“Θυμός” στο ΑΚΕΛ για την αντικομουνιστική εκδήλωση της Εσθονικής Προεδρίας

ΤΙ ΣΧΕΣΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΕΝΑ ΚΕΦΑΛΑΙΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΜΕ ΤΟΝ ΚΟΜΟΥΝΙΣΜΟ;

Το ΑΚΕΛ καταδικάζει την αντικομουνιστική εκδήλωση που πραγματοποιεί η Εσθονική Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ στο πλαίσιο της σημερινής συνόδου των Υπουργών Δικαιοσύνης στο Ταλίν. 

Σύμφωνα με το ΑΚΕΛ  «στην Εσθονία, όπως και σε άλλα κράτη-μέλη της ΕΕ, αναγνωρίζονται ως ήρωες συνεργάτες των ναζί, ενώ κατεδαφίζονται αντιφασιστικά μνημεία του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και ποινικοποιείται η δράση Κομμουνιστικών Κομμάτων».

Όπως αναφέρεται, «η εκδήλωση της Εσθονικής Προεδρίας αποτελεί ένα νέο επεισόδιο στη συστηματική προσπάθεια της ΕΕ και κυβερνήσεων κρατών-μελών να παραχαράξουν τη σύγχρονη Ιστορία της Ευρώπης και να εξισώσουν το ναζισμό-φασισμό με την κομμουνιστική ιδεολογία».

Συνεχίζονας το ΑΚΕΛ τονίζει ότι «αυτή η εκστρατεία της ΕΕ συντελείται με πακτωλούς χρημάτων στο πλαίσιο μιας επιχείρησης «κατασκευής συνείδησης» των ευρωπαϊκών λαών, προκειμένου να γίνει αποδεκτή η ποινικοποίηση του κομμουνιστικού κινήματος και η δυσφήμιση των ιδανικών της κοινωνικής ισότητας. Δεν είναι τυχαίο, βέβαια, που όλα αυτά συντελούνται στην εποχή της κρίσης κι όταν οι ευρωπαϊκές κοινωνίες είναι αντιμέτωπες με όλα τα αδιέξοδα του συστήματος. Ταυτόχρονα, η επιχείρηση αυτή συνιστά μια επικίνδυνη προσπάθεια αθώωσης του φασισμού και σχετικοποίησης του εγκληματικού χαρακτήρα, όχι μόνο των πράξεων, αλλά και της ιδεολογίας του»

Στην ανακοίνωση, το ΑΚΕΛ σημειώνει  ότι και ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, επιστράτευσε τη «θεωρία των δύο άκρων» προκειμένου να εξισώσει τις ναζιστικές ομάδες και τους νοσταλγούς της μισάνθρωπης Κου Κλουξ Κλαν με όσους αγωνίζονται ενάντια στο ρατσισμό, τις διακρίσεις και την ανελευθερία στις ΗΠΑ.

Όσες αντικομουνιστικές εκδηλώσεις και αν διοργανωθούν, οι λαοί της Ευρώπης γνωρίζουν ότι η μόνη «συνάντηση» του φασισμού με τον κομμουνισμό ήταν στο Στάλινγκραντ, στο Λένινγκραντ και σε τόσα άλλα πεδία των μαχών του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, όταν με τις ανυπέρβλητες θυσίες του σοβιετικού λαού συντρίφτηκε ο ναζισμός και απελευθερώθηκε το μεγαλύτερο μέρος της ηπείρου μας. Παράλληλα, το ΑΚΕΛ υπενθυμίζει ότι η σύγχρονη ιστορία της Ευρώπης αποδεικνύει ότι τέτοιου είδους διώξεις και πολεμική «πρώτα έρχονται για τους κομμουνιστές», αλλά σύντομα θέτουν στο στόχαστρο τους κάθε δημοκρατική προοδευτική φωνή.

ΚΥΠΕ

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.