Η ομιλία που ξύπνησε συνειδήσεις και επιχείρησαν να λοιδορήσουν όσοι θέλουν παράδοση στην Τουρκία

Ο ΚΕΡΥΝΙΩΤΗΣ ΦΙΛΙΠ ΚΡΙΣΤΟΦΕΡ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ…ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΕΛΙΤ ΠΕΡΑ ΒΡΕΧΕΙ…

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης δέχθηκε τα μέλη του Κεντρικού Συμβουλίου Απόδημων Κυπρίων, στο Προεδρικό Μέγαρο,ανάμεσα τους και ο Φίλιπ Κρίστοφερ.

Του Νίκου Αντωνιάδη – Νέα Υόρκη 

Μωρέ Φίλιπ (Κρίστοφερ), τι χολοσκάς μαζί μας; Γιατί δεν μας αφήνεις στην “ησυχία” μας; Γιατί δεν κάθεσαι μονότοπα (που λέμε και στην Κύπρο); Μήτε εσύ, μήτε ο Νίκος Μούγιαρης, μήτε ο Έντυ Ζεμενίδης, μήτε  ο Τάσος Ζαμπάς, μήτε ο Κυριάκος Παπαστυλιανού, μήτε οι τόσοι άλλοι στην Ομογένεια “κατέχουν” το πράμα!  

Γιατί χολοσκάτε με συμμαχίες για το καλό της Κύπρου; Γιατί χολοσκάτε με τον Τραμπ και τον κάθε Τραμπ μπαινοβγαίνοντας μέρα και νύχτα στο Καπιτώλειο και το Λευκό Οίκο και φωνάζοντας για τα δίκαια της πατρίδας μας; Μα Ποια πατρίδα μωρέ Φίλιπ; Αφού εσύ είσαι Κερυνιώτης κι εγώ Βαρωσιώτης. Αφού “δεν έχουμε” κατοχή. Αφού οι Τούρκοι είναι “φίλοι” μας, τι βολοδέρνεστε και τι προσπαθείτε να πετύχετε; Γιατί πετάτε τα προσωπικά σας λεφτά άσκοπα για λόμπι και “πράσινα” άλογα;

Όσο για τον Νίκο, τον Έντυ, τον Τάσο, τον Κυριάκο, κλπ, τι προσπαθείτε να πετύχετε κρατώντας τον Παγκύπριο και το HALC και το Federation; Τι να την κάνουμε την Παιδεία και τον Πολιτισμό εδώ στις ΗΠΑ; Αφού στην Κύπρο ξεχύλισαν όλα αυτά. Μα είστε “σοβαροί”; Πήγατε εσείς να τους δείξετε τις ρίζες μας; Πώς είναι δυνατόν να σκέφτεστε τέτοια πράγματα κάθε λίγο;

Αχ ρε Φίλιπ, μας ΠΣΕΚΑζουνε! 

Σας ευχαριστούμε! “Κουράστε” μας, όσο κι αν πάρει αυτό! Δεξιά, Αριστερά, Κέντρο, ζαλίστε τους, ΠΣΕΚΑστε και ΜΟΡΦΟ(Υ)στε όσους το χρειάζονται για να ξυπνήσουν!

*Σύμβουλος Πολιτικού Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας (Πολιτική Ανταγωνιστικότητα και Απόδοση) Μέλος του Αμερικανικού Συνδέσμου Πολιτικών Συμβούλων (AAPC)

ΤΑ ΒΑΣΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΟΜΙΛΙΑΣ ΚΡΙΣΤΟΦΕΡ: 

1. Τόνισε την ανάγκη αλλαγής στρατηγικής και διαμόρφωση νέας στο Κυπριακό. 

2. Κατήγγειλε ότι ο ψευδεπίγραφος διάλογος υποβαθμίζει το Κυπριακό από πρόβλημα εισβολής και κατοχής, σε μία διακοινοτική διαμάχη. Η διεθνής κοινότητα έτσι βλέπει πια το Κυπριακό, έχει διαγράψει την Τουρκία από το κάδρο και αποδέχεται  ότι το Κυπριακό είναι πρόβλημα δύο κοινοτήτων.  

3. Υπογράμμισε ότι οι απόδημοι νιώθουν απογοητευμένοι και δεν μπορούν να αντιληφθούν γιατί αναζητούμε λύση διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας.

Ο έξω κόσμος της Κύπρου – ΗΠΑ

Το Δ.Σ. της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αμερικής που εξελέγη τον Απρίλιο του 2016 απαρτίζεται από τους: Πρόεδρος, Κυριάκος Παπαστυλιανού, αναπληρωτής πρόεδρος Τάσος Ζαμπάς, αντιπρόεδροι, Σταύρος Καμηλάρης, Χρίστος Νικολάου, Μαρτίνος Κυπριανού, Μάριος Ιωάννου, Ταμίας, Λούκας Γεωργίου, Γραμματέας, Ελισάβετ Μιλτιάδους, Μέλη Δ/Σ, Νίκος Τζιάζας, Πήτερ Λούκας, Βασίλης Πελεκάνος, Γιώργος Σοφοκλέους και Τζόν Πάπας. 

Πηγή: mignatiou.com

>>> Για 10 (και όχι μόνο) λόγους, ο Αναστασιάδης δεν μπορεί να έχει ήσυχη τη συνείδηση…

5 thoughts on “Η ομιλία που ξύπνησε συνειδήσεις και επιχείρησαν να λοιδορήσουν όσοι θέλουν παράδοση στην Τουρκία

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.