Φυσιολογική γέννα που είχε πριν τρία χρόνια: Πονάω ακόμη και σήμερα…

Το να γίνεις μητέρα δεν είναι κάτι εύκολο. Αυτό μάλλον δεν το γνώριζε η συντάκτρια του περιοδικού Grazia Νατάσα Πέρλμαν, η οποία, προφανώς λόγω κάποιας ιδιαιτερότητας που είχε, κατέληξε να υποφέρει ακόμη και σήμερα, λόγω της φυσιολογικής γέννας που είχε πριν τρία χρόνια.

Η Πέρλμαν ανέφερε πως πονούσε για μήνες μετά τη γέννηση της κόρης της, την οποία μάλιστα οι γιατροί την τράβηξαν με ιατρικές λαβίδες, ενώ ο πόνος ήταν τόσο έντονος που ικέτευε τον γιατρό της να τής δώσει μορφίνη για να μην υποφέρει.

Γράφοντας στους Times, η Πέρλμαν ανέφερε πως της φάνηκε «σαν να είχαν πάρει απόφαση οι γιατροί να την φτάσουν στα όρια της για να κάνει έναν φυσιολογικό τοκεκτό  καθώς η ίδια πριν είχε προκαταλήψης για αυτό τον τρόπο γέννας».

Εκτός αυτού η ίδια περιέγραψε το μαρτύριο που περνούσε: «Είχα σκιστεί, είχα κοπεί, είχα ράμματα, δεν μπορούσα να καθίσω για τουλάχιστον τέσσερις εβδομάδες. Επίσης είχα αιμορροΐδες, έβγαζα αίμα και πονούσα ψυχολογικά και συναισθηματικά για μήνες. Δεν είχα κατάθλιψη, ήμουν σοκαρισμένη. Ένιωθα λες και έχω αποτύχει», είπε η Νατάσα.

Αναφέροντας πως ουσιαστικά δεν της δόθηκε άλλη επιλογή πέρα από το να γεννήσει φυσιολογικά, η συντάκτρια θέλησε να περάσει το μήνυμα πως καμία γυνάικα δεν πρέπει να νιώθει φοβισμένη μετά τη γέννα, όποιον τρόπο κι αν διαλέξει.

Πάντως από την πλευρά της η βρετανική ένωση Μαιών αναφέρει πως υποστηρίζει τον φυσικό τοκετό ως καλύτερο τρόπο για να γεννήσει μία γυναίκα γιατί πιστεύουν πως έτσι οι γυναίκες δεν νιώθουν αποτυχημένες ως προς αυτό. Οι ίδιες υποστήριξαν κιόλας πως η απόψή τους δεν σημαίνει πως έτσι καταδικάζουν την καισαρική.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.