ΤΑ ΕΓΓΡΑΦΑ: Έντονες αντιδράσεις των κομμάτων, πλην των συνένοχων ΔΗΣΑΚΕΛ

Α.ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ: Έχει διευθετηθεί συνάντηση Αναστασιάδη – Ακιντζί στη Νέα Υόρκη!!!

Την έντονη αντίδραση των κομμάτων προκάλεσαν για ακόμα μια φορά οι προτάσεις που κατάθεσε στο Κραν Μοντάνα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, μετά από την δημοσιοποίηση των σχετικών εγγράφων από τον «Φ» [αναδημοσίευση ΕΔΩ].

Με δηλώσεις και ανακοινώσεις η πλειοψηφία των κομμάτων αντιδρά έντονα τόσο για την επιλεκτική ενημέρωση από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, όσο και για το περιεχόμενο των δύο εγγράφων καθώς και των τετελεσμένων που δημιουργούν.

 ΔΗΚΟ: Ο κ. Αναστασιάδης φοβάται να πει την αλήθεια στο λαό

«Ο κ. Αναστασιάδης φοβάται να πει την αλήθεια στο λαό. Όμως, όσο φοβάται ο κ. Αναστασιάδης να πει στο λαό την αλήθεια, άλλο τόσο ο λαός φοβάται για τις επικίνδυνες υποχωρήσεις του κ. Αναστασιάδη αλλά και για το τί άλλο προτίθεται να κάνει, στις συνθήκες συσκότισης και μυστικής διπλωματίας που επιβάλλει».

Αυτά αναφέρει σε γραπτή δήλωση ο επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας του Νικόλα Παπαδόπουλου, Χρύσης Παντελίδης, όσο αφορά το  σημερινό κύριο θέμα της εφημερίδας «ο Φιλελεύθερος» το οποίο όπως επισημαίνει αναδεικνύει για πολλοστή φορά την αποτυχία, την αναξιοπιστία και την προχειρότητα του κ. Αναστασιάδη στη διαχείριση του Κυπριακού.

Ο κ. Παντελίδης τονίζει ότι με ευθύνη του κ. Αναστασιάδη, κυκλοφορούν αποσπασματικά και ανεξέλεγκτα έγγραφα τα οποία αφορούν τις διαπραγματεύσεις, προκαλώντας σύγχυση στον κυπριακό λαό ο οποίος κρατείται στο σκοτάδι, όπως κρατούνται στο σκοτάδι και τα πολιτικά πρόσωπα που διαφωνούν με την αποτυχημένη πολιτική του.

Τονίζεται ότι στο σημερινό δημοσίευμα, επιβεβαιώνονται οι επικίνδυνες υποχωρήσεις του κ. Αναστασιάδη στο Κραν Μοντάνα και την ίδια ώρα δημιουργούνται νέα ερωτήματα λόγω των πολλών ασαφειών αλλά και της αποσπασματικής δημοσιοποίησης.

ΕΔΕΚ: Επιβεβαίωση για τις επικίνδυνες υποχωρήσεις του ΠτΔ

Το σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Φιλελεύθερος» επιβεβαιώνει τις επικίνδυνες υποχωρήσεις που έχει κάνει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, αναφέρει σε ανακοίνωση η ΕΔΕΚ.

 «Ενδεικτικά αναφέρουμε πως στο περιουσιακό, με τις προτάσεις που έχει καταθέσει αποδέχεται να παραχωρηθεί ο πρώτος λόγος στους χρήστες, ένας αριθμός από τους οποίους είναι οι παράνομοι σφετεριστές των κατεχομένων περιουσιών. Ταυτόχρονα, αποστερεί από τους νόμιμους ιδιοκτήτες το αναφαίρετο δικαίωμα της απόκτησης περιουσίας, νομιμοποιεί τους έποικους και τους παραχωρεί τον πρώτο λόγο στις περιουσίες”, προστίθεται στην ανακοίνωση.

Ταυτόχρονα αναφέρει ότι επιβεβαιώνει την επιπολαιότητα με την οποία ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει διαχειριστεί τα σοβαρά ζητήματα του Κυπριακού προβλήματος.

Η ΕΔΕΚ με την ευκαιρία αυτή ζητά για ακόμη μια φορά από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να δοθούν τα έγγραφα που δόθηκαν και στον Γενικό Γραμματέα του ΑΚΕΛ και στους υπόλοιπα κόμματα.

 Οικολόγοι: Να αποσυρθούν αμέσως οι προτάσεις Αναστασιάδη

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων -Συνεργασία Πολιτών, Γιώργος Περδίκης δήλωσε ότι «όσον αφορά στο δημοσίευμα του Φιλελευθέρου για τις προτάσεις του Προέδρου Αναστασιάδη στο Κραν Μοντάνα, είναι ξεκάθαρο ότι μέσα από τη σημερινή αποκάλυψη ότι αυτές οι προτάσεις του Προέδρου Αναστασιάδη πρέπει να αποσυρθούν αμέσως και επισήμως».

Προσθέτει ότι οι Οικολόγοι είχαν προειδοποιήσει και στην Ελβετία τον Πρόεδρο Αναστασιάδη να μην προχωρήσει  στην κατάθεση αυτών των προτάσεων  κάτι που ζητούν και σήμερα την απόσυρση και επισήμως με επιστολή του προς το Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, των σχετικών προτάσεων.

 Αλληλεγγύη: Υποχωρήσεις που θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια

Είναι υποχρέωση του ίδιου του Προέδρου της Δημοκρατίας να ενημερώσει υπεύθυνα το λαό για τις προτάσεις που κατέθεσε στο Κραν Μοντανά αναφέρει σε γραπτή ανακοίνωση του κόμματος του, ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του Κινήματος Αλληλεγγύη Πόλυς  Παλλήκαρος.

Ο κ. Παλλήκαρος τονίζει ότι είναι υποχρέωση του Προέδρου να δώσει στη δημοσιότητα το κείμενο των προτάσεων του, ασχέτως αν ισχυρίζεται ότι αυτές δεν ισχύουν επειδή δεν συγκατένευσε η τουρκική πλευρά.

Οι προτάσεις του αποτελούν επίσημο έγγραφο των Ηνωμένων Εθνών, ο ίδιος δηλώνει ότι θα επανέλθει στις συνομιλίες μόλις κληθεί, ενώ ήδη σύμφωνα με δήλωση του Γενικού Γραμματέα του ΑΚΕΛ Άντρου Κυπριανού έχει διευθετηθεί συνάντηση Αναστασιάδη – Ακιντζί στη Νέα Υόρκη, προστίθεται στην ανακοίνωση.

«Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης προτίθεται να συνεχίσει τις συνομιλίες στη βάση αυτού του εγγράφου. Δεν μπορεί στην πλάτη του κυπριακού λαού να προβαίνει σε τόσο τρομακτικές υποχωρήσεις που θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια και την ύπαρξη του» επεσημαίνει επίσης στην ανακοίνωση ο κ. Παλλήκαρος.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.