Ο πανικόβλητος Αναστασιάδης στέλνει απόρρητα έγγραφα στους φίλους του για κάλυψη!

ΚΑΙ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ -“ΠΟΛΙΤΗΣ”-ΤΩΡΑ ΤΟΝ ΞΕΦΩΝΙΖΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΟΥ ΣΤΟ ΚΡΑΝΣ ΜΟΝΤΑΝΑ…

Του ΑΡ. ΒΙΚΕΤΟΥ 

Θα θυμάστε τις επί περίπου μια βδομάδα δηλώσεις του προέδρου της Κύπρου Νίκου Αναστασιάδη και των συνεργατών του ότι θα δοθούν στην δημοσιότητα τα πρακτικά του Κραν Μοντανά. Μια Δευτέρα πρωί ο Ελληνοκύπριος διαπραγματευτής, Ανδρέας Μαυρογιάννης, με δηλώσεις στο ΡΙΚ είπε ότι τα περιβόητα πρακτικά  (ΟΧΙ ΤΑ ΕΠΙΣΗΜΑ, αφού φαίνεται ότι τέτοια δεν τηρήθηκαν) ήταν οι σημειώσεις, που ο ίδιος κρατούσε και ότι θα δίνονταν στην δημοσιότητα εντός της ημέρας. 

Τελικά, υπήρξε αναδίπλωση και, ενώ όλοι ανέμεναν τα πρακτικά, εκδόθηκε γραπτή δήλωση του προέδρου Αναστασιάδη, στην οποία ανέφερε ότι δεν θα γίνει δημοσιοποίηση κατόπιν εκκλήσεως του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ. Δεν ξέρω και ούτε με ενδιαφέρει το ποιος ήταν ο εμπνευστής της ιδέας για τις δηλώσεις ότι θα δοθούν τα πρακτικά , τα οποία τελικά δεν δόθηκαν. Πάντως, όλο αυτό το «σήριαλ» το χρεώθηκε ο πρόεδρος Αναστασιάδης. Αν όντως ήθελε να πληροφορηθεί ο λαός για τα της διασκέψεως υπήρχε τρόπος τα πρακτικά να δοθούν , χωρίς να εκτεθεί η πηγή, σε όλα ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ τα μέσα ενημέρωσης.

Και εκεί που το θέμα είχε ξεχαστεί, σήμερα επανήλθε στο προσκήνιο με την γνωστοποίηση από τον διευθυντή της εφημερίδας «Πολίτης», Διονύση Διονυσίου, ότι πήρε «διά χειρός από το Προεδρικό Μέγαρο έναν φάκελο με έγγραφα και πρακτικά από τις συναντήσεις, που διεξήχθησαν με αντικείμενο το Κυπριακό στο Κραν Μοντανά της Ελβετίας. Τον φάκελο αυτό συνόδευε μια πολύ προσωπική επιστολή από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Νίκο Αναστασιάδη. Δεν νομιμοποιούμαι να αναφερθώ στο περιεχόμενο του φακέλου ο οποίος φέρει τη σήμανση «Απόρρητο», ωστόσο για σκοπούς συγγραφής αυτού του άρθρου νομίζω ότι και ο ίδιος ο φίλος Πρόεδρος θα μου επέτρεπε να αναφέρω ότι τα έγγραφα αυτά έχουν ως στόχο να τεκμηριώσουν τις θέσεις που ο κ. Αναστασιάδης προβάλλει δημόσια για τους λόγους της αποτυχίας των συνομιλιών στο ελβετικό θέρετρο».

Στην επιστολή του ο πρόεδρος Αναστασιάδης αναφέρει ότι στέλνει τα έγγραφα «επειδή πλείστοι φίλοι είτε δια αρθρογραφίας, είτε δια παρεμβάσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μου αποδίδουν …την ευθύνη για το ανεπιτυχές αποτέλεσμα της Συνόδου για την Κύπρο».

Δεν αντιλαμβάνομαι την λογική του προέδρου. Σημασία έχει ότι δεν έχει τηρηθεί η αρχή της ίσης μεταχείρισης των λειτουργών του τύπου και ειδικά αυτών , που από δεκαετίες ασχολούνται με το Κυπριακό.

Επίσης, στην στήλη «Θου κύριε» της εφημερίδας «Πολίτης» διάβασα ότι από τα έγγραφα, που έστειλε ο πρόεδρος σε περίπου 60 πρόσωπα από τον χώρο των ΜΜΕ και της πολιτικής, λείπουν πολλά και σημαντικά, και κυρίως το σημείωμα για την συνάντηση Αναστασιάδη-Τσαβούσογλου, μια μέρα πριν τον τερματισμό της διάσκεψης.

Κοντολογίς, το συμπέρασμα είναι ότι ο πρόεδρος Αναστασιάδης δεν ακολουθεί σωστό δρόμο, αφού αυτά που έστειλε δεν αποσκοπούν στην σφαιρική και αντικειμενική ενημέρωση του λαού, αλλά για να σταματήσουν οι «πλείστοι φίλοι» να του αποδίδουν ευθύνη, ΕΝΟΨΕΙ ΕΚΛΟΓΩΝ,  για το ανεπιτυχές  αποτέλεσμα της Συνόδου.

Η τεράστια ευθύνη του προέδρου έγκειται στο ότι  δεν έκανε σωστούς υπολογισμούς , παραγνώρισε ότι το Κυπριακό δεν αποτελεί προτεραιότητα της Τουρκίας, και με την ενθάρρυνση  «πλείστων φίλων» πήγε , μετά και την εμπειρία της Γενεύης, στο Κραν Μοντανά.

Πηγή: /mignatiou.com

>>> Η Κύπρος ήδη μετατρέπεται σε προτεκτοράτο της Τουρκίας…

4 thoughts on “Ο πανικόβλητος Αναστασιάδης στέλνει απόρρητα έγγραφα στους φίλους του για κάλυψη!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.