Αναταράξεις και εκτός Κύπρου από τα απόρρητα: Ενοχλημένα τα ΗΕ και διεθνείς παράγοντες με τη διαρροή

Crans Montana-last supper

Το θέμα της αποστολής από μέρους του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη επιστολής με απόρρητα έγγραφα σε επιλεγμένους αποδέκτες προκαλεί, ως φαίνεται, αναταράξεις όχι μόνο εντός της Κύπρου και στις τοπικές πολιτικές αντιπαραθέσεις, αλλά και εκτός της χώρας. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, ξένες κυβερνήσεις, πρωτίστως, όμως, τα Ηνωμένα Έθνη εκφράζουν ανησυχία για το γεγονός ότι πρακτικά, έστω και αποσπασματικά, έχουν δοθεί σε μη εξουσιοδοτημένα πρόσωπα. Σημειώνεται πως πέραν από τα έγγραφα που έχουν δοθεί και αφορούν θέσεις που έχουν κατατεθεί στην Πενταμερή (πλαίσιο Γκουτέρες, θέσεις ε/κ πλευράς, τουρκικής και τουρκοκυπριακής για την ασφάλεια), στα επισυναπτόμενα περιλαμβάνονται και πρακτικά από το τελευταίο δείπνο στο Κραν Μοντάνα, αλλά και από την τελευταία συνάντηση, στην Κύπρο, με τον Ειδικό Σύμβουλο του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών στο Κυπριακό Έσπεν Μπαρθ Άιντε.

Από την παρουσίαση πρακτικών σαφώς και καταγράφονται τοποθετήσεις τρίτων, που ενδεχομένως να μην ήθελαν να γίνουν γνωστές οι θέσεις τους και σε πρόσωπα εκτός της διαδικασίας των διαπραγματεύσεων. Τούτο συν γενικά η ενέργεια αυτή καθ’ εαυτή φαίνεται να ενοχλεί πολλούς εκτός Κύπρου. Ο βαθμός ενόχλησης αναμένεται να εκφραστεί και κατά τη διάρκεια των επαφών που θα έχει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών αργότερα αυτό τον μήνα.

Πάντως, οι αποδέκτες της επιστολής και των εγγράφων που απέστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν φαίνεται να ξεπερνούν τους σαράντα και, όπως πληροφορούμαστε, οι δημοσιογράφοι που παρέλαβαν τον μεγάλο λευκό φάκελο είναι γύρω στους 10.

ΚΩΣΤΑΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ

>>> ΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΟΝ ΜΑΣΤΡΟ ΤΟΥ: Δεν δικαιολογείται έρευνα για ποινικό αδίκημα, λέει ο Κληρίδης

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.