17 πανεπιστήμια θα λειτουργήσουν στα κατεχόμενα!!!

ΕΝΑ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΦΟΥΡΝΙΑ ΕΠΟΙΚΩΝ…

Δέκα επτά πανεπιστήμια, όλα σχεδόν ιδιωτικά, θα λειτουργήσουν φέτος κατά την έναρξη της ακαδημαϊκής χρονιάς στα κατεχόμενα από 15 που ήταν πέρυσι.

Στο πρωτοσέλιδό της η Γενί Ντουζέν γράφει ότι μαζί με τον αριθμό των «πανεπιστημίων» αυξάνονται όμως και τα προβλήματα στην τριτοβάθμια εκπαίδευση αλλά και τα ερωτηματικά για την ποιότητα που παρέχεται. Τα δύο καινούργια «πανεπιστήμια» που από την 1η Σεπτεμβρίου θα δέχονται εγγραφές φοιτητών είναι το «Μπαχτσεσεχίρ Κύπρου» και το «πανεπιστήμιο δημιουργικών τεχνών και σχεδιασμού Αρκίν».

Στα κατεχόμενα λειτουργούν τα εξής «πανεπιστήμια»: Ανατολικής Μεσογείου (από το 1979), το «αμερικανικό πανεπιστήμιο Κερύνειας» (από το 1985), το Εγγύς Ανατολή (1988). Το «ευρωπαϊκό πανεπιστήμιο Λεύκας» (1990), το «διεθνές πανεπιστήμιο Κύπρου» (1997), η πανεπιστημιούπολη του τουρκικού κρατικού τεχνολογικού πανεπιστημίου Μέσης Ανατολής (2003), το τουρκικό κρατικό τεχνολογικό πανεπιστήμιο Κωνσταντινούπολης (2011), το «μεσογειακό πανεπιστήμιο Καρπασίας» (2012), το «πανεπιστήμιο» Κερύνειας (2013), το «πανεπιστήμιο επιστημών Κύπρου» (2013), το «αμερικανικό πανεπιστήμιο Κύπρου» (2014), το «πανεπιστήμιο κοινωνικών επιστημών Κύπρου» (2014), το «πανεπιστήμιο υγείας και κοινωνικών επιστημών Κύπρου» (2016), το «διεθνές πανεπιστήμιο Φινάλ» (2016), το «πανεπιστήμιο» Αντα Κεντ (2016), το Μπαχτσέσεχιρ (2017) και το «πανεπιστήμιο δημιουργικών τεχνών και σχεδιασμού Αρκίν» (2017).

Jihadist performs in public the execution of western prisoner.

Στο δημοσίευμα προστίθεται ότι άδεια λειτουργία αναμένει και το «διεθνές πανεπιστήμιο Αϊντίν» στην ίδρυση του οποίου συμμετέχει ο πατέρας του νυν «υπουργού ενέργειας και οικονομίας», Σουνάτ Ατούν και πρώην «υπουργός» ο ίδιος, σημαίνον στέλεχος του ΚΕΕ, Ατά Ατούν. Το θέμα είχε προκαλέσει αντιδράσεις στα κατεχόμενα όταν δημοσιεύθηκε πως με απόφαση του «υπουργικού συμβουλίου» παραχωρήθηκε στο εν λόγω «πανεπιστήμιο» έκταση 3.000 εκταρίων στο Τρίκωμο για την δημιουργία του «πανεπιστημίου».

Στο εν λόγω πανεπιστήμιο εργάζεται ως επικεφαλής του κέντρου ερευνών, ο πρώην Υπουργός της Τουρκίας, Εγκεμέν Μπαγίς, ο οποίος ήρθε πρόσφατα στα κατεχόμενα με τον ιδιοκτήτη του τουρκικού πανεπιστημίου για να πιέσουν ώστε να προχωρήσει η έγκριση της άδειας λειτουργίας από το «υπουργείο παιδείας». Το εν λόγω πανεπιστήμιο φαίνεται πως έχει αγοράσει έκταση και κοντά στην Κερύνεια.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.