Η βεβαιότητα των αποδήμων 

Ήρθαν οι απόδημοι τους χαντακώσαμε καλά-καλά κι ύστερα τους είπαμε «goodbyeeee»! Τυχεροί βέβαια μπορεί να πει κανείς, μια που ακριβώς έχουν φύγει. Αλίμονο σε αυτούς που μένουν, μάλλον. 

Τους δείξαμε και την … ομοψυχία μας, αυτό το «μια γροθιά» που είμαστε όλοι εδώ στην ημικατεχόμενη πατρίδα. Ο καθένας, στο συνέδριο έκανε εμφάνιση με το δικό του παραμύθι. Από τη μια ο Πρόεδρος, που όπως είπε, έχει ήσυχη τη συνείδησή του, γιατί δεν έκανε την Κύπρο προτεκτοράτο της Τουρκίας, από την άλλη η αντιπολίτευση που τον κατηγόρησε πως ακριβώς με τις υποχωρήσεις του θα έκανε την Κύπρο προτεκτοράτο. Βγάλε άκρη τώρα, ειδικά αν είσαι μόνιμος κάτοικος Καναδά ας πούμε. Ή Νοτίου Αφρικής. Ή έχεις μόλις αφιχθεί από τη Νεμπράσκα των ΗΠΑ. Η μόνη βεβαιότητα που πρέπει να έχουν αυτή τη στιγμή οι απόδημοι είναι ότι πολύ καλά έκαναν που έφυγαν. Ήταν η πιο σωστή απόφαση της ζωής τους. Όσο μακρύτερα, τόσο καλύτερα…

Βοήθεια, απόδημοι!

Κρίμα μόνο που δεν προλάβαμε να τους ρωτήσουμε και εμείς τον τρόπο. Να ζητήσουμε τη βοήθειά τους. Δηλαδή πώς να φύγουμε επίσης. Στις βαλίτσες τους λέμε, αν χωράμε, να μας πάρουν. Ποιο άλλο συναίσθημα θα μπορούσε να νιώσει κανείς μετά από τις απολαυστικές ομιλίες των δικών μας πατριωτών; Που ο Πρόεδρος έλεγε πως είμαστε όλοι μια γροθιά κι ύστερα Ερωτοκρίτου, Βασιλειάδου και Θεοχάρους τον άδειασαν. Παντελώς όμως.

Πήραν και μετάλλια

Μετά από όλα αυτά λοιπόν που τους κάναμε, με τη δοκιμασία να ακούνε επί ώρες ατέλειωτες τους πολιτικούς μονολόγους… όπως ήταν φυσικό το βράδυ τους τιμήσαμε. Με το μετάλλιο λέει της «Εξαίρετης Προσφοράς», που ήταν εντελώς άκυρο. Γιατί αυτό που έπρεπε να τους δώσουμε ήταν το μετάλλιο της «υπομονής και στωικότητας» με την οποία τους άντεξαν.

Στάλω Παπαναστασίου   “Φ”

>>> Το μετάλλιο «Εξαίρετης Προσφοράς» απένειμε ο Ανανστασιάδης σε έξι ομογενείς/φτωχόπαιδα – Και εκείνοι το αποδέχθηκαν!!!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.