Θεοχάρους: Ο φασισμός δεν είναι ψώρα για να κολλήσεις…

Ολίσθημα χαρακτήρισε την μη συμμετοχή ελλαδιτών και κύπριων ευρωβουλευτών στο δείπνο στις Βρυξέλλες του Προέδρου της Βουλής Δημήτρη Συλλούρη, σε γραπτή δήλωση η Πρόεδρος του Κινήματος Αλληλεγγύης Ελένη Θεοχάρους.

Υπενθυμίζουμε ότι θύελλα αντιδράσεων προκάλεσε η πρόσκληση και στους ευρωβουλευτές της Χρυσής Αυγής στο σχετικό δείπνο την περασμένη Τετάρτη το βράδυ (μαζί με όλους τους Κυπρίους και Έλληνες ευρωβουλευτές), που απηύθυνε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Βουλής, με αποτέλεσμα σχεδόν κανένας να μην παραστεί στο δείπνο.

Συγκεκριμένα από τους έξι κύπριους Ευρωβουλευτές στο δείπνο παρευρέθηκε μόνο η κ. Θεοχάρους και από τους ελλαδίτες ευρωβουλευτές στο δείπνο παρέστησαν μόνο οι ευρωβουλευτές της Χρυσής Αυγής.

Aυτούσια την ανακοίνωση της κ. Θεοχάρους

Θεωρώ λάθος την μη συμμετοχή των Κυπρίων Ευρωβουλευτών στο δείπνο που παρέθεσε ο Πρόεδρος της Βουλής της Κυπριακής Δημοκρατίας. Θεωρώ επίσης άδικες τις δηλώσεις εναντίον του Δημήτρη Συλλούρη.

Ο Πρόεδρος της Βουλής δέχθηκε την παράκληση Κύπριου Ευρωβουλευτού να προσκαλέσει στο δείπνο και τους Ελλαδίτες τοιούτους, διότι ούτως είθισται. Ο Πρόεδρος της Βουλής το έπραξε ασμένως, μη γνωρίζοντας τις ενδοκοινοβουλευτικές «έριδες», που εν πολλοίς ισχύουν μόνο για επίσημες τελετές ενώ ξεχνιούνται στις κοινωνικές συναναστροφές, πρόσθεσε η κ. Θεοχάρους.

Ακολούθησε σειρά μικροπολιτικών αντιδράσεων, κατά την γνώμη μου άνευ ουσίας που στόχο είχαν την εξυπηρέτηση και συντήρηση της ενδο-ελλαδικής διένεξης και όχι την προαγωγή της δημοκρατίας. Βεβαίως πολλοί θεωρούν ότι έκαναν «αντιστασιακή πράξη» με την μη προσέλευση τους σε δείπνο που οργανώθηκε προς τιμήν τους, αλλά στην ουσία –όπως συμβαίνει πάντοτε σε πολλές άλλες περιπτώσεις- απλώς άφησαν το πεδίο ελεύθερο στην Χρυσή Αυγή. Που ούτε τα ποσοστά της μειώθηκαν από τις ηρωικές απουσίες, ούτε έπαθε το παραμικρό.

Η μη συμμετοχή των Ελλαδιτών και Κυπρίων βουλευτών στο δείπνο με το πρόσχημα της παρουσίας των βουλευτών της Χρυσής Αυγής αποτελεί ολίσθημα.

Ακόμη και να θέλει κάποιος να ενταχθεί στην «λογική της αποχής», θυμίζω πως όποιος αισθάνεται βαθιά ριζωμένες μέσα του τις αρχές και τις αξίες της δημοκρατίας δεν συμπεριφέρεται με τον ίδιο τρόπο που συμπεριφέρονται αυτοί τους οποίους κατηγορεί και αποφεύγει.

Άλλωστε, τον φασισμό και τα φασιστικά ρεύματα σε όλη την Ευρώπη, είναι η στρεβλή αντίληψη περί δημοκρατίας που τα εκθρέφει.

Συνεπώς, το να «τιμωρεί» κανείς τη Χρυσή Αυγή μη συμμετέχοντας σε εκδηλώσεις όπου τυχαία ή σκόπιμα μπορεί να παρίσταται, είναι λάθος, αλλά εκτιμώ ότι έχουμε όλοι υποχρέωση να προστατεύουμε την Κυπριακή Δημοκρατία από τέτοια λάθη και όχι να τα προκαλούμε.

Όσο για μένα, η δημοκρατικότητα μου και οι αρχές μου έχουν σφυρηλατηθεί σε τόπους και καιρούς δύσκολους και δεν χρειάζονται πιστοποίηση.Λυπάμαι για την άδικη συμπεριφορά σε βάρος του Προέδρου της Βουλής της Κυπριακής Δημοκρατίας.

One thought on “Θεοχάρους: Ο φασισμός δεν είναι ψώρα για να κολλήσεις…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.