Τίλερσον: Οι ΗΠΑ θα σταθούν στο πλευρό του Λονδίνου στην πορεία προς τη διαμόρφωση του Brexit

 

Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα σταθούν στο πλευρό της Βρετανίας στην πορεία της προς την αποχώρηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση, διαβεβαίωσε σήμερα ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας Ρεξ Τίλερσον μετά τη συνάντηση που είχε με τον Βρετανό υπουργό Εξωτερικών Μπόρις Τζόνσον στο Λονδίνο.

«Ενώ το Brexit πράγματι παρουσιάζει μοναδικές προκλήσεις για τον βρετανικό λαό, να ξέρετε ότι έχετε έναν σταθερό σύμμαχο στις Ηνωμένες Πολιτείες» είπε ο Τίλερσον σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε. “Θα σταθούμε στο πλευρό του συμμάχου μας καθώς θα διαμορφώνεται το Brexit. Ανυπομονούμε να συνεχίσουμε αυτή τη μακρά σχέση”, πρόσθεσε.

Στην κοινή συνέντευξη Τύπου οι δύο υπουργοί αναφέρθηκαν και στο θέμα της Λιβύης. Ο Τζόνσον είπε ότι το σχέδιο της Τρίπολης για τη διεξαγωγή εκλογών το 2018 κινείται μάλλον προς τη σωστή κατεύθυνση.

Τον Ιούλιο, οι αντίπαλες πλευρές της Λιβύης δεσμεύτηκαν ότι θα εργαστούν για την οργάνωση εκλογών και μια εκεχειρία υπό όρους. Ο ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ για τη Λιβύη Γασάν Σαλάμε είπε ότι θα πρέπει να συνταχθεί ένας εκλογικός νόμος για να διασφαλιστεί ότι το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας θα φέρει κάποια βιώσιμη αλλαγή στη χώρα.

«Θα ήταν πρόωρο να οργανωθούν εκλογές μέσα σε διάστημα ενός έτους; Εγώ πιστεύω ότι μπορεί να είναι η σωστή χρονική στιγμή. Είναι όμως πολύ σημαντικό να μην γίνουν υπερβολικά γρήγορα και να προηγηθεί η πολιτική προεργασία. Πρέπει να υπάρξει ένα σύνταγμα, μια αποδεκτή βάση για να διεξαχθούν αυτές οι εκλογές», είπε ο Βρετανός υπουργός.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.