Πιο σκληρή στάση έναντι Τουρκίας στο Κυπριακό ζητά ο αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος

Πιο σκληρή στάση από την ελληνοκυπριακή πλευρά στις διαπραγματεύσεις για επίλυση του Κυπριακού ζήτησε ο αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος, ο οποίος δήλωσε ότι «η Τουρκία οφείλει να σοβαρευτεί, ώστε η διαδικασία να οδηγηθεί σε βιώσιμη και διαρκή λύση».

Είπε επίσης ότι η Εκκλησία θα παραμείνει σταθερή στις θέσεις της, ανεξαρτήτως των απόψεων που διατυπώνουν τα κόμματα και οι υποψήφιοι και θα αγωνίζεται για μια δίκαιη λύση του Κυπριακού.

Τις δηλώσεις αυτές ο αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος τις έκανε μετά το Αρχιερατικό συλλείτουργο, στο οποίο προέστη μαζί με τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας Θεόδωρο στον ιερό ναό Αγίου Νικολάου Στέγης, με την ευκαιρία του προγράμματος Νέων των Ορθοδόξων Εκκλησιών (Αλεξανδρείας, Αντιοχείας και Ιεροσολύμων) Μέσης Ανατολής, που φιλοξενεί η Εκκλησία Κύπρου σε κατασκήνωση της.

Σε εκδήλωση στον κατασκηνωτικό χώρο ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος είπε ότι προσευχή όλων είναι οι βασανισμένοι νέοι της Μέσης Ανατολής να ζήσουν με ειρήνη.

Τόνισε ότι στην περιοχή υπάρχει χώρος για όλους τους ανθρώπους, είτε χριστιανούς είτε μουσουλμάνους είτε άλλων θρησκειών.

Ο πατριάρχης Θεόδωρος ευχαρίστησε την Εκκλησία Κύπρου, η οποία, όπως είπε, αποτελεί σταυροδρόμι των Ορθόδοξων Εκκλησιών της Μέσης Ανατολής.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.