Οι Τούρκοι ψάχνουν με αγωνία να βρουν το ιερό σκήνωμα του ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Μεγάλη αίσθηση έχει προκαλέσει η είδηση στην Τουρκία ότι ειδικά συνεργεία ερευνούν με ειδικά μηχανήματα γεωραντάρ στον ναό του Αγίου Νικόλαου στην πόλη Μύρα κοντά στην Αττάλεια της Μικράς Ασίας, για να βρουν ιερά οστά του Αγίου που πιστεύεται ότι είναι θαμμένα στο μέρος αυτό.

DÜNAYAYA BÜYÜK BİR MÜJDE VEREBİLİRİZ

[ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΜΕ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΘΑΥΜΑ (ΤΟ ΙΕΡΟ ΣΚΗΝΩΜΑ) ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ]

Ενώ είναι γνωστό ότι το 1087 μ. Χ. κάποιοι ναύτες είχαν απαγάγει τα οστά του Αγίου και τα μετέφεραν στην Ιταλία, στην πόλη Μπάρι, σήμερα σύμφωνα με δηλώσεις του διευθυντή του Μουσείου του Αγίου Νικόλαου, Cemil Karabayram και του Τούρκου καθηγητή, Sema Doğan, υπάρχουν αποδείξεις ότι μεγάλο μέρος του ιερού σκηνώματος βρίσκεται θαμμένο κάπου μέσα στον ιερό ναό.

Προς τον σκοπό έχουν αρχίσει εντατικές έρευνες και μάλιστα με υπερσύγχρονα μηχανήματα προσδοκώντας σε ένα μεγάλο… θαύμα, όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά οι ίδιοι οι Τούρκοι.

Ο Άγιος που έζησε τον τέταρτο αιώνα μ Χ είχε αγωνιστεί υπέρ των φτωχών στην περιοχή της Λυκίας και μετά την κοιμήση του είχε κτιστεί ο μεγάλος ναός προς τιμήν του. Ο ναός αυτός είχε πάθει μεγάλες ζημιές στον σεισμό του 529 μ. Χ. και μετά την ανακαίνιση του σήμερα είναι ένα από τα μέρη με την μεγαλύτερη προσέλκυση ξένων επισκεπτών και προσκυνητών από όλο το ον κόσμο. Αξιοσημείωτο είναι ότι οι ίδιοι οι Τούρκοι τον ευλαβούνται πολύ και τον θεωρούν σαν ένα από τους μεγάλους Αγίους της Ανατολίας.

Πηγή: nikosxeiladakis.gr

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.