Βήματα εδραίωσης της κατοχής από την Άγκυρα

Κινήσεις τακτικής αλλά και εδραίωσης της παρουσίας της στα κατεχόμενα υιοθετεί η Τουρκία. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, η Άγκυρα σε διπλωματικό επίπεδο προετοιμάζει ενέργειες με στόχο να δυσκολέψει τη Λευκωσία ενώ προχωρεί στην υιοθέτηση μέτρων που δημιουργούν τετελεσμένα επί του εδάφους.

Σε αυτούς τους σχεδιασμούς, το καθεστώς Ερντογάν έχει δημιουργήσει κανάλια συνεννόηση με τη ψευδοκυβέρνηση, αφήνοντας στο περιθώριο τον Μουσταφά Ακιντζί. Παρόλο που ο τελευταίος δεν διαφοροποιείται ποσώς από τους σχεδιασμούς και τις ενέργειες που γίνονται.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σε διπλωματικό επίπεδο, η τουρκική πλευρά θα επιχειρήσει τις επόμενες εβδομάδες να επανέλθει στο Κυπριακό ζητώντας «μια τελευταία προσπάθεια», καθορίζοντας ωστόσο και τελικό χρονοδιάγραμμα. Η κίνηση αυτή προδήλως  γίνεται για να δυσκολέψει τη Λευκωσία, η οποία δηλώνει έτοιμη για μια νέα προσπάθεια, επανέναρξης της διαδικασίας ενώ ανησυχεί κατά πόσο μπορεί το Κυπριακό να αντέξει ακόμη μια αποτυχία, η τρίτη για φέτος ( δυο Πενταμερείς).

Την ίδια ώρα, καταβάλλονται προσπάθειες για διεθνείς επαφές του ψευδοκράτους, πρωτίστως όμως για σύναψη οικονομικών συναλλαγών ( εμπόριο, τουρισμός κλπ). Στα πλαίσια αυτά  καταβάλλεται προσπάθεια για να ανοίξουν νέα γραφεία του ψευδοκράτους στο εξωτερικό.

Επίσης, μέσα από τα «πανεπιστήμια» γίνονται κινήσεις αναβάθμισης. Τα λεγόμενα πανεπιστήμια με τη στήριξη του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών προσπαθούν να ενταχθούν σε διεθνείς οργανισμούς ανώτατων ακαδημαϊκών ιδρυμάτων.

Κώστας Βενιζέλος  “Φ”

>>> ΠΛΗΓΜΑ ΤΩΝ ΗΠΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ ΚΑΙ ΣΤΑ F-16

One thought on “Βήματα εδραίωσης της κατοχής από την Άγκυρα

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.