Μ. Σιζόπουλος: Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας διαρρέει τα έγγραφα του Εθνικού Συμβουλίου

Λάβρος κατά του ΠτΔ ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ, Μ. Σιζόπουλος με ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα το γραφείο τύπου του κόμματος και αναφέρεται στην πρόσφατη αποστολή των πρακτικών της Ε/κ πλευράς στην εφημερίδας Πολίτης, επιβεβαιώνοντας όπως αναφέρει ο κ. Σιζόπουλος για ακόμα μια φορά ότι «το προεδρικό είναι αυτό που διαρρέει έγγραφα του Εθνικού Συμβουλίου».

«Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, μη αντέχοντας την κριτική που του ασκείται για την τακτική αλλά και τη στάση που τήρησε στο Κραν Μοντανά κατά τη διάρκεια των τελευταίων  συνομιλιών για το Κυπριακό, προχώρησε στην αποστολή των πρακτικών που τήρησε η δική μας πλευρά στις συνομιλίες στην εφημερίδα «Πολίτης», για να δικαιολογήσει τη στάση και συμπεριφορά του, παρά το γεγονός ότι έχει χαρακτηρίσει ως απόρρητο το εν λόγω έγγραφο», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Ο κ. Σιζόπουλος αναφέρεται στην περίπτωση όπου στο παρελθόν κατηγορήθηκε από το Προεδρικό ότι παραποιεί τα δεδομένα και τα γεγονότα όταν «υποχρεώθηκε» να αναγνώσει αποσπάσματα πρακτικών του ΕΣ.

«Είμαστε υποχρεωμένοι να σημειώσουμε τη στάση και συμπεριφορά του Προέδρου δεδομένου ότι παλαιότερα, όταν ως Πρόεδρος της ΕΔΕΚ υποχρεώθηκα να αναγνώσω αποσπάσματα των πρακτικών του Εθνικού Συμβουλίου για να αποκαταστήσω και να αντιμετωπίσω τις επιθέσεις που δεχόμουν από το προεδρικό περιβάλλον με ανοίκειους και υποτιμητικούς χαρακτηρισμούς, όπως «άλλα διαβάζω και άλλα λέω», ότι «παραποιώ τα δεδομένα και τα γεγονότα», μάλιστα μου συνέστησαν να μάθω να διαβάζω καλύτερα, υπονοώντας στην ουσία ότι είμαι αγράμματος Να υπενθυμίσω ότι ο Πρόεδρος με πρόσχημα αυτή μου τη στάση με επέκρινε δημόσια και προχώρησε να αναλάβει  δημόσια πρωτοβουλίες για να  αποτρέψει την εκλογή μου στην προεδρία της βουλής».

Η ανακοίνωση συνεχίζει αναφέροντας ότι, την ίδια στιγμή επιβεβαιώνεται για ακόμα μια φορά ότι το προεδρικό είναι αυτό που διαρρέει έγγραφα του Εθνικού Συμβουλίου «είτε για να αποφύγει να δώσει στις πολιτικές δυνάμεις  τις θέσεις τις οποίες κατέθεσε στο τραπέζι των συνομιλιών, είτε άλλα έγγραφα για ενημέρωση της πολιτικής ηγεσίας, είτε για να δικαιολογήσει σε αρκετές περιπτώσεις τη μη έγκαιρη σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου και την ολοκληρωμένη ενημέρωσή του».

Για σοβαρό πολιτικό ολίσθημα του ΠτΔ και των συνεργατών του κάνει λόγο ο Μ. Σιζόπουλος καθότι δεν φρόντισαν να  τηρηθούν επίσημα πρακτικά στις συνομιλίες στην Ελβετία.

«Ο Πρόεδρος και οι συνεργάτες του διέπραξαν σοβαρό πολιτικό ολίσθημα όταν δεν φρόντισαν να τηρηθούν επίσημα πρακτικά στις συνομιλίες στην Ελβετία, με αποτέλεσμα η κάθε πλευρά να παρουσιάζει όπως θέλει τα γεγονότα δικαιολογώντας τη δική της τη θέση».

Τέλος, ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ κάνει λόγο για αποτυχία της διαδικασίας που τήρησε ο Πρόεδρος παρόλο που «τα έδωσε όλα και διεκδίκησε ελάχιστα».

«Ουσιαστικά η διαδικασία που ακολούθησε ο Πρόεδρος απέτυχε. Μας παρέμεινε η Πενταμερής αλλά δεν εκτέθηκε η τουρκική πλευρά  για την αδιαλλαξία της. Έχει καταστεί πια σαφές ότι ο Πρόεδρος τα έδωσε όλα ή σχεδόν όλα, διεκδίκησε ελάχιστα και, όμως, λύση δεν κατόρθωσε να πετύχει. Τι άλλο θα πρέπει, ο Πρόεδρος και όσοι υποστηρίζουν αυτή την τακτική, να παραδώσουμε στην Τουρκία για να πετύχουμε λύση; Μήπως να παραδώσουμε την Κύπρο ολόκληρη ή να παραδώσουμε στην Τουρκία τη δυνατότητα ελέγχου ολόκληρης της Κυπριακής επικράτειας διαμέσου της λύσης που επιχειρείται»;

Επιμέλεια: Τάσος Αναστάση

>>> Ο πανικόβλητος Αναστασιάδης στέλνει απόρρητα έγγραφα στους φίλους του για κάλυψη!

2 thoughts on “Μ. Σιζόπουλος: Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας διαρρέει τα έγγραφα του Εθνικού Συμβουλίου

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.