Γραπτώς θα επιδώσει ο πρόεδρος Αναστασιάδης τις θέσεις του στον γ.γ. του ΟΗΕ

Επίθεση “Αλληλεγγύης” για μη ενημέρωση.

Γραπτώς θα επιδώσει τις θέσεις της ελληνοκυπριακής πλευράς ο Κύπριος Πρόεδρος, Ν. Αναστασιάδης, στον γγ των Ηνωμένων Εθνών, Αντ. Γκουτέρες, στη συνάντηση που θα έχουν στην έδρα του διεθνούς οργανισμού, στις 22 Σεπτεμβρίου. 

Όπως δήλωσε ο ίδιος, σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του ημικρατικού καναλιού ΡΙΚ, σκοπός είναι «η μεταφορά στον γενικό γραμματέα της αποφασιστικότητάς μας για λύση». «Δεν μπορεί να οδηγηθούμε σε έναν υψηλού επιπέδου διάλογο απροετοίμαστοι», ανέφερε.

Ο κ. Αναστασιάδης πρόσθεσε πως η ελληνοκυπριακή πλευρά θα συναινέσει σε συνέχιση του διαλόγου μόνο εάν η Τουρκία αποδεχθεί το πλαίσιο Γκουτέρες. «Εάν η Τουρκία ανταποκριθεί, όπως και εμείς, θετικά, εναπόκειται στον γενικό γραμματέα να αναλάβει πρωτοβουλία» σημείωσε.

Ερωτηθείς για την πιθανότητα συνάντησης με το Τουρκοκύπριο ηγέτη, Μουσταφά Ακκιντζί, ο Κύπριος Πρόεδρος απάντησε ότι αυτό που έχει σημασία είναι μία ενδεχόμενη συνάντηση να έχει ουσία. 

Επίσης, τόνισε ότι από την Τουρκία εξαρτάται ο τερματισμός των εγγυήσεων των παρεμβατικών δικαιωμάτων και η απόσυρση του κατοχικού στρατού, λέγοντας ότι αξιοποίησε στο έπακρον τις θέσεις του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ, υποβάλλοντας τις δικές του προτάσεις.

Ο κ. Αναστασιάδης, επικαλούμενος πρακτικά του Εθνικού Συμβουλίου του 2005, επισήμανε ότι η ελληνοκυπριακή πλευρά είχε αποδεχεί την εκ περιτροπής προεδρία εδώ και 20 χρόνια. Εξάλλου, υπογράμμισε, ήταν ο Μουσταφά Ακιντζί που δεν την αποδέχθηκε όταν υπέβαλε τη σχετική πρόταση στο Κραν Μοντανά.

Τέλος, ο Πρόεδρος της Κύπρου χαρακτήρισε επιτυχία του Δημήτρη Χριστόφια τη διασταυρούμενη και σταθμισμένη ψήφο σε σχέση με την εφαρμογή του συστήματος της εκ περιτροπής προεδρίας.

Σφοδρή επίθεση Κινήματος Αλληλεγγύης στον πρόεδρο Αναστασιάδη για μη ενημέρωση

Σκληρή επίθεση στον πρόεδρο Αναστασιάδη εξαπέλυσε, με ανακοίνωσή του, το Κίνημα Αλληκλεγγύη, με αφορμή τις δηλώσεις του για Κυπριακό.

“Αναφορικά με τη συνέντευξη που παραχώρησε ο Νίκος Αναστασιάδης στο κρατικό κανάλι επισημαίνουμε τα εξής απευθυνόμενοι κατευθείαν στον ίδιο: Την εντονότερη κριτική στην πολιτική σου στο Κυπριακό την ασκούν τα κόμματα του πατριωτικού χώρου, τα οποία ουδέποτε έλαβες υπόψιν και ουδέποτε ενημέρωσες σωστά. Προφάσεις εν αμαρτίαις είναι οι δικαιολογίες σου για την προνομιακή ενημέρωση μιας «ελίτ», που σου ασκούσε κριτική ότι τάχα δεν ήσουν όσο έπρεπε ενδοτικός.

Όσον αφορά τα φληναφήματα περί αποφάσεων δικαστηρίων, σε ενημερώνουμε ότι ουδείς πρόσφυγας σε εξουσιοδότησε να παραδώσεις την περιουσία του στον χρήστη-σφετεριστή, και ότι ο κάθε πρόσφυγας διατηρεί το αναπαλλοτρίωτο δικαίωμα για να προσφύγει ο ίδιος στην δικαιοσύνη για την ανάκτηση της βιαίως κατακτηθείσης περιουσίας του, υπό των συνομιλητών σου και φίλων σου Τούρκων κατακτητών, εφόσον το επίσημο κράτος παραδίδεται αμαχητί”, καταλήγει.

ΚΥΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ

One thought on “Γραπτώς θα επιδώσει ο πρόεδρος Αναστασιάδης τις θέσεις του στον γ.γ. του ΟΗΕ

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.