Ο ελληνορθόδοξος ναός με τον μοναδικό βυζαντινό τρούλο σε ολόκληρη την Αυστραλία

Μετά από αρκετές δυσκολίες και πολύ κόπο ο – υπό κατασκευή – ναός της ενορίας του Αγίου Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης στο προάστιο Άθελστον της Αδελαΐδας, βρίσκεται στο τελικό στάδιο των εργασιών και αναμένεται να παραδοθεί στους πιστούς στις αρχές του 2018.

Η ιδιαιτερότητά του είναι ότι διαθέτει τον πρώτο και μοναδικό σε ολόκληρη την Αυστραλία βυζαντινό τρούλο, όπως τουλάχιστον υποστηρίζει  ο πάτερ Ευθύμιος.

Πιστό αντίγραφο βυζαντινής αρχιτεκτονικής, ο τρούλος στολίζει πλέον την οροφή της εκκλησίας και θα αποτελεί σήμα κατατεθέν για την περιοχή, στην οποία κατοικούν χιλιάδες Έλληνες.

«Είναι ο πρώτος παραδοσιακός τρούλος που σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε ακριβώς όπως στην πατρίδα και δεν ντρέπομαι να παραδεχτώ πως έκλαψα, αλλά από συγκίνηση, όταν είδα αυτή την συλλογική προσπάθεια απ’ όλους μας να καρποφορεί μετά από έξι χρόνια, μέσα από εράνους, λαχειοφόρους αγορές, γεύματα και χοροεσπερίδες για να χτιστεί επιτέλους η εκκλησία μας, η οποία θα είναι εξ ολοκλήρου έτοιμη του χρόνου», λέει ο π. Ευθύμιος στην ομογενειακή εφημερίδα Νέος Κόσμος.

Στην ολοκλήρωση του έργου συνέβαλε τα μέγιστα και αφιλοκερδώς ο ομογενής εργολάβος Γιάννης Παλιάρης.

«Ο κόσμος δείχνει τόσο ενθουσιασμό, τηλεφωνούν και ρωτούν πότε θα είναι έτοιμη η εκκλησία μας. Πραγματικά νιώθω ευλογημένος και συγκινούμαι όταν ακόμα και τα νέα παιδιά που έχουν τόσες έννοιες στο μυαλό τους, μας παίρνουν τηλέφωνο και ρωτούν πότε θα είναι έτοιμη η εκκλησία μας για να τελέσουν τους γάμους και τα βαφτίσια των παιδιών τους. Είναι τόσο ελπιδοφόρο που οι νέοι μας κρατούν τις παραδόσεις και δείχνουν ενδιαφέρον για την θρησκεία μας», υποστηρίζει ο π. Ευθύμιος.

>>> 80χρονος Ροδίτης καλημερίζει τους Αυστραλούς στα ελληνικά!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.