ΚΥΠΡΟΣ: Και τώρα λογοκρισία στο διαδίκτυο για μη αρεστά ιστολόγια…

Μπλόκο της Κυπριακής  Αστυνομίας σε ιστοσελίδες που προάγουν μίσος [κατά γενίτσαρων;]

Ένα ισχυρό νομικό όπλο στα χέρια της Αστυνομίας θα αποτελεί, με την ψήφισή του από τη Βουλή, το νομοσχέδιο που προωθεί το υπουργείο Δικαιοσύνης στο πλαίσιο της προσπάθειας που καταβάλλεται για «αντιμετώπιση και καταπολέμηση της ρητορικής και των εγκλημάτων μίσους» που παρατηρούνται στον τόπο μας.

Με το νομοσχέδιο, η Αστυνομία αποκτά την εξουσία να αφαιρεί από το διαδίκτυο με συνοπτικές διαδικασίες, υλικό που προάγει τον ρατσισμό, το μίσος και την ξενοφοβία και παράλληλα, να εμποδίζει την πρόσβαση στους χρήστες του διαδικτύου από την Κύπρο, σε ιστοσελίδες που διαπιστώνει ότι προάγουν τα εγκλήματα μίσους.

Όπως ενημέρωσε τη Βουλή, κατόπιν ερώτησης του Γιώργου Περδίκη, ο υπουργός Δικαιοσύνης Ιωνάς Νικολάου, το νομοσχέδιο παρέχει την εξουσία στους αστυνομικούς ανακριτές, μετά από οδηγίες του Αρχηγού Αστυνομίας και έγκριση του Γενικού Εισαγγελέα, να αιτούνται μονομερώς στο δικαστήριο την μη πρόσβαση σε ιστότοπους που φιλοξενούν ιστοσελίδες που περιέχουν ρατσιστικό ή ξενοφοβικό υλικό, καθώς και τη φραγή της πρόσβασης σε τέτοιες ιστοσελίδες για τους χρήστες του διαδικτύου που διαμένουν στη Δημοκρατία. Το νομοσχέδιο βρίσκεται, ήδη, ενώπιον της Νομικής Υπηρεσίας για νομοτεχνικό έλεγχο και όπως μας λέχθηκε αρμοδίως, αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή για ψήφιση πριν το τέλος του χρόνου.

Μιχάλης Χατζηστυλιανού

Αντίο στον Φάνο μας, τον δάσκαλο έντιμης δημοσιογραφίας

Τη φυγή ενός εκλεκτού μέλους της, για το οποίο όλοι είμαστε περήφανοι, ανακοίνωσε χθες η Ένωση Συντακτών Κύπρου. 

«Πλήρης ημερών, δημοσιογραφικής δράσης, συγγραφικού έργου και αγωνιστικής προσφοράς απεβίωσε ο βετεράνος δημοσιογράφος και σθεναρός συνδικαλιστής του κλάδου Φάνος Ε. Κωνσταντινίδης. Βρισκόταν στις δημοσιογραφικές επάλξεις από τα νεανικά του χρόνια. Η ΕΣΚ σεμνύνεται και συνάμα περηφανεύεται που είχε στις τάξεις της – και μάλιστα στις πρώτες γραμμές – δημοσιογράφους του ήθους, του σθένους, της μαχητικότητας, της μετριοφροσύνης, γενικά του αναστήματος και όλων των αρετών που διέκριναν τον Φάνο Ε. Κωνσταντινίδη». 

Το κείμενο προσυπογράφει ταπεινά η στήλη.

 Λούκας Πάρπας  “Φ”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.