Γ.Περδίκης: «Ο Πρόεδρος να αποσύρει γραπτώς τις προτάσεις του για την εσωτερική διακυβέρνηση»

Τη θέση του Κινήματος Οικολόγων για απόσυρση «επισήμως και γραπτώς» των προτάσεων του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη για την εσωτερική διακυβέρνηση, διατύπωσε σήμερα ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών Γιώργος Περδίκης.

Σε δηλώσεις του σήμερα, ο κ. Περδίκης είπε ότι το Κίνημα Οικολόγων κρίνει αρνητικά το γεγονός ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει μεταβεί στη Νέα Υόρκη χωρίς συνεννόηση με την πολιτική ηγεσία όπως είχε υποσχεθεί δημόσια και ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος.

«Ακόμη μια δέσμευση του Προεδρικού που δεν υλοποιήθηκε», ανέφερε.

Πρόσθεσε ότι το πλαίσιο των έξι σημείων του ΓΓ του ΟΗΕ εμπεριέχει αρνητικά στοιχεία και αν δεν προηγηθεί η απόσυρση επισήμως και γραπτώς των προτάσεων του Προέδρου Αναστασιάδη που αφορούν την εσωτερική διακυβέρνηση, δηλαδή την αριθμητική ισότητα, τα βέτο, τα δικαιώματα τάχα του παράνομου χρήστη, τα δικαιώματα των Τούρκων υπηκόων στην Κύπρο, σε αυτή την φάση η εν γένει και εξολοκλήρου προώθηση του πλαισίου Γκουτέρες εμπεριέχει σοβαρούς κινδύνους για την υπόθεση της Κύπρου.

«Πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί, υπάρχει το θετικό στοιχείο της πρώτης παραγράφου και δεν πρέπει σε καμία περίπτωση το θετικό αυτό στοιχείο να καταστεί Δούρειος Ίππος, γιατί τα υπόλοιπα είναι αρνητικά ή εμπεριέχουν σοβαρούς κινδύνους» ανέφερε.

Πηγή: ΚΥΠΕ

One thought on “Γ.Περδίκης: «Ο Πρόεδρος να αποσύρει γραπτώς τις προτάσεις του για την εσωτερική διακυβέρνηση»

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.