Ελληνίδα πίσω από το πάρκο με γυμνιστές στο Παρίσι…

Χαράς ευαγγέλια για τους Γάλλους γυμνιστές, καθώς το πρώτο πάρκο γυμνιστών άνοιξε τις πύλες του στο Παρίσι χάρη σε μια… Ελληνίδα.

Οι γυμνιστές στο Παρίσι θα αποκτήσουν επιτέλους τον δικό τους υπαίθριο χώρο -τουλάχιστον για τις επόμενες μερικές εβδομάδες – περιφραγμένο, μέσα στον κήπο του Μπουά ντε Βενσέν, ανατολικά της γαλλικής πρωτεύουσας, αναφέρει σε χθεσινό της δημοσίευμα η εφημερίδα Guardian.

Το πάρκο Bois de Vincennes θα φιλοξενήσει σε μια ιδιαίτερη ζώνη του τμήμα γυμνιστών έκτασης 7.300 τ.μ., που θα λειτουργήσει πειραματικά μέχρι τις 15 Οκτωβρίου. Οπως ανέφερε η ελληνικής καταγωγής αντιδήμαρχος πάρκων του Παρισιού Πενελόπη Κομιτέ (μικρή φωτό), «η δημιουργία μιας περιοχής στο Bois de Vincennes, όπου θα επιτρέπεται ο γυμνισμός, αποτελεί κομμάτι του ανοιχτού πνεύματος που διακρίνει το όραμά μας για τη χρήση των παρισινών δημόσιων χώρων». 

Πινακίδες θα καθοδηγούν τους χρήστες του πάρκου ώστε να αποφευχθούν τυχόν «λάθη» επισκεπτών, αφού, όπως υπογράμμισε η αντιδήμαρχος, θα είναι μηδενική η ανοχή σε ηδονοβλεψίες και επιδειξίες, προκειμένου να διασφαλιστεί ο σεβασμός σε όσους αξιοποιούν στο έπακρο τη φυσική τους κατάσταση. Ο εκπρόσωπος της Ενωσης Γυμνιστών, από την πλευρά του, τόνισε πως η δημιουργία του χώρου θα βοηθήσει να αλλάξει η στάση των ανθρώπων απέναντι στο γυμνό, στις αξίες μας και στον σεβασμό στη φύση.

Εκτός από το πάρκο, οι Παριζιάνοι γυμνιστές μπορούν να κολυμπούν σε μια κοινόχρηστη πισίνα η οποία τους διατίθεται τρεις φορές την εβδομάδα, ενώ σε όλη τη χώρα υπάρχουν 460 περιοχές αποκλειστικά για τους 2.600.000 γυμνιστές της Γαλλίας, σύμφωνα με την Ενωση Γυμνιστών France 4 Naturisme, μεταξύ των οποίων 155 κατασκηνώσεις και 73 παραλίες.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.