Στις 28 Ιανουαρίου η διεξαγωγή των Προεδρικών Εκλογών στην Κύπρο

Ο Ν. Αναστασιάδης με στη τρελή χαρά με τους… ανιδιοτελείς του SirEasy…

Ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Πέμπτης, η σύσκεψη στο Υπουργείο Εσωτερικών με θέμα την ημερομηνία διεξαγωγής των Προεδρικών Εκλογών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Sigmalive, η ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών είναι  η 28η Ιανουαρίου του 2018 για την 1η Κυριακή και 4 Φεβρουαρίου για τη 2η Κυριακή.

Η απόφαση δεν ήταν ομόφωνη, καθώς εκφράστηκαν επιφυλάξεις από πλευράς Συμμαχίας Πολιτών, με κύριο επιχείρημα ότι “δεν γίνεται να μικραίνει η εκλογική περίοδος σε τέτοιο βαθμό, αποκλείοντας εκατοντάδες ψηφοφόρους που δεν θα έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους”.

Για να γίνει εφικτό το να διεξαχθούν οι Προεδρικές στις ημερομηνίες που έχουμε προαναφέρει θα πρέπει το Υπουργείο Εσωτερικών να προετοιμάσει και να καταθέσει πρόταση νόμου, καθώς κάτι τέτοιο δεν αναγράφεται στον υφιστάμενο νόμο για τη διεξαγωγή Προεδρικών Εκλογών. Οι συγκεκριμένες ημερομηνίες που προβλέπει το Σύνταγμα είναι οι 18 και 25 Φεβρουαρίου 2018.

Ως εκ τούτου, θα προωθηθεί Νομοθετική ρύθμιση, ώστε η ημερομηνία κλεισίματος του εκλογικού καταλόγου και των δηλώσεων για ψηφοφορία στα εκλογικά κέντρα του εξωτερικού, να είναι η 18η Δεκεμβρίου 2017.

Όλα τα κόμματα, πλην της Συμμαχίας Πολιτών, έχουν δεσμευτεί ότι θα υπερψηφίσουν την πρόταση νόμου όταν κατατεθεί. Η Συμμαχία Πολιτών παραμένει στη θέση της και θα καταψηφίσει την πρόταση νόμου.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.