«Δεν σκοπεύω να παραιτηθώ», διαβεβαιώνει η Τερέζα Μέι

«Δεν είμαι από αυτούς που το βάζουν κάτω», δήλωσε η Teresa May σε συνέντευξή της στο ITV στη διάρκεια επίσκεψής της στην Ιαπωνία.

Η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι δήλωσε ότι πρόθεση της είναι να παραμείνει στην ηγεσία των Τόρις μέχρι τις επόμενες κοινοβουλευτικές εκλογές, που δεν αναμένεται να διεξαχθούν πριν από το 2022, διαψεύδοντας τα σενάρια που την θέλουν να παραιτείται μετά το Brexit- ίσως και το 2019. Η εικόνα της Μέι έχει δεχτεί σοβαρό πλήγμα από την αποτυχημένη προεκλογική εκστρατεία που έκανε νωρίτερα φέτος, η οποία στοίχισε στο Συντηρητικό της Κόμμα την πλειοψηφία στη βουλή και απέτυχε να της δώσει ξεκάθαρη εντολή για να ακολουθήσει την στρατηγική της αναφορικά με το Brexit.

Αφού ζήτησε συγγνώμη για τα προεκλογικά της λάθη, η Μέι έλαβε προσωρινά περίοδο χάριτος με πολλά από τα μέλη του κόμματός της να φοβούνται ότι μια πιθανή απομάκρυνσή της θα οδηγούσε σε κατάρρευση την εύθραυστη κυβέρνηση μειοψηφίας και θα έφερνε το αριστερό Εργατικό Κόμμα στην εξουσία. Παρότι κάποιοι Τόρις εξακολουθούν να την βλέπουν ως προσωρινή αρχηγό του κόμματος που θα παραμείνει στην εξουσία μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία του «διαζυγίου» από την ΕΕ, η ίδια η Μέι επέμεινε ότι έχει υψηλότερες φιλοδοξίες και ότι δεν προτίθεται να παραιτηθεί.

Japan visit, Theresa May greeted by Emperor Akihito.

Σε άλλη της συνέντευξη που παραχώρησε στο BBC και ερωτηθείσα αν σκοπεύει να κατέβει στις επόμενες εκλογές ως αρχηγός του κόμματός της απάντησε: «Ναι…θα είμαι εδώ σε βάθος χρόνου και αυτό είναι καίριας σημασίας, αυτό το οποίο θα κάνουμε με την κυβέρνησή μου δεν είναι μόνο να ολοκληρώσουμε το Brexit. Θα φέρουμε ένα πιο λαμπρό μέλλον για το Ηνωμένο Βασίλειο». Οι επόμενες εθνικές εκλογές δεν προβλέπεται να διεξαχθούν νωρίτερα από το 2022, δηλαδή τρία χρόνια μετά την προγραμματισμένη έξοδο της Βρετανίας από την ΕΕ.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.