Προσπάθεια Τουρκίας για ισλαμοποίηση των κατεχομένων

Με στόχο την προστασία των Τουρκοκυπρίων, η Κυπριακή Δημοκρατία ξεκινά εκστρατεία στον διεθνή χώρο επιδιώκοντας να αποτρέψει τους τουρκικούς σχεδιασμούς για πλήρη ισλαμοποίηση των κατεχομένων.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, το Υπουργείο Εξωτερικών της Κύπρου έχει ετοιμάσει ένα έγγραφο στο οποίο αναφέρονται τεκμηριωμένα και με γεγονότα όλες οι κινήσεις και ενέργειες της Τουρκίας για επιβολή θρησκευτικού καθεστώτος στην κατεχόμενη Κύπρο, στα πρότυπα αυτού που υπάρχει στην Τουρκία με το ΑΚΡ. Το έγγραφο θα αποτελέσει εργαλείο ενημέρωσης ξένων κυβερνήσεων μέσω των διπλωματικών μας αποστολών καθώς και των Ηνωμένων Εθνών κι άλλων διεθνών οργανισμών.

Η Λευκωσία με την παρέμβασή της αυτή στοχεύει στην προστασία των Τουρκοκύπριων πολιτών της Κυπριακής Δημοκρατίας διά της αποτροπής των τουρκικών μεθοδεύσεων στην κατεχόμενη περιοχή. Γίνεται αναφορά στον ρόλο της τουρκικής «πρεσβείας» στα κατεχόμενα, η οποία λειτουργεί ως σκιώδης «κυβέρνηση» του ψευδοκράτους.

Σημειώνεται πως το Γραφείο Θρησκευτικών Υποθέσεων χρησιμοποιείται ως εργαλείο για ανατροπή κάθε στοιχείου κοσμικής εκπαίδευσης εντός της τουρκοκυπριακής κοινότητας. Την ίδια ώρα, το Γραφείο Συντονισμού σε θέματα Νεολαίας και Αθλητισμού άρχισε να λειτουργεί σιωπηρά με στόχο την προώθηση «μουσουλμανικής συνείδησης» στους νέους. Στα κατεχόμενα, όπως συναφώς αναφέρεται, οι μιναρέδες ξεφυτρώνουν όπως τα μανιτάρια.

Σήμερα στα κατεχόμενα υπάρχουν 162 σχολεία και 212 τζαμιά. Τα τελευταία 17 χρόνια στα κατεχόμενα κτίστηκαν 46 νέα τζαμιά, ενώ από το 1974 ανεγέρθηκαν μόνο 15.

Παράλληλα, η Κυπριακή Δημοκρατία διαπιστώνει πως γίνονται κινήσεις ενσωμάτωσης των κατεχομένων. Το έργο μεταφοράς νερού από την Τουρκία στα κατεχόμενα, πέρα από την εξάρτηση, έχει και μια σειρά άλλες επιπτώσεις.

Το γεγονός ότι έχουν περάσει στην ιδιοκτησία της Τουρκίας οι υδάτινοι πόροι της κατεχόμενης περιοχής, η γη που τοποθετήθηκαν οι αγωγοί ενώ η διαχείριση ανήκει στον κρατικό οργανισμό της Τουρκίας. Περαιτέρω γίνεται αναφορά στους σχεδιασμούς για μεταφορά ηλεκτρισμού καθώς και στο ζήτημα της ώρας. Το γεγονός, δηλαδή, ότι Τουρκία και κατεχόμενα έχουν την ίδια ώρα, ενώ υπάρχει διαφορά με τις ελεύθερες περιοχές.

Η Κυπριακή Δημοκρατία καταγράφει και το γεγονός ότι από την Τουρκία είχε δοθεί κατάλογος 300 περίπου προσώπων στο ψευδοκράτος που είχαν σχέση με γκιουλενιστές για να συλληφθούν.

Κώστας Βενιζέλος  “Φ”

>>> Οι Τουρκοκύπριοι θυμήθηκαν ξανά τον ΟΗΕ

One thought on “Προσπάθεια Τουρκίας για ισλαμοποίηση των κατεχομένων

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.