Χριστόφιας: Η διαφωνία για Σπανό, το Κυπριακό και ο Αναστασιάδης

“Δικαστήριο για τον Αναστασιάδη θα είναι οι Προεδρικές Εκλογές του 2018”, ανέφερε σε δηλώσεις του στο “Μεσημέρι και Κάτι” του Σίγμα, ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Δημήτρης Χριστόφιας. 

“Δεν είναι η πρώτη φορά που παραβιάζει τα θέσμια ο Αναστασιάδης αλλά δεν κρίνω όμως ότι πρέπει να συρθεί στα δικαστήρια”, ανέφερε ο Δημήτρης Χριστόφιας, για να συνεχίσει λέγοντας πως ο ΠτΔ θα δικαστεί από το λαό στις επερχόμενες Προεδρικές Εκλογές.

Εξαπέλυσε δριμύ κατηγορώ κατά του Γιώργου Λιλλήκα τον οποίο κατηγόρησε ότι και αυτός με τις αποφάσεις και τον τρόπο που λειτούργησε το 2013 βοήθησε στην εκλογή Αναστασιάδη, ενώ επεσήμανε ότι ο κ. Λιλλήκας δεν είναι ο άριστος των αρίστων, έχει μειονεκτήματα τα οποία ο κ. Χριστόφιας κρίνει ως σοβαρά.

Σύμφωνα με τον τέως πρόεδρο της Δημοκρατίας, o Νίκος Αναστασιάδης λειτουργεί πάντα με γνώμονα τη σκοπιμότητα της εξουσίας και την καρέκλας, γεγονός το οποίο πλήττει τη χώρα.

“Ο Αναστασιάδης και τα υπόλοιπα κόμματα μέσω της εξοντωτικής αντιπολίτευσης που έκαναν αλλά και με την υπεράσπιση των τραπεζών, μας οδήγησαν στη ληστεία των τραπεζών και αυτοί χρεωκόπησαν την Κύπρο”, επεσήμανε μεταξύ άλλων.

Ξεκαθάρισε ότι ποτέ δεν εμπιστευόταν το Νίκο Αναστασιάδη ως επικεφαλής της διαπραγμάτευσης για το Κυπριακό, “γιατί ο Αναστασιάδης λειτουργεί πάντα με γνώμονα τη καρέκλα”. 

Συμπλήρωσε λέγοντας πως το ΑΚΕΛ θα έπρεπε να είχε ασκήσει αντιπολίτευση στο Κυπριακό, πολύ πιο νωρίς και πολύ καλά κάνει και ασκεί αντιπολίτευτική πολιτική στο Κυπριακό και στην παρούσα φάση.

Επεσήμανε ότι “την εκ περιτροπής προεδρία την παραχώρησε ο Κληρίδης, το επαναβεβαίωσε ο Τάσσος και φτάσαμε μετά στο Χριστόφια ο οποίος βελτίωσε τα δεδομένα με τη σταθμισμένη και διασταυρούμενη ψήφο”. 

Κουραφέξαλα

“Δεν είμαι σκιώδης ηγέτης του ΑΚΕΛ, αυτά είναι κουραφέξαλα, η επιλογή Μαλά έιναι επιλογή της τωρινής ηγεσίας του ΑΚΕΛ. Δεν είχα καθοριστικό ρόλο στην επιλογή”, δηλώνει με νόημα για να συνεχίσει λέγοντας ότι διαφωνούσε με την επιλογή Σπανού. Τον χαρακτήρισε ως νεοφιλελεύθερο ο οποίος “δεν μπορεί να έχει καμιά σχέση με τη φιλοσοφία την ιστορία και την πολιτική του ΑΚΕΛ. Χαρακτήρισε επίσης την επιλογή ως ατυχή και κάλεσε τον κόσμο να συσπειρωθεί γύρω από το ΑΚΕΛ.

“Πάντα στηρίζω το ΑΚΕΛ, είναι η ζωή μου το ΑΚΕΛ. Η ζωή μου είναι συνειφασμένη με τις μάχες του ΑΚΕΛ, θα παλεύω για αυτό το κόμμα και για τους εργαζόμενους”, επεσήμανε. .

Για την υπόθεση Βενιζέλου Ζαννέτου ο Δημήτρης Χριστόφιας τόνισε ότι “αδίκως καταδικάστηκε και άλλος από το ΑΚΕΛ θα έπρεπε και θα μπορούσε να είναι στη φυλακή, αντί του Βενιζέλου, ο οποίος ήταν το θύμα, δεν έβαλε στην τσέπη ούτε ένα ευρώ”.

Γιώργος Καυκαλιάς

>>> ΑΠΟΡΡΗΤΑ ΕΓΓΡΑΦΑ: Ο Γενικός Εισαγγελέας καλείται να παρέμβει…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.