Oι βρετανικές αρχές απαγόρευσαν την είσοδο σε 100 “σύγχρονους σκλάβους”: Θύματα βιομηχανίας σεξ

Two women in masks and others watch the Soho protest against eviction of sex workers from safe working flats through police intimidation.

Οι βρετανικές αρχές απαγόρευσαν την είσοδο στη χώρα σε τουλάχιστον 100 ανθρώπους για τους οποίους υπήρχαν υποψίες ότι ήταν θύματα διακινητών και θα τους προωθούσαν στη βιομηχανία του σεξ. 

Georgiana Constantin. TV stations in Romania have been rocked by a prostitution scandal after more than 30 presenters and models were arrested in an investigation into a 10,000 GBP-per night call girl ring.

Η υπηρεσία Border Force North, που παρακολουθεί την κίνηση στα λιμάνια και τα αεροδρόμια της Βρετανίας, ανέφερε ότι άνδρες της πήραν συνεντεύξεις από περισσότερους από 300 ανθρώπους που είχαν αφιχθεί αεροπορικώς στη Γλασκόβη, τη μεγαλύτερη πόλη της Σκοτίας. Στόχος των αρχών ήταν να σταματήσουν τις συμμορίες διακινητών που πουλούν ανθρώπους σε οίκους ανοχής.

Από αυτούς τους 300 ανθρώπους, το 80% ήταν Ρουμάνοι και λιγότεροι από 50 ήταν άνδρες. οι αρχές απαγόρευσαν την είσοδο σε περίπου 100 και τους έστειλαν πίσω στη χώρα τους.

Πολλά θύματα δεν γνώριζαν ότι θα τα πουλούσαν ως σκλάβες του σεξ. Μεταξύ αυτών ήταν μια 18χρονη που μόλις είχε τελειώσει το σχολείο, δεν είχε καθόλου χρήματα και πίστευε ότι θα έπιανε δουλειά σε ένα ξενοδοχείο στο Εδιμβούργο.

“Αυτό γίνεται για την ασφάλεια των απροστάτευτων νεαρών γυναικών και των ανδρών που τους διακινούν και τους εκμεταλλεύονται αλλά και για να προστατεύσουμε τις κοινότητες”, εξήγησε ο Γκόρντον Σάμερς, ο αναπληρωτής διευθυντής της μονάδας που υπάγεται στο υπουργείο Εσωτερικών. “Συχνά, αυτές οι γυναίκες έχουν εξαναγκαστεί σε αυτόν τον τρόπο ζωής παρά τη θέλησή τους, υφίστανται βία και εκφοβισμό από τις συμμορίες που τις έφεραν εδώ. Είναι ανίσχυρες”, συνέχισε.

Η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι δεσμεύτηκε τον περασμένο Οκτώβριο ότι θα εντείνει τις προσπάθειές της για την εξάλειψη της σύγχρονης δουλείας, ενός εγκλήματος που φέρνει παράνομα κέρδη 150 δισεκατομμυρίων δολαρίων ετησίως στους δράστες. Εκτιμάται ότι 46 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν πέσει θύματα σε όλον τον κόσμο.

Η Βρετανία ενέκρινε το 2015 τον Νόμο περί Σύγχρονης Δουλείας αλλά είναι δύσκολο να καταδικαστούν οι διακινητές, εν μέρει επειδή τα θύματα φοβούνται να μιλήσουν.

Ioana, an underage prostitute, lives in a small village outside of Bucharest with her mother who helps her prepare for her nights on the streets. Ioana has recently disappeared. Her mother fears she has been trafficked.

Την Τρίτη, αστυνομικοί έκαναν έρευνες σε τρία κινέζικα εστιατόρια και σε ένα σπίτι κοντά στο Μπέρμιγχαμ της κεντρικής Αγγλίας και εντόπισαν 20 άνδρες που ζούσαν κάτω από άθλιες συνθήκες. Ένας εκπρόσωπος της αστυνομίας είπε τα περισσότερα από τα θύματα ήταν Σλοβάκοι και Ρουμάνοι. Έχουν συλληφθεί ένας άνδρας και μία γυναίκα από τη Σλοβακία με την κατηγορία της παραβίασης του νόμου περί Σύγχρονης Δουλείας.

ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters

>>> Σκλάβες του σεξ στα στριπτιζάδικα της Ελλάδας

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.