Ε. Θεοχάρους: Η ΚΔ απλός θεατής, αντί πρωτοστάτης, στην επιβολή μέτρων της ΕΕ κατά Τουρκίας

Η Κυπριακή Δημοκρατία είναι απλός θεατής αντί πρωτοστάτης στην επιβολή μέτρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά της Τουρκίας, είπε η Πρόεδρος του Κινήματος “Αλληλεγγύη” Ελένη Θεοχάρους.

Σε δηλώσεις της, στα γραφεία του Κινήματος, η κ. Θεοχάρους ανέφερε ότι η Γερμανία και η Ευρωπαϊκή Ένωση αντιλήφθηκαν ότι η Τουρκία, για να γίνει ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό κράτος, θα πρέπει να προβεί σε μεταρρυθμίσεις και αλλαγές και να πάψει να συμπεριφέρεται ως δικτατορικό καθεστώς και για να το επιτύχει αυτό, είναι ξεκάθαρο ότι αποκλείει το άνοιγμα οιουδήποτε νέου ενταξιακού κεφαλαίου.

Η Κυπριακή Δημοκρατία, σημείωσε, οφείλει να πρωτοστατεί στην επιβολή αυτών των μέτρων, ώστε η Τουρκία να γνωρίζει με σαφήνεια ότι δεν αρκεί να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της προς τη Γερμανία για να ανοίξει νέα ενταξιακά κεφάλαια, αλλά ότι οφείλει να εκπληρώσει και τις κυπρογενείς της υποχρεώσεις.

Δυστυχώς, συνέχισε, την ώρα που ο ίδιος ο Ευρωπαίος Επίτροπος Διεύρυνσης Γιοχάνες Χαν μιλά για ανάγκη αλλαγής στρατηγικής της Ε.Ε. απέναντι στην Τουρκία, η κυπριακή κυβέρνηση παραμένει για ακόμη μια φορά απλός θεατής των εξελίξεων.

Η τακτική του εξευμενισμού του θηρίου και των συνεχών παραχωρήσεων στο Κυπριακό, είπε, απέτυχε παταγωδώς.

“Άραγε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης υπερασπίζεται ακόμα τις τραγικές υποχωρήσεις του στο κεφάλαιο της διακυβέρνησης που καθιστούν την Κύπρο τουρκικό προτεκτοράτο, όταν χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως η Γερμανία, ζουν στην πράξη προσπάθειες του Ερντογάν για καθοδήγηση εκατομμυρίων Τούρκων ψηφοφόρων που διαμένουν στη Γερμανία, στις επερχόμενες εκλογές;”, διερωτήθηκε.

ΚΥΠΕ

>>> Η Κυπριακή Δημοκρατία είναι αμυντικά ανοχύρωτη έναντι του αδίστακτου Αττίλα

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.