Ξεσηκώνεται η Χειμάρρα εναντίον των Αλβανών – Οι Βορειοηπειρώτες ετοιμάζουν αντίσταση!

Καταγγέλλουν σχέδιο εθνοκάθαρσης από την κυβέρνηση Ράμα.

Ανάστατη είναι τις τελευταίες μέρες η Χειμάρρα, καθώς ο ελληνικός πληθυσμός της πόλης καταγγέλλει την κυβέρνηση των Τιράνων για επιχειρούμενη εθνοκάθαρση υπό την μορφή δήθεν σχεδίου «ανάπλασης» της Χειμάρρας, η οποία αποσκοπεί στη υφαρπαγή των ελληνικών περιουσιών….

Μάλιστα, στο εν λόγω σχέδιο πρωταγωνιστεί ο γενίτσαρος δήμαρχος Χειμάρρας Γιώργος Γκόρος (Jorgo Goro), από τον οποίο η ελληνική κυβέρνηση πριν από έναν μήνα αφαίρεσε την ελληνική υπηκοότητα. Στο πλευρό του Γκόρου, εκτός από μερίδα του αλβανικού πληθυσμού της πόλης, τάσσονται και ορισμένοι Έλληνες, των οποίων τα ονόματα  βρίσκονται σε λίστες του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών και είναι οι επόμενοι για να τους αφαιρεθεί η ελληνική υπηκοότητα.

Κύκλοι του υπουργείου Εξωτερικών στην Αθήνα αναφέρουν ότι «αυτή η χούφτα εξωμοτών είναι όλοι τους γνωστοί» και «διακινδυνεύουν πολλά περισσότερα από το να χάσουν τις ελληνικές τους υπηκοότητες».

Η κατάσταση φαίνεται να έχει φτάσει στο απροχώρητο, καθώς σήμερα ο Δήμος Χειμάρρας συγκάλεσε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου με σκοπό την ψήφιση εντολής υφαρπαγής των ελληνικών περιουσιών στην πόλη.

Ως απάντηση, η Ένωση Χειμαρριωτών Τιράνων και η Ένωση Παραλίας εξέδωσε οργισμένη ανακοίνωση, στην οποία καταγγέλλει ευθέως «Σχέδιο για εθνική κάθαρση εις βάρος των Χειμαρριωτών».

Η ίδια ανακοίνωση αναφέρει ότι πίσω από το σχέδιο του Έντι Ράμα για δήθεν ανάπτυξη του τουρισμού στην Χειμάρρα, κρύβονται συμφέροντα ολιγαρχών και ισλαμικών κύκλων τα οποία στηρίζονται από το καθεστώς του Ράμα, με στόχο να πετύχουν δύο στόχους:

α) Για να διώξουν τους Χειμαρριώτες από τη γη τους και τα εδάφη τους.  

β) Για να «επενδύσουν» και να ξεπλύνουν βρώμικα λεφτά οι ολιγάρχες-μαφιόζοι οι οποίοι αλληλοσυνδέονται με εθνικιστικά συμφέροντα.  

“Είναι πολύ σημαντικό να υπενθυμίσουμε”, συνεχίζει η ανακοίνωση, “το γεγονός ότι δεν είναι προς το συμφέρον της Αλβανίας και της Ευρωπαϊκής της ενσωμάτωσης, βασιζόμενοι στην εκφραζόμενη πρόθεση ότι οι Αλβανοί θέλουν την Ευρώπη αφενός, και αφετέρου στην πράξη να συνεχίζουν με δριμύτητα να επιτίθενται εις βάρος των Χειμαρριωτών, αλλάζοντας το Σύνταγμα και μια σειρά από νόμους για τις περιουσίες, για να ανοίξουν τον δρόμο στη χειραγώγηση της κοινής γνώμης της Αλβανίας, ότι δήθεν η «στρατηγική ανάπτυξη» του «τουρισμού», εμποδίζεται από τους γηγενείς Χειμαρριώτες.”

Και καταλήγοντας αναφέρει: “Ο Δήμος Χειμάρρας, είναι το τελευταίο πιόνι που χρησιμοποιείται από το ολιγαρχο-πολιτικό κατεστημένο των Τιράνων, για να βάλουν σε εφαρμογή το σχέδιο για εθνική κάθαρση των Χειμαρριωτών, και γι’αυτό, οι ευθύνες [σ.σ.: του Δημάρχου και των δημοτικών συμβούλων), είναι ακόμα μεγαλύτερες.”

Σφοδρή ήταν και η αντίδραση του προέδρου της Ένωσης Προστασίας Ακινήτων, ιδιοκτησιών, Ιστορίας και Πολιτισμού της Χειμμάρας, Νικολάκη Νεράντζη.  Σε ανάρτησή του στο Facebook ο κ. Νεράντζης αναφέρει τα εξής:  «Πρόκειται για ένα σχέδιο το οποίο άλλαξε τρεις φορές και κάθε φορά διαπιστώθηκε από τους κάτοικους της περιοχής, η έλλειψη διαφάνειας και η απιστία με την οποία έχει γίνει αυτή η διαδικασία, διότι ο μόνος στόχος, με καμουφλάζ τη δήθεν αστικοποίηση της περιοχής, είναι η υφαρπαγή των ιδιοκτησιών των αυτοχθόνων Χειμαρριωτών, για να δοθούν στους ολιγάρχες που έχουν σχέσεις με την εξουσία.» 

Ως κάτοικος αυτής της περιοχής που κινδυνεύει από την υφαρπαγή, όπως οι συμπατριώτες μου και υπό την ιδιότητα του Προέδρου της Ένωσης για την Προστασία Ακινήτων, Ιδιοκτησιών, Ιστορίας και Πολιτισμού της Χειμμάρας, απευθύνω έκκληση στον πρωθυπουργό Ράμα, να σταματήσει όσο το δυνατόν νωρίτερα, την υφαρπαγή των ιδιοκτησιών μιας κοινότητας αυτοχθόνων, όπως είναι η Χειμμάρα, εκμεταλλευόμενος το γεγονός ότι η πλειοψηφία μας δεν διαθέτει τίτλους ιδιοκτησίας, τους οποίους δεν τους δίνουν, επειδή θέλουν να τις αρπάξουν.»

Σε αυτή τη χώρα που νομιμοποιείται και ένα κτίριο σε υφαρπαγμένη γη, στους Χειμαρριώτες οι οποίοι βρίσκονται χιλιάδες χρόνια στα εδάφη τους, δεν τους δίνονται τίτλοι ιδιοκτησίας.»Πως τους αφαιρείται το Συνταγματικό δικαίωμα να αποφασίσουν εκείνοι πως θέλουν να αναπτυχθεί η περιοχή τους.  »Οι ιδιοκτησίες στην παραθαλάσσια περιοχή έχουν μεγάλη αξία, αλλά έχουν και ιδιοκτήτη.  »Να είσαι Πρωθυπουργός, δεν σημαίνει ότι μπορείς να κάνεις ό,τι θέλεις με τους ανθρώπους που σου εμπιστεύτηκαν την ψήφο, την τύχη και τις ιδιοκτησίες τους.  »Κύριε Ράμα, έλα να συζητήσεις με τους Χειμαρριώτες, άκουσε τους και σταματά αυτή την καταστροφή στην περιοχή μας!  »

Επίσης απευθύνω έκκληση στους διπλωματικούς εκπροσώπους στη χώρα, ότι η Χειμάρρα κινδυνεύει από την υφαρπαγή από την κυβέρνηση!  »

Ζητούμε τη βοήθειά τους και όλων όσων έχουν τη δύναμη να σταματήσουν τον Πρωθυπουργό να αρπάξει και να μας διώξει από τα σπίτια μας!  »Αντιδράστε όσο δεν είναι αργά! Μην αναγκάσετε τους καλούς Χειμαρριώτες που στους αιώνες αντικατοπτρίζουν πολιτισμό, να πάρουν το νόμο στα χέρια τους.

>>> «Η χριστιανική Χειμάρρα δεν θα υποδουλωθεί – Έξω από τη γη μας ολιγάρχες και μαφία»

One thought on “Ξεσηκώνεται η Χειμάρρα εναντίον των Αλβανών – Οι Βορειοηπειρώτες ετοιμάζουν αντίσταση!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.