Η λιλιπούτεια χώρα στην Ευρώπη που βρίσκεται μέσα σε μια… άλλη χώρα

Εχοντας εκπληκτική κουζίνα, ιστορία, αρχιτεκτονική και απίστευτες φυσικές ομορφιές δεν είναι τυχαίο που η Ευρώπη αποτέλεσε για το 2016 τον κορυφαίο τουριστικό προορισμό του πλανήτη. 

Δεκάδες χώρες, όλες διαφορετικές μεταξύ τους, η κάθε μια με τη δική της ξεχωριστή ομορφιά, επελέγησαν από τους τουρίστες από διάφορες γωνιές του πλανήτη. Ολες εκτός από μία, η οποία ήταν και η χώρα που δέχθηκε τους λιγότερους τουρίστες στην Ευρώπη την περασμένη χρονιά, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού των Ηνωμένων Εθνών. Ο λόγος για το μικροσκοπικό Σαν Μαρίνο των 23,6 τετραγωνικών μιλίων.

Μια μικρή μόνο παράκαμψη στο 110ο χλμ. του αυτοκινητοδρόμου Ανκόνα-Μπολόνια αρκεί για να γνωρίσει κανείς ένα από τα μικρότερα κράτη του κόσμου, τη «Γαληνότατη Δημοκρατία του Αγίου Μαρίνου», που βρίσκεται φωλιασμένη στην κορυφή του λόφου Τιτάνο, σε ύψος 675 μέτρων.

Μια από τις παλαιότερες δημοκρατίες στον κόσμο (οι κάτοικοί του απολαμβάνουν 1.710 χρόνια ανεξαρτησίας και δημοκρατικής διακυβέρνησης) με εξαιρετική θέα στα γύρω βουνά, με τρία μεσαιωνικά κάστρα και το ιστορικό κέντρο να αποτελεί μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς της UNEASCO, με κτίρια ξεχωριστά, με απίστευτη αρχιτεκτονική, μοναστήρια του 14ου αιώνα αλλά και τη νεοκλασικού ρυθμού Basilica del Santo, που είναι αφιερωμένη στον Αγιο Μαρίνο, προστάτη της χώρας,, σε μικρογραφία βέβαια, βρίσκει κανείς ότι θα μπορούσε να βρει σε οποιαδήποτε άλλη πόλη της Ευρώπης.

Και αν και στα βουνά, μπορεί κανείς να κάνει και τις βουτιές του… Το κοσμοπολίτικο Ρίμινι, παρότι σε άλλη χώρα, την Ιταλία, απέχει μόλις 24 χλμ.!

Το ίδιο εκπληκτική και η κουζίνα του με φρέσκα ζυμαρικά αλλά και κρεατικά, καθώς και τα εξαιρετικά τοπικά εδέσματα, όπως η «Torta Tre Monti». Και φυσικά, όπως κάθε ευρωπαϊκή χώρα που τιμά τον εαυτό της, το Σαν Μαρίνο έχει τα δικά του εκλεκτά κρασιά.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.