ΕΚΛΟΓΕΣ 2018: Τρεις υποψήφιοι για το ΕΛΑΜ

Σε τελικό στάδιο βρίσκονται οι διεργασίες για επιλογή υποψηφίου για τις προεδρικές εκλογές του Ιανουαρίου για το ΕΛΑΜ. Αυτή τη στιγμή, το ΕΛΑΜ βρίσκεται σε προχωρημένες επαφές με τρεις περιπτώσεις πιθανών υποψηφίων.

Πρόκειται για δύο εξωκομματικούς και έναν κομματικό. Οι δύο πρώτες περιπτώσεις αφορούν γνωστούς Κύπριους ακαδημαϊκούς, οι οποίοι διδάσκουν ή δίδαξαν κατά το πρόσφατο παρελθόν σε κυπριακά πανεπιστήμια.

Όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, οι συζητήσεις και με τους τρεις πιθανούς υποψηφίους βρίσκονται σε πολύ προχωρημένο στάδιο και μέχρι στιγμής η προσέγγιση εκατέρωθεν ήταν ιδιαίτερα θετική.

Όπως είπε, θα αξιολογηθούν το επόμενο διάστημα και οι τρεις περιπτώσεις από την ηγεσία του κόμματος η οποία θα κάνει και σχετική εισήγηση προς τα συλλογικά όργανα του κόμματος. Καθοριστικό κριτήριο για την επιλογή θα έχει το τελικό αποτέλεσμα των συζητήσεων σε σχέση με τις θέσεις αρχών στο Κυπριακό και στην Οικονομία.

Όπως είπε ο κ. Γεάδης, το ΕΛΑΜ αναζητεί έναν υποψήφιο ο οποίος να έχει ταυτόσημες θέσει στο Κυπριακό και στα θέματα εσωτερικής διακυβέρνησης με το ΕΛΑΜ και ταυτόχρονα να είναι αξιόπιστος ότι θα τηρήσει το πρόγραμμα συνεργασίας –σε περίπτωση που είναι εξωκομματικός– και δεν θα είναι μέρος του κατεστημένου ή να έχει οποιαδήποτε σχέση με διαπλοκή και σκάνδαλα.

Οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν εντός Νοεμβρίου από την Κεντρική Επιτροπή του ΕΛΑΜ κατόπιν εισήγησης του Πολιτικού Συμβουλίου. Δεν αποκλείεται στην τελική εισήγηση να είναι δύο οι πιθανοί υποψήφιοι και η τελική απόφαση να ληφθεί στο πλαίσιο ψηφοφορίας της Κεντρικής Επιτροπής, η οποία απαριθμεί γύρω στα 80 μέλη.

Φρίξος Δαλίτης “Φ”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.