Ωρα εξηγήσεων για τα “απόρρητα έγγραφα”-Συνεχίζεται η πολιτική θύελλα

ΤΟ ΠΑΙΖΕΙ ΚΑΙ ΘΙΓΜΕΝΟΣ Ο ΚΟΜΜΑΤΑΡΧΗΣ!

Με ανακοίνωση ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης “απαντά” στις κατηγορίες που δέχεται σχετικά με τη διαρροή των εγγράφων του Κραν Μοντάνα.

Σε δηλώσεις του χθες το βράδυ, στο περιθώριο εκδήλωσης της Ειδικής Μονάδας Αντιμετώπισης Καταστροφών (ΕΜΑΚ) στην Κοφίνου, και ερωτηθείς σχετικά με τις κατηγορίες που δέχεται από την αντιπολίτευση για την ενέργειά του να δώσει σε ορισμένα άτομα μέρος των εγγράφων του Κραν Μοντάνα, ο Πρόεδρος είπε: «Για μέρες κάνω υπομονή προσπαθώντας να αποφευχθούν οι οποιεσδήποτε αντιπαραθέσεις. Θα εκδώσω ανακοίνωση για να δούμε ποια είναι τα απόρρητα».

Πρόσθεσε ότι ο ίδιος τα χαρακτήρισε απόρρητα γιατί ήταν για ιδίαν χρήση όσων αρθρογραφούσαν και δημιουργούσαν την εικόνα ή έδιναν την εντύπωση ότι πέραν της Τουρκίας φέρει ευθύνη και η κυπριακή πλευρά. Πιστεύω καλόπιστα, ενδεχόμενα, για την επιθυμία τους να δουν το Κυπριακό να λύνεται, τονισε.

«Είναι απόρρητο το Κοινό Ανακοινωθέν της 4ης Ιουνίου; Είναι απόρρητες οι θέσεις της ελληνοκυπριακής πλευράς που είναι καλά γνωστό πόσο την ενημέρωνα; Είναι απόρρητα τα συνοπτικά πρακτικά; Μόνο αυτά περιέχονταν στο φάκελο; Βεβαίως θα απαντήσω αύριο και επειδή μου αποδίδουν και τάχα για να εξευμενίσω οπαδούς μου, ο κ. Άντρος Κυπριανού δεν νομίζω να είναι οπαδός μου. Πήρε και ο Άντρος Κυπριανού φάκελο; Βεβαίως ναι» κατέληξε στις δηλώσεις του ο Πρόεδρος.

Α. Κυπριανου: Δεν ευθύνομαι για το ότι ο ΠτΔ μου έστειλε τον φάκελο

Για προσβολή απέναντι στα άλλα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου χαρακτήρισε ο Αντρος Κυπριανού το γεγονός ότι επέλεξε να στείλει τον εν λόγω φάκελο μόνο στον ίδιο.

«Με έκπληξη διαπίστωσα ότι τα έγγραφα στάληκαν και σε εμένα», δήλωσε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού, σημειώνοντας ότι πήρε τα έγγραφα δύο εβδομάδες μετά την ημερομηνία που τα έστειλε στους άλλους και ότι το ανακάλυψε μετά το τηλεφώνημα που έλαβε από τον Πρόεδρο  χθες, ο οποίος τον ενημέρωσε σχετικά.

Μιλώντας στο κρατικό ραδιόφωνο ο κ. Κυπριανού σημείωσε ότι ο ίδιος δεν είχε ανάγκη τον φάκελο, αλλά ούτε ευθύνεται για το γεγονός ότι ο Πρόεδρος του έστειλε τον φάκελο.

Διερωτήθηκε μάλιστα, για την σκοπιμότητα την οποία εξυπηρετεί αυτή η ενέργεια του Προέδρου, αναφέροντας ότι ο ίδιος ξέρει πολύ περισσότερα από αυτά που περιλαμβάνονται στο φάκελο από  άλλη ενημέρωση που έλαβε από άτομα που συμμετείχαν στο Κρανς Μοντάνα. Προσθέτοντας ότι τα έγγραφα στο φάκελο είναι αποσπασματικές δηλώσεις του Έιντε και σημειώσεις  του Μαυρογιάννη για το δέιπνο, και όλα τα στοιχεία είναι μέχρι τις 3 Ιουλίου, χωρίς να αναφέρεται τι έγινε την τελευταία μέρα στο Κρανς Μοντάνα και τι προηγήθηκε του δείπνου.

Όπως είπε, ο ίδιος δεν είχε πρόθεση να πει ότι πήρε και τον φάκελο, ενώ υπογράμμισε ότι η προσπάθεια του Προέδρου ήταν να μετατοπίσει την συζήτηση επειδή ένιωθε στριμωγμένος και αυτό κατάφερε.

«Επειδή ένιωθε στριμωγμένος από τις επιθέσεις που του γίνοντας, επέλεξε να πει ότι έστειλε και στον Άντρο Κυπριανού τα έγγραφα. δΔιερωτούμαι γιατί έστειλε στον Άντρο Κυπριανού τα έγγραφα. Ζήτησα επιστολή από τον κ. Αναστασιάδη; Φταίω εγώ γιατί ο κ. Αναστασιάδης αποφάσισε να μου στείλει επιστολή και έπρεπε να το πω;  Ο Νίκος Αναστασιάδης πέτυχε τον στόχο του. Εκεί που βρισκόταν στριμωγμένος στον τοίχο για τις ενέργειες στις οποίες έχει προβεί. Τώρα θα φταίει ο  Άντρος Κυπριανού γιατί ο Νίκος Αναστασιάδης αποφάσισε να του στείλει επιστολή. Αυτά τα πράγματα είναι απαράδεκτα το λιγότερο» κατέληξε ο κ. Κυπριανού.

>>>Απόρρητα να φαν κι οι κότες, που λέει ο λόγος…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.