Κωνσταντινίδης: 57 χρόνια μάχιμης δημοσιογραφίας

One thought on “Απεβίωσε ο δημοσιογράφος Φάνος Ε. Κωνσταντινίδης

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.