Βαρύ στο στομάχι για ΔΗΚΟ-ΕΔΕΚ το δείπνο, αλλά στάθηκαν της Ελένης

Ένα δείπνο κοινωνικού περιεχομένου, από αυτά που συνηθίζονται σχεδόν κάθε μέρα στις Βρυξέλλες ήταν η αιτία για να ξεσπάσει κόντρα μεταξύ των Κυπρίων Ευρωβουλευτών οι πλείστοι εκ των οποίων τελικά δεν παρευρέθηκαν στην εν λόγω δεξίωση.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο Πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Συλλούρης έστειλε προσκλήσεις τόσο στους Κύπριους όσο και στους Ελλαδίτες ευρωβουλευτές να παραστούν σε δείπνο που θα παρέθετε ο ίδιος προς τιμήν τους με την ευκαιρία της επίσκεψης του στις Βρυξέλλες.

Μεταξύ των Ελλαδιτών ευρωβουλευτών που προσκάλεσε ο Δημήτρης Συλλούρης ήταν και οι τρεις Ευρωβουλευτές της Χρυσής Αυγής, οι οποίοι ενημέρωσαν ότι θα παρευρεθούν. Ο Ευρωβουλευτής του Σύριζα Στέλιος Κούλογλου με ανοιχτή επιστολή ενημέρωνε πως δεν θα παρευρεθεί στη δεξίωση από τη στιγμή που θα ήταν παρόντες και οι χρυσαυγίτες ευρωβουλευτές. Το ίδιο τελικά έκαναν και οι υπόλοιποι ευρωβουλευτές, όλων των ελλαδικών κομμάτων πλην των τριών της Χρυσής Αυγής.

Στο ίδιο μήκος κύματος και οι Κύπριοι Ευρωβουλευτές αρνήθηκαν να παρευρεθούν στο δείπνο που παρέθετε προς τιμήν του ο Πρόεδρος της Κυπριακής Βουλής πλην της Προέδρου της Αλληλεγγύης Ελένης Θεοχάρους. Σημειώνεται πως εκ των υπολοίπων πέντε ο Λευτέρης Χριστοφόρου βρισκόταν εκτάκτως στην Κύπρο.

Αποτέλεσμα, ήταν στο δείπνο να παραστούν μόνο οι τρεις Χρυσαυγίτες Ευρωβουλευτές και η Ελένη Θεοχάρους.

Μάλιστα η κύρια Θεοχάρους με ανακοίνωση της κάκισε τη στάση των Κυπρίων συναδέλφων της σημειώνοντας πως ο φασισμός δεν είναι ψώρα για να κολλήσουν και έκαναν λάθος που δεν πήγαν. «Θεωρώ λάθος την μη συμμετοχή των Κυπρίων Ευρωβουλευτών στο δείπνο που παρέθεσε ο Πρόεδρος της Βουλής της Κυπριακής Δημοκρατίας στις Βρυξέλλες. Θεωρώ επίσης άδικες τις δηλώσεις εναντίον του Δημήτρη Συλλούρη» σημειώνει σε ανακοίνωση που εξέδωσε.

Αξίζει να σημειωθεί πως η απόφαση της Ελένης Θεοχάρους να παρευρεθεί στο δείπνο, αλλά πολύ περισσότερο και η ανακοίνωση την οποία εξέδωσε, φαίνεται να προκαλεί τριγμούς στην τριμερή συνεργασία ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ, Αλληλεγγύη ενόψει των Προεδρικών Εκλογών.

Συγκεκριμένα τα όσα αναφέρει στην ανακοίνωση της η Ευρωβουλευτής και Πρόεδρος της Αλληλεγγύης προκάλεσα την αντίδραση του Ευρωβουλευτή της ΕΔΕΚ Δημήτρη Παπαδάκη, ο οποίος τοποθετήθηκε με μια ιδιαιτέρως αιχμηρή απάντηση στο twitter στη δήλωση της Ελένης Θεοχάρους.

Την ίδια ώρα δεν πρέπει να παραγνωρίζεται το γεγονός ότι ούτε και ο Ευρωβουλευτής του κόμματος, τον Πρόεδρο του οποίου η κ. Θεοχάρους υποστηρίζει με θέρμη ενόψει Προεδρικών, δηλαδή του ΔΗΚΟ, Κώστας Μαυρίδης παρευρέθηκε στο δείπνο. Διαχώρισε δηλαδή και αυτός τη θέση του από αυτή της κυρίας Θεοχάρους.

Επισημαίνεται πως από πλευράς ηγεσιών τόσο του ΔΗΚΟ όσο και της ΕΔΕΚ δεν υπήρξε επιμελώς οποιαδήποτε δημόσια αντίδραση για τη στάση που τήρησε στο επίμαχο αυτό ζήτημα η Πρόεδρος της Αλληλεγγύης.

Από την πλευρά του ο Ευρωβουλευτής του ΑΚΕΛ Νεοκλής Συλικιώτης έδωσε τη δική του απάντηση στην Ελένη Θεοχάρους απαντώντας έτσι στην ανακοίνωση της Προέδρου της Αλληλεγγύης.

«Αντί τουλάχιστον να απολογηθούν αυτοί που παρέστησαν σε πολιτική εκδήλωση, επίσημο δείπνο, στο οποίο συμμετείχαν υμνητές της Χούντας, αντιπρόσωποι από το νεοναζιστικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής,  που στην Ελλάδα βρίσκεται ενώπιον της δικαιοσύνης για εγκληματική δράση και την δολοφονία του αντιφασίστα Παύλου Φύσσα, ζητούν και τα ρέστα» υπογραμμίζει ο κ. Συλικιώντης.

«Η μη συμμετοχή σε εκδηλώσεις που συμμετέχουν εκπρόσωποι νεοναζιστών και ακροδεξιών είναι εξόχως πολιτική πράξη ακριβώς για υπεράσπιση της Δημοκρατίας», καταλήγει.

reporter.com.cy

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.