Πυρ κομμάτων κατά του Προέδρου για την διαρροή των πρακτικών του ΕΣ σε εφημερίδα

Κατά του Προέδρου Αναστασιάδη βάλλουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης που τον κατηγορούν για «επιλεκτικές διακρίσεις» και «προεκλογικές φιλοδοξίες» μετά την αποστολή πρακτικών από το προεδρικό στην εφημερίδα «Πολίτης», ενώ την ίδια ώρα η κυβέρνηση δια στόματος του Κυβερνητικού της εκπροσώπου, Νίκου Χριστοδουλίδη απαντά ότι δεν τίθεται σε καμία απολύτως περίπτωση… διαρροή, προσπαθώντας να υποβαθμίσει το γεγονός.

Κληθείς να σχολιάσει τις αντιδράσεις των κομμάτων για τα έγγραφα που έστειλε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης σε δημοσιογράφους, ο κ. Χριστοδουλίδης είπε πως τα κόμματα «είναι πλήρως ενημερωμένα για όλα όσα έγιναν», είτε τα προφορικά που συζητήθηκαν είτε τα γραπτά κείμενα που υποβλήθηκαν κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων στο Γκραν Μοντανά.

Αντιμετωπίζουν τον λαό ως ηλίθιο που θάφτει κάθε ψευτιά και απάτη του προδοτικού καθεστώτος!

«Από εκεί και πέρα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επέλεξε να επικοινωνήσει με μία ομάδα συμπολιτών μας η οποία μετά το ναυάγιο στις διαπραγματεύσεις είτε άμεσα είτε έμμεσα επικοινώνησαν μαζί του. Δεν μεταφέρθηκαν κάτι τα οποία δεν είναι γνωστά είτε μέσα από τη δημοσιογραφική διάσκεψη του Προέδρου είτε μέσα από δημόσιες παρεμβάσεις του και δεν τίθεται σε καμία απολύτως περίπτωση διαρροή είτε πρακτικών είτε απόρρητων εγγράφων», κατέληξε.

Το ΑΚΕΛ στην ανακοίνωση του αναφέρει ότι η επιβεβαίωση της υποψηφιότητας Αναστασιάδη δεν αποτέλεσε είδηση αφού ο κ. Αναστασιάδης ενεργεί προεκλογικά εδώ και πολύ καιρό. Το προεκλογικό άγχος και η αγωνία του άλλωστε δεν μπορούν να αποκρύβουν.

«Την καταμαρτυρεί επίσης η αγωνία του να πείσει με προσωπικές, εμπιστευτικού χαρακτήρα επιστολές, όσους αμφισβητούν τους χειρισμούς του στο Κυπριακό. Ο κ. Αναστασιάδης φαίνεται ότι έχει αποστείλει, σε μεγάλο αριθμό προσώπων, έγγραφα και στοιχεία τα οποία δεν έχει δώσει στα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου. Ο λόγος είναι προφανής. Θεωρεί ότι μ’ αυτό τον τρόπο ενισχύει την προεκλογική του θέση και φιλοδοξίες».

Ο κ. Αναστασιάδης θα έπρεπε να πείθει διεθνώς και όχι το εσωτερικό αναφέρει στην συνέχεια η ανακοίνωση.

«Δεν διαπιστώνεται όμως κανένα ανάλογο άγχος και αγωνία από τον κ. Αναστασιάδη για το γεγονός ότι ουδείς επιρρίπτει τις ευθύνες στην Τουρκία για την αποτυχία στο Κραν Μοντάνα. Αντιθέτως, η Άγκυρα συνεχίζει ανενόχλητη την πλήρη τουρκοποίηση των κατεχόμενων εδαφών μας.

Εμείς επαναλαμβάνουμε στον κ. Αναστασιάδη ότι το σημαντικό είναι να πείθει διεθνώς και όχι στο εσωτερικό για ψηφοθηρικούς λόγους. Να είναι ωφέλιμος για την πατρίδα και όχι προεκλογικά αρεστός, αν του θυμίζει κάτι αυτή η φράση».

Συμμαχία Πολιτών: Mε τον Αναστασιάδη μαθαίνουμε νέους ορισμούς της φράσης “Απόρρητο Έγγραφο”. 

Η Κυβέρνηση αποφάσισε να περάσει από την δημοσιογραφία στις Δημόσιες Σχέσεις, αφού ο ανώτατος άρχοντας του κράτους αποστέλλει σε επιλεγμένα μέσα μαζικής ενημέρωσης και δημοσιογράφους, έγγραφα με τα οποία προσπαθεί να πείσει για την ορθότητα των χειρισμών του στο Κρανς Μοντάνα, αναφέρει σε δήλωση του ο εκπρόσωπος τύπου του εκλογικού επιτελείου υποψηφίου προέδρου της Δημοκρατίας Γ. Λιλλήκα , Κωνσταντίνου Ζένιου.

«Έγγραφα τα οποία δεν δόθηκαν καν στα μέλη του  Εθνικού Συμβουλίου, τα οποία ενημερώνονται από τον Τύπο».

«Συνώνυμα της τακτικής αυτής του προέδρου της Δημοκρατίας μπορεί να είναι οι λέξεις προπαγάνδα, η πολιτική της τσαπατσουλιάς, της προχειρότητας και οι επιλεγμένες δημόσιες σχέσεις», συνεχίζει ο κ. Ζένιος.

«Εμείς  απλά σημειώνουμε ότι  η τακτική των επιλεγμένων διαρροών προς τον τύπο, δείχνει το επίπεδο το οποίο επέλεξε το πλούσιο κατά τα  άλλα επικοινωνιακό επιτελείο του Νίκου Αναστασιάδη να ακολουθήσει μέχρι τον Φεβρουάριο».

ΔΗΚΟ: Ο Νίκος Αναστασιάδης επιμένει να ενημερώνει μόνο όσους τον χειροκροτούν!

Τη σκυτάλη πήρε το ΔΗΚΟ: ”Σε σημερινή του παρέμβαση στο ΡΙΚ, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, δήλωσε ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έστειλε απόρρητη επιστολή με έγγραφα, όπως αυτή που επιλεκτικά έστειλε στον Διευθυντή της εφημερίδας Πολίτης, σε ομάδα συμπολιτών μας.

Ο κ. Αναστασιάδης οφείλει να απαντήσει:

Σε ποιους άλλους έστειλε τέτοια επιστολή;

Γιατί κρατά το λαό και το Εθνικό Συμβούλιο στο σκοτάδι και επιμένει να ενημερώνει μόνο όσους τον χειροκροτούν;”

>>> Μ. Σιζόπουλος: Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας διαρρέει τα έγγραφα του Εθνικού Συμβουλίου

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.