Η βρετανική βάση Ακρωτηρίου εντός του βεληνεκούς των S-400 που θα τοποθετηθούν στα παράλια της Τουρκίας

Νέα στρατιωτικά δεδομένα δημιουργούνται στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου με την απόκτηση του ρωσικού αντιαεροπορικού συστήματος S-400 από την Τουρκία. 

Η τοποθέτηση του συστήματος στα νότια τουρκικά παράλια, σε συνδυασμό με τους ήδη εγκατεστημένους S-400 στα δυτικά παράλια της Συρίας, δημιουργεί ένα περίεργο αντιαεροπορικό πλέγμα πάνω από την Ανατολική Μεσόγειο και την Κύπρο.

Πρόκειται, σύμφωνα με την κυπριακή εφημερίδα «Ο Φιλελεύθερος», για μια εξέλιξη «που καταδεικνύει κι ένα άλλο σημαντικό στοιχείο των ευρύτερων εξελίξεων: Η Ρωσία συνεχίζει να ενισχύει, είτε άμεσα είτε έμμεσα, την παρουσία της στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου». Η Μόσχα, προστίθεται, «έχει καταφέρει μέχρι στιγμής να καλύψει το κάθε κενό που εμφάνιζε ή εμφανίζει η πολιτική της Ουάσινγκτον στην περιοχή».

Το δραστικό βεληνεκές του πυραυλικού συστήματος φτάνει τα 400 χιλιόμετρα, θέτοντας, σημειώνεται στον «Φιλελεύθερο», τη βρετανο-νατοϊκή βάση Ακρωτηρίου έξω από τη Λεμεσό, εντός βεληνεκούς, είτε το σύστημα S-400 βρίσκεται στη Λαττάκεια της Συρίας είτε τοποθετηθεί στα Άδανα της Τουρκίας.

Παράλληλα, οι παρεμβολές των ραντάρ του συστήματος μπορεί να καλύψουν μια πολύ μεγαλύτερη ακτίνα πολύ πιο νότια από την Κύπρο.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

One thought on “Η βρετανική βάση Ακρωτηρίου εντός του βεληνεκούς των S-400 που θα τοποθετηθούν στα παράλια της Τουρκίας

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.