Ώστε, Πρόεδρε, άλλες ήταν οι βουλές της Τουρκίας, ε;

ΟΙ ΝΑΙΝΕΚΟΙ ΑΝΑΚΑΛΥΨΑΝ ΤΗ ΤΡΥΠΑ ΣΤΟ ΚΟΥΛΟΥΡΙ…

Γράφει ο Άριστος Μιχαηλίδης

«Άλλες ήταν οι βουλές της Άγκυρας. Ο έλεγχος ολοκλήρου της πατρίδας μας», έλεγε προχτές ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, ως να αποκάλυψε αίφνης το πιο κρυμμένο μυστικό του βαθέως τουρκικού κράτους. Όμως, το ότι ήταν άλλες οι βουλές της Άγκυρας, είναι αστείο να λέμε ότι το ανακαλύψαμε στο Κραν Μοντάνα. Ο έλεγχος ολοκλήρου της πατρίδας μας ήταν η βουλή της Άγκυρας εξ αρχής.

…Κάποιοι το επεσήμαναν και προειδοποιούσαν και κάποιοι άλλοι τους έλεγαν ότι είναι λυσοφοβικοί. Και δυστυχώς, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανήκει στη δεύτερη κατηγορία. Όπως, για παράδειγμα, όταν μας νουθετούσε ότι «πρέπει να μάθουμε να συμβιώνουμε με τους Τουρκοκύπριους συμπατριώτες μας» (8/12/2015). Πάνω σε τέτοια σχήματα, φολκλορικά, που άλλαζαν την ουσία του προβλήματος, είναι που έκτισε την πολιτική του, δίνοντας συνέχεια στην ίδια (και επί τούτου φανατικότερη) πολιτική του Χριστόφια, για να λέει σήμερα «άλλες ήταν οι βουλές της Άγκυρας». Παρομοίως άκουγα προχτές και εκπρόσωπο του ΑΚΕΛ σε τηλεοπτική συζήτηση, να περιγράφει ως το αποτέλεσμα που έχουμε μπροστά μας το ότι η Τουρκία απαλλάχθηκε εντελώς από την ευθύνη για το πρόβλημα, και κανένας πλέον δεν αναφέρεται στην Τουρκία, λόγω των χειρισμών Αναστασιάδη στο Κραν Μοντάνα.

Πώς τα λένε έτσι χύμα και μας αιφνιδιάζουν οι αθεόφοβοι; Ξέχασαν κιόλας ότι είναι οι ίδιοι που έβγαλαν την Τουρκία έξω από το παιχνίδι, και θα έλυναν το Κυπριακό με τις ίδιες αμπελοφιλοσοφίες για το ότι πρέπει να μάθουμε να συμβιώνουμε με τους Τουρκοκύπριους, λες κι αυτό ήταν το πρόβλημά μας. Ξέχασαν, που ο δικός τους Πρόεδρος, ο αλησμόνητος Χριστόφιας, πήγαινε στην Ουάσιγκτον κι έλεγε: «Δεν αμφιβάλω ότι ο πρόεδρος Γκιουλ κι ο πρωθυπουργός Ερντογάν θέλουν λύση του Κυπριακού. Ίσως τη θέλουν αργότερα» (28/9/2010). Τώρα παριστάνουν όλοι τους Αϊνστάιν, που ανακάλυψαν άλλοι την αποενοχοποίηση της Τουρκίας που έγινε ξαφνικά μέσα σε μια νύκτα στο Κραν Μοντάνα κι άλλοι ότι οι βουλές της Άγκυρας είναι ο έλεγχος ολοκλήρου της πατρίδας μας. Η πραγματικότητα βέβαια είναι ότι τις μέρες που η Τουρκία μεθόδευε επί του εδάφους τόσο την αποενοχοποίηση της όσο και τις συνθήκες για να ελέγχει όλη την Κύπρο, οι ίδιοι Ελληνοκύπριοι πολιτικοί, μαζί με τους Τουρκοκύπριους, απέδιδαν την ευθύνη για τη μη λύση του προβλήματος στους Ελληνοκύπριους που δεν έμαθαν να συμβιώνουν με τους Τουρκοκύπριους συμπατριώτες τους. Και τους έκαναν πλύση εγκεφάλου για να μάθουν να συμβιώνουν ώστε να λυθεί το πρόβλημα μονομιάς. «Πρέπει και η ελληνοκυπριακή κοινότητα να το κατανοήσει και να αποδεχτεί τους Τουρκοκύπριους, με τη διαφορετικότητά τους, ως Κύπριους πολίτες, ισότιμους με όλους τους άλλους πολίτες της Κυπριακής Δημοκρατίας» (4/9/2012), έλεγε σε μια από τις αμέτρητες τέτοιες ατάκες του ο Δημήτρης Χριστόφιας, μεταφέροντας κι αυτός το πρόβλημα στους ώμους της ελληνοκυπριακής κοινότητας, που δεν κατανοεί και δεν αποδέχεται ότι οι Τ/κ είναι Κύπριοι, ισότιμοι πολίτες.

Αυτή είναι η φιλοσοφία και η πολιτική των δύο τελευταίων προέδρων μας και των δύο μεγαλύτερων κομμάτων μας, και βάση αυτής της πολιτικής διαπραγματεύτηκαν για χρόνια τον διαμοιρασμό της εξουσίας, με τον Ταλάτ και με τον Ακιντζί, ανταποκρίθηκαν σε αδιανόητες αξιώσεις τους, τους ανέδειξαν ως συμπροέδρους της Κύπρου, κυρίως τον Ακιντζί, εξάντλησαν όλα όσα μπορούσαν να παραχωρήσουν, κι όταν ήρθε η ώρα να πάρουν στο εδαφικό και στην ασφάλεια, ανακάλυψαν ότι, ούτε και με τον διαμοιρασμό του κράτους είναι ικανοποιημένη η Άγκυρα για να κάνει την ελάχιστη υποχώρηση, διότι σκοπός της είναι «ο  έλεγχος ολοκλήρου της πατρίδας μας». Να τους πούμε μπράβο που το κατάλαβαν; Άντε και τους είπαμε. Τι θα καταλάβουμε αφού ακόμα και βλέποντας το αποτέλεσμα επιμένουν ότι πρέπει να συνεχίσουν στον ίδιο δρόμο, την ίδια φιλοσοφία, την ίδια πολιτική; Και χωρίς να μας εξηγούν γιατί περιμένουν διαφορετικό αποτέλεσμα. Επειδή θα γίνει κάποιο θαύμα και η Τουρκία θα πάψει να επιδιώκει τον έλεγχο ολοκλήρου της πατρίδας μας ή θα της το προσφέρουμε κι αυτό για να μάθουμε να συμβιώνουμε και με την Τουρκία;

Άριστος Μιχαηλίδης “Φ”

>>> ΝΑΙΝΕΚΟΣ: “Eίμαστε έτοιμοι για συμβιβασμό” -Τι άλλο έμεινε να δώσει;

One thought on “Ώστε, Πρόεδρε, άλλες ήταν οι βουλές της Τουρκίας, ε;

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.