“Το πιάτο της υποδούλωσης”της Κύπρου στο Κραν Μοντάνα

Σφοδρή επίθεση σε Αναστασιάδη από Οικολόγους

“Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, από το πιάτο υποδούλωσης της Κύπρου που του προσέφεραν στο Κραν Μοντάνα, επέλεξε να πάρει το μισό”, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών. 

“Όσα ανέφερε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης στις χθεσινές του δηλώσεις, αποτελούν ευθεία πρόκληση προς την κοινή λογική. Την ίδια ώρα που σε κάθε τόνο δηλώνει τη διάθεσή του για επανέναρξη των συνομιλιών, χωρίς να έχει υπάρξει καμία αλλαγή του πλαισίου, επιχειρεί στο εσωτερικό να παρουσιαστεί ως η πολιτική προσωπικότητα που απέρριψε τις τουρκικές αιτιάσεις. Για να ακριβολογούμε, απέρριψε μέρος τους, αφού φαίνεται να αποδέχτηκε εκ περιτροπής Προεδρία, δικαιώματα Τούρκων πολιτών, δικαιώματα χρήστη κοκ.

Ο πραγματικός λόγος που υποχρέωσε τον Πρόεδρο Αναστασιάδη να περιορίσει την πολιτική των παραχωρήσεων του προς της Άγκυρα στα θέματα της εσωτερικής πτυχής του Κυπριακού, είναι το γεγονός ότι γνωρίζει πως κανένα σχέδιο λύσης που θα μετατρέπει την Κύπρο σε τουρκική αποικία, θα γίνει αποδεκτό από τον Κυπριακό λαό. Αυτή η πραγματικότητα, μαζί με την ομολογουμένως απόλυτη έως σήμερα στάση της ελληνικής κυβέρνησης, ήταν που απέτρεψαν την κατάληξη σε μια καταστροφική συμφωνία για τη διεθνή πτυχή του Κυπριακού. 

Δυστυχώς όμως, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, χωρίς καμία διαβούλευση με τον πολιτικό κόσμο της χώρας -παρά μόνο με τους στρατηγικούς του συμμάχους στο Κυπριακό, το ΑΚΕΛ- φαίνεται να προσπαθεί να φτάσουμε πάλι στο ίδιο σημείο αδιεξόδων και πιέσεων”, καταλήγει.

ΚΥΠΕ

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.