Μέτωπο με ΑΚΕΛ άνοιξε ο Λιλλήκας

Η επιλογή του ΑΚΕΛ θα οδηγήσει σε μιαν επανάληψη του σεναρίου του 2013 που οδήγησε τον Αναστασιάδη στην εξουσία.

Φωτιά παίρνει το προεκλογικό σκηνικό, με τα πολιτικά μέτωπα να ανοίγουν το ένα μετά το άλλο. Το θερμόμετρο ανεβαίνει και όσο πλησιάζουμε προς τις εκλογές αναμένεται ότι το σκηνικό θα γίνει αρκετά καυτό με τους υποψηφίους να καταστρώνουν τη στρατηγική τους ενόψει της κρίσιμης μάχης της πρώτης Κυριακής των εκλογών.

Χθες, ο Γιώργος Λιλλήκας έστρεψε για πρώτη φορά τα πυρά του κατά του ΑΚΕΛ και του Σταύρου Μαλά, σε μιαν ενέργεια η οποία ασφαλώς και θα μπορούσε να ερμηνευτεί ως προσπάθεια να «ξύσει» πληγές σε δυσαρεστημένους ΑΚΕΛικούς, από τη δεξαμενή των οποίων φιλοδοξεί να αντλήσει τη δυναμική που θέλει για την ανατροπή. Ουσιαστικά αποτελεί την πρώτη σύγκρουση μετά από καιρό μεταξύ του προέδρου της Συμμαχίας Πολιτών με την Εζεκία Παπαϊωάννου, αφού για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα και συγκεκριμένα ενόσω ήταν ακόμη ανοικτή η διαδικασία επιλογής υποψηφίου για τις προεδρικές εκλογές, ο Γιώργος Λιλλήκας απέφευγε να έλθει σε ρήξη με το ΑΚΕΛ.

Τα δεδομένα, ωστόσο, μετά την απόφαση για στήριξη Μαλά έχουν αλλάξει και ο Γιώργος Λιλλήκας είναι φανερό ότι θέλει να προτάξει το γεγονός ότι η επιλογή του κόμματος της Αριστεράς θα οδηγήσει, όπως υποστηρίζει, σε μιαν επανάληψη του σεναρίου του 2013 που οδήγησε τον Νίκο Αναστασιάδη και τον ΔΗΣΥ στην εξουσία.

Ένα σενάριο που ενοχλεί πολύ μεγάλο αριθμό ψηφοφόρων του ΑΚΕΛ, οι οποίοι από την άλλη, θεωρείται ότι εξαιτίας της πολεμικής που δέχεται το κόμμα τους από το επιτελείο Νικόλα Παπαδόπουλου, δεν θα ήθελαν να δουν τον πρόεδρο του ΔΗΚΟ στο Προεδρικό. Συνεπώς, υπό αυτή την ανάλυση πραγμάτων, μόνο η επιλογή Γιώργου Λιλλήκα, όπως υποστηρίζεται από το επιτελείο του προέδρου της Συμμαχίας Πολιτών, αποτρέπει την επανεκλογή Αναστασιάδη.

Μιλώντας χθες στην πρωινή τηλεοπτική εκπομπή του Σίγμα, ο Γιώργος Λιλλήκας χαρακτήρισε ως επιλογή ήττας την υποψηφιότητα Μαλά. Δήλωσε επίσης ότι για πέντε χρόνια ήταν εξαφανισμένος από την πολιτική σκηνή, μετά που έχασε με μεγάλη διαφορά από τον Νίκο Αναστασιάδη και τώρα επανήλθε διεκδικώντας να κυβερνήσει. Ο Γιώργος Λιλλήκας απαντούσε σε αναφορές που είχε κάνει για τον ίδιο ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας, ο οποίος ήταν προχθές φιλοξενούμενος σε μεσημβρινή εκπομπή του ίδιου σταθμού. Ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε πει για τον Γιώργο Λιλλήκα ότι δεν είναι «ο άριστος των αρίστων».

«Ασφαλώς δεν είμαι ο άριστος των αρίστων», δήλωσε. «Άριστος ήταν μόνο ο Δημήτρης Χριστόφιας. Η διακυβέρνηση του Δημήτρη Χριστόφια έστρωσε το χαλί στον Νίκο Αναστασιάδη και η επιλογή του κ. Μαλά ήταν η σκάλα που τον ανέβασε στον προεδρικό θώκο. Και τώρα μετά από 5 χρόνια επιλέγουν και πάλι Μαλά που είναι επιλογή ήττας. Εμφανίζεται το 2013 από το πουθενά και θέλει να κυβερνήσει και ασχολείται με το Κυπριακό και τα κοινωνικοοικονομικά θέματα. Όταν χάνει με μεγάλη διαφορά από τον Νίκο Αναστασιάδη, εξαφανίζεται για 5 χρόνια και επιστρέφει και πάλι και διεκδικεί να μας κυβερνήσει. Είναι εκ νέου επιλογή ήττας ο Σταύρος Μαλάς», δήλωσε ο Γιώργος Λιλλήκας, ο οποίος άφησε υπονοούμενα ότι κατά το παρελθόν και ο Νίκος Αναστασιάδης βοήθησε στην εκλογή Δημήτρη Χριστόφια.

Ξεσπάθωσε η Ειρήνη της “όποιας λύσης”

Έντονη και άμεση ήταν η πρώτη ουσιαστικά αντίδραση της εν δυνάμει εκπροσώπου Τύπου και επικεφαλής του γραφείου Επικοινωνίας του Σταύρου Μαλά, Ειρήνης Χαραλαμπίδου.

Η βουλευτής του ΑΚΕΛ ξεσπάθωσε κατά του Γιώργου Λιλλήκα, δηλώνοντας ότι «δεν θα έπρεπε να τολμά να κοιτά κανέναν αριστερό στα μάτια». Η απάντηση δόθηκε μέσα από ανάρτησή της στα social media.

«Αντιλαμβάνομαι την αγωνία του κ. Λιλλήκα να καταφέρεται εναντίον του Σταύρου Μαλά. Θέλει να γένει Πρόεδρος και το θέλει τόσο πολύ που θολώνει η κρίση του», έγραψε η Ειρήνη Χαραλαμπίδου. Η οποία συνεχίζοντας έγραψε: «Θα σας πω μια ιστορία. Το 2011 όταν έβαλα υποψηφιότητα για βουλευτής, ένιωσα τον κόσμο της Αριστεράς να με αγκαλιάζει με αγάπη και εμπιστοσύνη. Μια κουβέντα μου έλεγαν όλοι. ”Δεν θα μας κάνεις κι εσύ όπως ο Λιλλήκας, δεν θα μας προδώσεις”. Ο κ. Λιλλήκας δεν θα έπρεπε λοιπόν να τολμά να κοιτά κανέναν αριστερό στα ματιά μετά που γύρισε την πλάτη του στους ανθρώπους που τον ανέδειξαν και τον εμπιστεύτηκαν. Και μάλιστα τη στιγμή μιας δύσκολης δοκιμασίας για την Αριστερά. Τότε επιδίωξή του ήταν και πάλι η προεδρία ως διάδοχος του Τάσσου Παπαδόπουλου. Το μεγαλύτερο προσόν στην πολιτική είναι η συνέπεια και η αξιοπιστία. Μια έννοια άγνωστη για τον κ. Λιλλήκα και τις φιλοδοξίες του, ένα προσόν απαραίτητο όταν ζητάς ψήφο εμπιστοσύνης από τον πολίτη. Ο κ. Λιλλήκας σε ένα και μόνο πράγμα είναι συνεπής. Στην ασυνέπειά του και την αναξιοπιστία του. Και οι ψηφοφόροι της Αριστεράς και γνωρίζουν και θυμούνται»!

Στην Ειρήνη Χαραλαμπίδου απάντησε επίσης μέσω ανάρτησης στο facebook ο εκπρόσωπος Τύπου του επιτελείου Λιλλήκα, Κωνσταντίνος Ζένιος, κατηγορώντας ότι έσβησε σχόλιο κάτω από την ανάρτησή της, με την οποία πολίτης της έγραφε ότι ο Γιώργος Λιλλήκας είχε δώσει νόημα στις «Νέες Δυνάμεις» του ΑΚΕΛ και όταν επίσης διαφώνησε και αποχώρησε από το κόμμα, παραιτήθηκε από υπουργός Εξωτερικών, θέση στην οποία προωθήθηκε από το ΑΚΕΛ.

Στο σχόλιό του, ο πολίτης έκανε αναφορά και στο περιστατικό όπου ο γ.γ. του κόμματος είχε υποδείξει εντός Βουλής στην Ειρήνη Χαραλαμπίδου να σιωπήσει. «Σιώπησες. Τέτοιους πολιτικούς δεν θέλουμε», έγραφε το σχόλιο το οποίο αναδημοσίευσε ο Κωνσταντίνος Ζένιος.

Φρίξος Δαλίτης  “Φ”

>>> Άντρος Κυπριανού: Για τις βρώμικες δουλειές του Προεδρικού ο Βίκτωρας

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.